Alkusyksy on pihajuhlien aikaa

Alkusyksyn illat ovat hämäriä, mutta vielä ihanan lämpimiä ja täynnä huumaavaa kukkien ja kypsyvän sadon tuoksua. On otollinen aika järjestää sadonkorjuujuhlat, rapukekkerit tai veden ja valon juhlat, venetsialaiset. Kaikki syyt juhlimiseen hyväksytään, kunhan pääosassa ovat kotimaiset puutarhan, metsän ja järven tai meren antimet.

9476262_9476264_44

Venetsialaiset - veden, tulen ja valon juhla

Venetsialaiset ovat elokuun viimeisenä viikonloppuna vietettävä veneily- ja mökkeilykauden päätösjuhla. Historiallisesti kyseessä on veden, tulen ja valon juhla, joka on saanut alkunsa Venetsian karnevaaleista. Olennaisessa osassa onnistumisessa on hyvä porukka, oikea asenne ja näyttävät valokoristeet.

Herkutellaan ravuilla

Rapujuhlat on hauska syy kutsua ystävät ja sukulaiset kylään. Maljoja kohotellaan ja huumaannutaan laulusta, hyvästä seurasta ja iloisesta tunnelmasta. Pääosassa ovat tietenkin kotimaiset ravut. Mutta totta puhuen, harvoin niillä nälkä lähtee, joten tarjolla on yleensä muutakin syötävää. Tapoihin kuuluu satsata paitsi tarjottaviin herkkuihin, myös näyttävään kattaukseen ja tunnelmalliseen valaistukseen.

Summer_Decorative_lights_solar-and-batteries_42

Turvalliset ledit

Metsäpalovaroitukset on syytä huomioida. Koristeelliset led-sarjat ja lyhdyt ovat nyt ja aina huoleton ja turvallinen ratkaisu juhlavalaistuksen rakentamiseen.

Jos vietät juhlia sähköttömällä rannalla tai mökillä, niin varustaudu koristelemaan juhlapaikka aurinkokennolla tai paristoilla toimivilla koristevaloilla. Solar led-lyhdyt ja koristesarjat ovat käteviä pihakoristeita ja parhaillaan juuri elokuun hämärissä illoissa.

Lue lisää sähköttömän paikan valaistuksesta >>

9476046_9476047_40

Juhlat säästöbudjetilla

Tarkan budjetin juhlija järjestää loppukesän juhlat nyyttikesteinä. Kattauksen voi hyvin toteuttaa eriparilautasilla. Jos kalusteista on pula, niin pyydä naapureita tuomaan mukanaan omat tuolit. Rento miljöö luo boheemin ja vapautuneen tunnelman ja yhteinen piknik-illallinen on varma menestys. Teemakoristeitakaan ei tarvitse aina hankkia erikseen joka kekkereihin. Joulua varten hankittua led-valosarjaa toimii mökin ovenpielessä, rantakoivussa tai marjapensaan oksilla.

Koristelu- ja kattausvinkkejä alkusyksyn juhliin

  • Tee vihanneksista, marjoista tai ravuista näyttävä asetelma pöydän keskelle ja koristele komeus paristotoimisilla valosarjoilla. Led-valolangat eivät vie paljon tilaa ja paristokotelon voi naamioida osaksi somistusta, vaikka lahjapaperiin tai pienen kangaspussukan sisälle. Valikoimassa on värivaihtoehtoja moneen makuun ja tunnelmaan.
  • Asiaansa paneutunut juhlija koristelee itsensäkin paristotoimisilla led-valolangoilla. Pienen Nappi valolangan paristokotelon voi helposti pujottaa juhlakampauksen sisään tai puvun alle.
  • Nook- ja Kesä-lamppusarjoilla saat hehkulamppuaikojen retrotunnelmaa.
  • Jos haluat näyttävää nopeasti, valitse hopean- tai kuparinvärinen valolankaryhmä katseenvangitsijaksi.
  • Metallinhohtoinen Sonja-koristesarja sointuu kauniisti metallisten aterimien seuraksi.
  • Yksinkertaisen kauniit Dani-lasilyhdyt ovat erityisen näyttäviä useamman lyhdyn ryhmässä. Tuo eleganttia ilmettä juhlaan ripustelemalla niitä puiden oksille kulkureitin varrelle.

 
Päivitetty
2.9.2019