• Etusivu
  • Talo

Kokonaisuus, jossa on kaikki tarvittava

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Saint-Gobain Finland Oy / ISOVER
Julkaistu 14.06.2019
20196_58481.jpg

As Oy Jerikon Kräätäriin tulee näyttävä vaalea julkisivumuuraus. Kuva: Sigge Arkkitehdit.

Tuulensuoja- ja lämmöneristys samassa paketissa

Sekä uudisrakentamiseen, että vanhan talon ulkopuoliseen lisäeristämiseen tarkoitettu ISOVER Facade tarjoaa kerralla niin lämmöneristyksen kuin tuulensuojauksenkin. Facade-levyt ovat helppoja asentaa ja antavat villaeristeiden parhaan lämmöneristysarvon.

As Oy Jerikon Kräätäri havainnekuva. Kuva: Sigge Arkkitehdit.
As Oy Jerikon Kräätäri havainnekuva. Kuva: Sigge Arkkitehdit.

Kokonaisuus samassa paketissa

ISOVER Facade on tummanharmaalla pinnalla varustettu huippuluokan tuulensuojaeriste. Levy ei ole tarkoitettu ainoastaan uudisrakentamiseen, vaan se soveltuu käytettäväksi myös vanhan talon ulkopuoliseen lisäeristämiseen (kaikissa paloluokissa). Tuotteen erinomainen vesihöyryn läpäisykyky sekä lämmöneristävyys tekevät levystä erinomaisen vaihtoehdon juuri vanhojen rakennusten ulkopuoliseen eristämiseen. ISOVER Facade -tuotteiden lämmönjohtavuus (λD) on vain 0,031 W/mK.

Vesitiiviisti pakatut ja kotimaiset Facade-levyt huolehtivat sekä tuulensuojauksesta että lämmöneristyksestä samalla kertaa. Tuotetta käytetään lämmöneristeenä ja tuulensuojana rakennusten julkisivuissa, mutta myös ullakoilla ja tuulettuvissa alapohjissa. Tuote toimii rakentamisen aikaisena sääsuojana ja kestää UV-rasitusta kuuden kuukauden ajan ilman lopullista julkisivua menettämättä ominaisuuksiaan.

Rakennuskohteessa on tyylikkään harmaa ISOVER Facade julkisivupinta.
Rakennuskohteessa on tyylikkään harmaa ISOVER Facade julkisivupinta.
ISOVER Facade, entistäkin parempi tuulensuojaeriste.
ISOVER Facade, entistäkin parempi tuulensuojaeriste.

Homehtumaton ja hajuton

Facade-levyä käyttämällä voidaan välttää kylmäsillat sekä toteuttaa energiatehokkaampia rakenteita. Levy on valmistettu epäorgaanisesta ja kemiallisesti neutraalista materiaalista, eikä se sisällä korroosiota aiheuttavia ainesosia. Facade on lahoamaton ja hajuton tuote, eikä se tarjoa homesienille otollista kasvualustaa. Tuote täyttää lisäksi rakennusmateriaalien päästöluokan M1.

Miten levy asennetaan?

Kuten muutkin eristeet, tulisi myös Facade varastoida ja asentaa kuivissa olosuhteissa. Asennuksessa tulee noudattaa suunnittelijan antamia ohjeita.

ISOVER Facade kiinnitetään rakennuksen runkoon käyttäen joko muuraussiteitä tai naulauslevyjä/-välikkeitä. Tällaisia ovat esimerkiksi Termofi x+ -kiinnike. Muuraussiteiden määrä on keskimäärin 4-6 kpl/m². Muuraussiteiden todellinen määrä tulee kuitenkin mitoittaa suunnittelijan toimesta.

Naulausvälikkeiden määrä jokaisen runkotolpan suuntaisesti noin k600-jaolla on keskimäärin 4 kpl/m². Hätäpoistumisteiden, seinätikkaiden yms. kiinnityskohdalla välikejako on k300.

Tuuletusrimat kiinnitetään puurunkoisissa taloissa, käytettäessä 50-100 mm paksuja eristeitä, aina ruuvein. 30 mm ja Facade EJ 25 mm -eristeillä kiinnitys voidaan toteuttaa naulaamalla.

20196_58480.jpg

Rakenteen tiiviys varmistetaan teippaamalla saumat ISOVER FacadeTape -saumausteipillä. Huomioi, että saumojen teippaus tulee suorittaa levyasennuksen kanssa saman vuorokauden aikana. Saumaamattomia eristeitä ei saa jättää tuulelle alttiiksi pidemmäksi aikaa. Asennuksen tapahtuessa kylmissä olosuhteissa, on huomioitava, että levyn pinta tulee lämmittää ennen teipin asentamista. Teipin asennuksen osalta alin asennuslämpötila on -5°C, jotta varmistetaan hyvä tarttuvuus. Asennuksen tapahtuessa alle +5°C lämpötilassa, on teippiä painettava normaalia voimakkaammin paikoilleen riittävän tarttuvuuden varmistamiseksi. Teippi saavuttaa parhaan tarttuvuutensa muutaman minuutin kuluttua asennuksesta.

