Ilmanvaihtokone keittiöön?

Paras ratkaisu pieneen kotiin

Yksi yleisimmistä paikoista sijoittaa ilmanvaihtokone kerrostaloasunnossa on kylpyhuone. Se ei kuitenkaan ole ainoa vaihtoehto. Kun ilmanvaihtokone asennetaan keittiöön, ja siihen on integroitu liesikupu, saadaan yhdistettyä ilmanvaihto ja lieden kärynpoisto. Ja mikä parasta, näin säästetään tilaa, mikä on merkittävä etu erityisesti pienissä asunnoissa.
 

Tutkimusten mukaan asumistyytyväisyys on parempi niiden asukkaiden kohdalla, joilla on käytössään huoneistokohtainen ilmanvaihto eli ilmanvaihdon tehoa on mahdollista säätää omien tarpeiden ja oman elämäntavan mukaisesti. Uusi Vallox 51K MV -ilmanvaihtokone integroidulla liesikuvulla onkin erinomainen ratkaisu huoneistokohtaisen ilmanvaihdon toteuttamiseen esimerkiksi yksiöihin ja kaksioihin, jopa niihin kaikkein pienimpiin miniasuntoihin. Ohjeellinen enimmäispinta-ala Vallox 51 -konetta käytettäessä on 75 m2. Keittiöön asennettava ilmanvaihtokone integroidaan kylmälaitteiden ja astianpesukoneen tapaan keittiökaapistoon, jolloin Vallox 51K MV -ilmanvaihtokoneesta näkyviin jää vain yksinkertaisen pelkistetty liesikuvun etupaneeli. Kone on siis katseilta piilossa, mutta sitä on kuitenkin helppo käyttää.

Vallox 51K MV:n integroidussa liesikuvussa (Vallox Captura) on moottoroitu läppä. Se on muotoilultaan tyylikkään moderni, eikä siinä ole muuan muassa ollenkaan lasia. Leveydeltään kupu on standardimitoitettu 600 mm, ja se on saatavilla sekä valkoiseksi maalattuna että ruostumattoman teräksen värisenä.

Energiatehokasta ilmanvaihtoa hiljaisesti

Vallox 51 -ilmanvaihtokone on energialuokitukseltaan A, ja kun se varustetaan lisäanturilla, nousee luokitus jopa A+:ksi. Koska kone on suunniteltu sijoitettavaksi keittiöön eli tiloihin, joissa oleskellaan, on koneen äänitekniikkaan kiinnitetty suunnittelussa erityishuomiota. Kone täyttääkin sen suhteen kriteerit erinomaisesti, ja sen vaipan läpi tuleva käyntiääni on hiljainen.

Koneen sisäänrakennettu kosteusanturi lisää sekä energiatehokkuutta että käyttömukavuutta. Se tehostaa ilmanvaihtoa automaattisesti ja juuri tarvittavaksi ajaksi. Myös liesikuvun poistoilma kulkee lämmöntalteenottokennon kautta, joten senkin lämpöenergia otetaan talteen. Asunnon ilmanpaine pysyy tasapainossa myös lämmönvaihtokennon sulatuksen aikana, sillä tuloilmapuhallinta ei enää pysäytetä, vaan muiden uusien Vallox-koneiden tapaan myös Vallox 51 -koneessa ulkoilma ohittaa kennon sulatusjakson aikana.

Vallox 51K MV -ilmanvaihtokoneesta näkyviin jää vain yksinkertaisen  pelkistetty liesikuvun etupaneeli.Vallox 51K MV -ilmanvaihtokoneesta näkyviin jää vain yksinkertaisen pelkistetty liesikuvun etupaneeli.

Helppokäyttöinen ja paloturvallinen

Ilmanvaihtoa on helppo ohjata Vallox 51K MV -koneen liesikuvulta. Etupaneelissa on kapasitiiviset painokytkimet, joissa on toimintoa selkeästi kuvaavat ikonit. Liesikuvun tasainen kytkinpaneeli on myös helppo pyyhkiä puhtaaksi.

Sisäänrakennettu kosteusanturi sekä mahdollisuus kytkeä ilmanvaihtokone taloautomatiikkaan (Modbus ja KNX-väylän kautta) tai Valloxin maksuttomaan MyVallox Cloud -pilvipalveluun tuovat mukanaan monenlaisia mahdollisuuksia. Koneen käyttötietoja voidaan kerrostaloyhtiössä tarvittaessa tarkastella, tai jopa ohjata, keskitetysti etäyhteydellä. Tällä tavoin voidaan välttää turhia huoltokäyntejä paikan päälle. Myös Valloxin teknisen tuen on mahdollista käyttäjän luvalla ottaa etäyhteys koneeseen. Asennuspaikkana keittiö ja sijainti lieden päällä saattaa mietityttää, mutta Vallox 51K MV -koneen metallirakenne tekee siitä paloturvallisen ratkaisun.

Sisäänrakennettu kosteusanturi sekä mahdollisuus kytkeä ilmanvaihtokone taloautomatiikkaan tai MyVallox Cloud -pilvipalveluun tuovat mukanaan monenlaisia mahdollisuuksia.Sisäänrakennettu kosteusanturi sekä mahdollisuus kytkeä ilmanvaihtokone taloautomatiikkaan tai MyVallox Cloud -pilvipalveluun tuovat mukanaan monenlaisia mahdollisuuksia.
Vallox51KMV-Peiteovella.tif

Huoltomiehenkin unelma

Säännöllinen suodatinten vaihto on koneen toimivuuden ja sisäilman laadun takia ehdottoman tärkeätä. Vallox 51 -koneen kohdalla niin suodatinten vaihtaminen kuin muutkin tarvittavat huoltotyöt onnistuvat hyvin, sillä lieden edessä on luonnollisesti vapaata tilaa huoltotoimille.

Vallox 51 -ilmanvaihtokoneen sähkökokoonpano on suunniteltu siten, että sen voi irrottaa kokonaisena. Se helpottaa koneen huollettavuutta sekä nostaa koneen turvallisuutta, kun ovea avattaessa ei näkyvillä ole mitään vaaraa aiheuttavaa.

Saatavilla myös ilman integroitua liesikupua

Ilman integroitua liesikupua olevan koneen mallinimi on Vallox 51 MV. Se on ilmamääriltään samankokoinen eli tarkoitettu max. 75 m2 asuntoihin. Vallox 51 MV:n voi asentaa jopa wc-istuimen yläpuolelle, koska koneen syvyys on vain 349 mm. Siihen on saatavilla lisävarusteena magneetilla helposti koneen oveen kiinnittyvä peitelevy. Peitelevyllä varustettuna hillityn eleetön kone sopii tilaan kuin tilaan.

Suunnittelija! Tiesitkö, että Vallox -ilmanvaihtokoneiden BIM-mallit ovat ladattavissa veloituksetta Revitille ja AutoCADille? Tuki löytyy myös MagiCADille.

Vallox51_20190327.tif

Lisätietoja:

Vallox Oy, www.vallox.com


 
Päivitetty
14.6.2019