Loisteen energialähettiläs Michael Monroe kannustaa ilmastonmuutoksen vastaisiin tekoihin

Rocktähti Michael Monroe istutti toukokuun lopulla kuusen- ja koivuntaimia Turun Hirvensalossa sijaitsevalla metsitystyömaalla kannustaakseen suomalaisia ilmastonmuutoksen vastaisiin tekoihin. Tuoreen tutkimuksen mukaan 71 prosenttia suomalaisista on muuttanut kulutus- tai käyttäytymistottumuksiaan ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi.

Energiayhtiö Loisteen energialähettiläs Michael Monroe istutti kuusen- ja koivuntaimia Turun Hirvensalossa sijaitsevalle metsitystyömaalle. Puut merkittiin alumiinisella laatalla, josta selviää sekä istuttaja että istutuspäivä. Näin turkulaiset voivat käydä seuraamassa puiden kasvua ja uuden metsän syntyä.

Yhteensä Turun kaupunki istuttaa Hirvensalon Ylikylään noin 1,5 hehtaaria uutta metsää vanhalle peltomaalle. Michael Monroen istuttamat puut saavat seurakseen noin 3 000 kuusen ja rauduskoivun paakkutainta. Lisäksi alueelle istutetaan muutamia kymmeniä tervaleppiä ja lehtikuusia.

Ympäristöasiat ovat pitkään olleet lähellä Monroen sydäntä

Loisteen ilmastokampanjassa mukana oleva Monroe haluaa kannustaa ja auttaa suomalaisia tekemään ilmaston kannalta kestäviä valintoja. Ympäristöasiat ovat olleet lähellä hänen sydäntään jo 1980-luvun puolivälistä lähtien, jolloin Hanoi Rocks -tähti kävi pitkiä keskusteluja maapallon tilasta ja tulevaisuudesta muusikko Little Stevenin kanssa.

”Ympäristön lämpenemiseen täytyy kiinnittää huomiota, ja me kaikki voimme omilla teoillamme vaikuttaa asiaan. Työni puolesta joudun matkustamaan paljon lentokoneella, joten otan ilmaston huomioon muilla tavoin: olen luopunut lihansyönnistä, en omista autoa ja liikun junalla tai polkupyörällä. Kodissani suosin energiansäästölamppuja ja lajittelen roskani”, Michael Monroe kertoo.

Moni on jo tehnyt muutoksen

Michael Monroe ei ole valintojensa kanssa yksin, sillä Loisteen alkuvuonna teettämän tutkimuksen* mukaan 71 prosenttia suomalaisista on muuttanut kulutus- tai käyttäytymistottumuksiaan ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi: 41 prosenttia on vähentänyt punaisen lihan syömistä, 32 prosenttia oman auton käyttöä, 25 prosenttia lentomatkustamista ja 1 prosentti hankkinut sähköauton. Eniten vastuuta ilmastonmuutoksen torjunnasta suomalaiset sälyttävät suurille valtioille (74 %), mutta jo toisena itselleen eli tavallisille ihmisille (72 %).

*Energiayhtiö Loisteen tilaama tutkimus toteutettiin Taloustutkimuksen Internetpaneelissa ja siihen vastasi 1 048 täysi-ikäistä suomalaista 23.–28.1.2019. Aineisto on painotettu sukupuolen, iän ja asuinpaikkakunnan mukaan väestöjakaumaa vastaavaksi.

Myös roskien lajittelu kannattaa jo itsensäkin takia

WWF:n julkaisema tuore raportti kertoo, että elimistöömme päätyy jopa viisi grammaa mikromuovia viikossa. Määrä vastaa yhtä pankkikorttia. Mikromuovi on peräisin etenkin juomavedestä. Muoviroska on mielletty erityisesti merten ja merenelävien ongelmaksi, mutta kulkeutuu ruuan ja juoman mukana myös ihmiselimistöihin. Ja Suomessakin mikrovuovia löytyy myös järvivesistä.

Katso myös Loisteen sähkötarjous

Loisteen sähkötarjouksissa on vaihtoehtona myös Loiste Puhdas ja hintaero Loiste Takuuseen on marginaalisen pieni. Ilmaston muutosta voi ehkäistä myös energiavalinnoilla.

Loiste Puhdas tuotetaan uusiutuvilla energialähteillä eli vedellä, tuulella ja bioenergialla. Loiste Puhdas tuotetaan Suomessa ja muissa Pohjoismaissa. Tuotteelle on myönnetty Guarantee of Origin -alkuperätakuu.

Katso sähkötarjoukset

 
Päivitetty
14.6.2019