Info

Info

10 Syytä hankkia tuulensuojalevyksi ISOVER FACADE

1. Huippuluokan tuulensuojaratkaisu Facade on kosteusteknisesti vaativiin olosuhteisiin kehitetty tuulensuojapinnoitettu lämmöneristelevy, joka antaa varman suojan tuulta sekä kosteutta vastaan. Vaikka levyllä on erinomainen eristyskyky, läpäisee se myös hyvin vesihöyryä.
2. Uuteen sekä vanhaan kohteeseen Facade-levyä voidaan käyttää kaiken tyyppisten rakennusten tuulensuojauksessa sekä vanhojen rakennusten lisälämmöneristeenä.
3. Parhaat lämmöneristysarvot Tuotteella on markkinoilla olevista villaeristeistä parhaat lämmöneristysarvot (λD 0,031W/mK).
4. Vesitiivis pakkaus Työmaalla varastointi on usein ongelmallista. Facade-levyt on pakattu jo tehtaalla vesitiiviisti, joten tuotteen varastointi on helppoa.
5. Hyvä kosteustekninen toiminta Uusi Facade on entistä parempi myös kosteustekniseltä toiminnaltaan. Tuote ei ime itseensä ilmasta kosteutta ja sen ilman- sekä vesihöyryn läpäisevyys ovat tutkitusti hyviä*.
6. Parannettu UV-suojaus Tuotteen UV-suojaa on parannettu entisestään, joten levyt kestävät hyvin myös suoraa auringonpaistetta.
7. Käsittely sekä asennus helppoa Pinnoitettuja sekä kevyitä levyjä on mukava käsitellä. Levyt on mahdollista asentaa ilman lisäkoolausta ja Facadea varten suunnitellut kiinnikkeet sekä teipit helpottavat asennusta.
8. Paloturvallinen valinta Facade soveltuu käytettäväksi P1, P2 ja P3 -paloluokan uudis- ja korjausrakentamiskohteissa, joissa vaaditaan eristetuotteilta palamattomuusluokitusta.
9. Kierrätettävä kokonaisuus Facade-tuotteissa kierrätetyn sekä kierrätettävän materiaalin osuus on suuri. Tuote täyttää myös rakennusmateriaalien päästöluokan M1.
10. Kotimaista laatua Facade-levyt valmistetaan ISOVERin Forssan tehtaalla, joten kyseessä on suomalainen Avainlippu-tuote.

* Ilmanläpäisevyyskerroin <10*10E-6 m³/m²s Pa, EN 29053 (mitannut Eurofinns Expert Services Oy, Espoo) / Vesihöyrynläpäisykerroin 3,66*10E9 kg/m²s Pa, EN 12086 (mitannut Eurofins Expert Services Oy, Espoo)

Lisätietoa eristeistä ja eristämisestä: www.isover.fi

Saint-Gobain Finland Oy / ISOVER
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Jääpuikkoja omakotitalon räystäällä
Miksi jääpuikkoja roikkuu räystäällä?
Nuo kauniit ja kimaltavat luontoäidin luomukset, jääpuikot, voivat kertoa terävällä kielellään yläpohjan eristeongelmasta. Jääpuikot voivat olla merkki eristeiden riittämättömyydestä tai jostain rakennusfysikaalisesta ongelmasta. Olemattomat tuuletusraot eivät päästä kattoa tuulettumaan kunnolla, jolloin kosteus voi tiivistyä katon alapintaan. Yläpohjan vuosikymmenet palvelleet eristeet eivät enää vastaa nykynormeja, jolloin lämpö karkaa harakoille. Oikein suunniteltu rakenne pitää lämmön sisällä ja kosteuden poissa rakenteista.Antaa harakoiden hytistä katonharjalla.
201211_33043.jpg
Nollaenergiatalo Villa ISOVER - esittely
Tässä esitellään Villa ISOVER, kuten se toteutetaan Hyvinkään Asuntomessuille."Tavoitteena on ollut luoda rakennus, joka on ennen kaikkea tilallisesti mielenkiintoinen, ympäristön huomioiva, asuttava ja tarpeen mukaan joustava koti perheelle, ja joka on toteutettavissa nollaenergiaperiaatteiden mukaan."Tutustu Villa ISOVERin suunnitelmiin ja rakennusvaiheisiin
20131_33265.jpg
Huippuluokan ISOVER-eristeet
Lämmöneristämisen ja ilmanvaihdon oikeanlainen toteuttaminen on eräs keskeisimmistä tekijöistä rakennuksen asumisviihtyvyyden kannalta. Tehokkaaseen lämmöneristämiseen sijoitetut eurot palautuvat pienentyneinä lämmityskuluina muutamassa vuodessa. Rakenteet tulee suunnitella ja toteuttaa siten, että lämmöneriste pysyy kuivana eikä sen läpi kulje hallitsemattomia ilmavirtauksia.
20094_16462.jpg
Asuntomessut Valkeakoskella
Valkeakosken kaupunki sijaitsee kauniissa järvimaisemissa Mallasveden ja Vanajaveden yhtymäkohdassa. Tampereelle matkaa on 35 km, Hämeenlinnaan 44 km ja Helsinkiin 145 km.
20221_76616.jpg
Viikon sisustusidea: Trendit, jotka näkyvät kodeissa vuonna 2022
Keräsimme tähän juttuun kolme ajankohtaista trendisuuntausta, jotka näkyvät tänä vuonna asumisessa ja sisustamisessa. Trendejä ei kannata noudattaa orjallisesti, mutta niistä voi inspiroitua ja poimia omaan kotiin ne, jotka aidosti miellyttävät itseä.
20166_46803.jpg
Aito puu on aina trendikäs valinta lattiaan
Lattianpäällyste on kodin sisustuksen perusta - on siis tärkeää, että se on sekä kaunis että helppohoitoinen. Puu on lattiamateriaaleista ekologisin, kaunein ja monipuolisin. Trendejä tulee ja menee, mutta laatu ja tyyli ovat aina muodissa. Kärhsin lattioissa yhdistyvät laatu ja ensiluokkainen design; lisäksi Kährs-parketin valintaan on monta muutakin hyvää syytä.Tilaa maksuton esite!

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton