Vanha ulko-ovi saattaa tauotta päästää lämpöä harakoille

Voit tehostaa kotisi energiansäästöä monella tapaa. Olet ehkä jo laskenut sisälämpötilaa asteella tai lyhentänyt lämpöisiä suihkuhetkiä minuuteilla. Toisaalta vanha ulko-ovesi saattaa tauotta päästää lämpöä harakoille. Ulko-ovea vaihtamalla voit säästää energiaa tyylistä tinkimättä. Vaihda siis vaatimaton ja fuskaava ovesi nyt kutsuvaksi sisäänkäynniksi, joka pitää pakkasen pihalla ja lämmön kodissa. Oven tyylikäs ulkonäkö pysyy samana, mutta lämpöarvo paranee.

Paranna ulko-oven energiatehokkuutta entisestään valitsemalla Arctic-rakenne.Paranna ulko-oven energiatehokkuutta entisestään valitsemalla Arctic-rakenne.

Energiatehokkaat vakiorakenteiset ulko-ovet

Kun lämpö pysyy sisällä ja kylmä ulkona, energiakulutuksesi pienenee. Energiatehokkaat ulko-ovet on suunniteltu niin, että ulko-ovi on vedoton ja lämmönhukka mahdollisimman vähäinen.

JELD-WEN ulko-ovet ovat energiatehokkaista materiaaleista valmistettuja ja ADVANCE-valikoiman ovissa on kaksoistiivistys. Energiatehokkaan vakiorakenteisen ADVANCE-ulko-oven paksuus on 70 mm. Umpinaisten ulko-oviemme U-arvo on ≤ 0,7 W/m2K ja lasiaukollisten ≤ 0,7-1,0 W/m2K. 

Energiapihi Arctic-rakenne

Erityisen energiapihin oven saat valitsemalla ADVANCE-valikoiman ulko-oveen Arctic-rakenteen, jolloin U-arvo on pääsääntöisesti ~ 0,1 yksikköä pienempi kuin perusoven (VTT-S-00392). Arctic-rakenteisen umpioven U-arvo on jopa 0,56 W/m2K ja lasiaukollisen ulko-ovien U-arvo lasin koosta riippuen 0,6–0,9 W/m2K. Energiapihin Arctic-ulko-oven paksuus on 90 mm. Arctic-rakenteen saa Function-ulko-oviin, Classic-ulko-oviin ja Balcony-parvekeoviin.

Arctic-rakenteiset ulko-ovet >>

Lasitettu pariulko-ovi on näyttävä ja tilantuntua lisäävä oviratkaisu.Lasitettu pariulko-ovi on näyttävä ja tilantuntua lisäävä oviratkaisu.

Mikä on U-arvo?

U-arvo on yleinen mitta oven energiatehokkuudelle. U-arvo eli lämmönläpäisykerroin kuvaa rakennuksen eri rakennusosien lämmöneristyskykyä. Mitä pienempi U-arvo on, sitä parempi on lämmöneristys ja sitä vähemmän haaskataan lämpöä, energiaa ja rahaa. Pääsääntöisesti ulko-oven suunnitteluarvon on oltava U-arvo ≤ 1,0 W/m2K. (Lisätietoa: Ympäristöministeriön asetus uuden rakennuksen energiatehokkuudesta §24 ja energiatehokkuusasetus §33.)

Ulko-ovien valintaopas >>

Energiatehokkuuden lisäksi pidä ryövärit ja roihut ulkona

Murtovarkaudet ovat elämän ikäviä tosiasioita, mutta se ei tarkoita, että meidän pitäisi tehdä varkaan työstä helppoa. Murtovarkaudet ovat elämän ikäviä tosiasioita, mutta se ei tarkoita, että meidän pitäisi tehdä varkaan työstä helppoa.

ADVANCE-valikoiman ulko-oviin sekä parvekeoviin voit valita erilaisia turvallisuutta lisääviä lisätarvikkeita kuten Yale Doorman -älylukon, Abloy Sento -avainpesä-vääntönupin, turvalukkorungon ja murtosuojaraudan.

ulko-ovi-tyylikas-3
ulko-ovi-tyylikas-4

Kodin turvallisuuteen ja tunnelmaan voi vaikuttaa myös paloulko-ovilla. EI130 paloluokituksessa E tarkoittaa tiiveyttä eli liekit eivät läpäise ovea 30 minuutin aikana. I tarkoittaa eristävyyttä eli oven lämpötila ei nouse sallittua korkeammaksi samaisen 30 minuutin aikana. On selvää, että tulipalotilanteessa paloulko-ovi antaa hengenarvoisia pelastautumisminuutteja. Mieti siis ulko-ovea valitessasi, minkälaisen ulko-oven kotisi, omaisuutesi - ja ennen kaikkea perheesi - ansaitsee.

 
Julkaistu
19.6.2019