• Etusivu
  • LVI

Ilmanvaihtokone keittiöön?

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Vallox Oy
Päivitetty 13.11.2023
20196_58477.jpg

Vallox 51K MV -ilmanvaihtokoneesta näkyviin jää vain yksinkertaisen pelkistetty liesikuvun etupaneeli.

Paras ratkaisu pieneen kotiin

Yksi yleisimmistä paikoista sijoittaa ilmanvaihtokone kerrostaloasunnossa on kylpyhuone. Se ei kuitenkaan ole ainoa vaihtoehto. Kun ilmanvaihtokone asennetaan keittiöön, ja siihen on integroitu liesikupu, saadaan yhdistettyä ilmanvaihto ja lieden kärynpoisto. Ja mikä parasta, näin säästetään tilaa, mikä on merkittävä etu erityisesti pienissä asunnoissa.

Tutkimusten mukaan asumistyytyväisyys on parempi niiden asukkaiden kohdalla, joilla on käytössään huoneistokohtainen ilmanvaihto eli ilmanvaihdon tehoa on mahdollista säätää omien tarpeiden ja oman elämäntavan mukaisesti. Uusi Vallox 51K MV -ilmanvaihtokone integroidulla liesikuvulla onkin erinomainen ratkaisu huoneistokohtaisen ilmanvaihdon toteuttamiseen esimerkiksi yksiöihin ja kaksioihin, jopa niihin kaikkein pienimpiin miniasuntoihin. Ohjeellinen enimmäispinta-ala Vallox 51 -konetta käytettäessä on 75 m2. Keittiöön asennettava ilmanvaihtokone integroidaan kylmälaitteiden ja astianpesukoneen tapaan keittiökaapistoon, jolloin Vallox 51K MV -ilmanvaihtokoneesta näkyviin jää vain yksinkertaisen pelkistetty liesikuvun etupaneeli. Kone on siis katseilta piilossa, mutta sitä on kuitenkin helppo käyttää.

Vallox 51K MV:n integroidussa liesikuvussa (Vallox Captura) on moottoroitu läppä. Se on muotoilultaan tyylikkään moderni, eikä siinä ole muuan muassa ollenkaan lasia. Leveydeltään kupu on standardimitoitettu 600 mm, ja se on saatavilla sekä valkoiseksi maalattuna että ruostumattoman teräksen värisenä.

Energiatehokasta ilmanvaihtoa hiljaisesti

Vallox 51 -ilmanvaihtokone on energialuokitukseltaan A, ja kun se varustetaan lisäanturilla, nousee luokitus jopa A+:ksi. Koska kone on suunniteltu sijoitettavaksi keittiöön eli tiloihin, joissa oleskellaan, on koneen äänitekniikkaan kiinnitetty suunnittelussa erityishuomiota. Kone täyttääkin sen suhteen kriteerit erinomaisesti, ja sen vaipan läpi tuleva käyntiääni on hiljainen.

Koneen sisäänrakennettu kosteusanturi lisää sekä energiatehokkuutta että käyttömukavuutta. Se tehostaa ilmanvaihtoa automaattisesti ja juuri tarvittavaksi ajaksi. Myös liesikuvun poistoilma kulkee lämmöntalteenottokennon kautta, joten senkin lämpöenergia otetaan talteen. Asunnon ilmanpaine pysyy tasapainossa myös lämmönvaihtokennon sulatuksen aikana, sillä tuloilmapuhallinta ei enää pysäytetä, vaan muiden uusien Vallox-koneiden tapaan myös Vallox 51 -koneessa ulkoilma ohittaa kennon sulatusjakson aikana.

Helppokäyttöinen ja paloturvallinen

Ilmanvaihtoa on helppo ohjata Vallox 51K MV -koneen liesikuvulta. Etupaneelissa on kapasitiiviset painokytkimet, joissa on toimintoa selkeästi kuvaavat ikonit. Liesikuvun tasainen kytkinpaneeli on myös helppo pyyhkiä puhtaaksi.

Sisäänrakennettu kosteusanturi sekä mahdollisuus kytkeä ilmanvaihtokone taloautomatiikkaan (Modbus ja KNX-väylän kautta) tai Valloxin maksuttomaan MyVallox Cloud -pilvipalveluun tuovat mukanaan monenlaisia mahdollisuuksia. Koneen käyttötietoja voidaan kerrostaloyhtiössä tarvittaessa tarkastella, tai jopa ohjata, keskitetysti etäyhteydellä. Tällä tavoin voidaan välttää turhia huoltokäyntejä paikan päälle. Myös Valloxin teknisen tuen on mahdollista käyttäjän luvalla ottaa etäyhteys koneeseen. Asennuspaikkana keittiö ja sijainti lieden päällä saattaa mietityttää, mutta Vallox 51K MV -koneen metallirakenne tekee siitä paloturvallisen ratkaisun.

Sisäänrakennettu kosteusanturi sekä mahdollisuus kytkeä ilmanvaihtokone taloautomatiikkaan tai MyVallox Cloud -pilvipalveluun tuovat mukanaan monenlaisia mahdollisuuksia.
Sisäänrakennettu kosteusanturi sekä mahdollisuus kytkeä ilmanvaihtokone taloautomatiikkaan tai MyVallox Cloud -pilvipalveluun tuovat mukanaan monenlaisia mahdollisuuksia.
20196_58476.jpg

Huoltomiehenkin unelma

Säännöllinen suodatinten vaihto on koneen toimivuuden ja sisäilman laadun takia ehdottoman tärkeätä. Vallox 51 -koneen kohdalla niin suodatinten vaihtaminen kuin muutkin tarvittavat huoltotyöt onnistuvat hyvin, sillä lieden edessä on luonnollisesti vapaata tilaa huoltotoimille.

Vallox 51 -ilmanvaihtokoneen sähkökokoonpano on suunniteltu siten, että sen voi irrottaa kokonaisena. Se helpottaa koneen huollettavuutta sekä nostaa koneen turvallisuutta, kun ovea avattaessa ei näkyvillä ole mitään vaaraa aiheuttavaa.

Saatavilla myös ilman integroitua liesikupua

Ilman integroitua liesikupua olevan koneen mallinimi on Vallox 51 MV. Se on ilmamääriltään samankokoinen eli tarkoitettu max. 75 m2 asuntoihin. Vallox 51 MV:n voi asentaa jopa wc-istuimen yläpuolelle, koska koneen syvyys on vain 349 mm. Siihen on saatavilla lisävarusteena magneetilla helposti koneen oveen kiinnittyvä peitelevy. Peitelevyllä varustettuna hillityn eleetön kone sopii tilaan kuin tilaan.

Suunnittelija! Tiesitkö, että Vallox -ilmanvaihtokoneiden BIM-mallit ovat ladattavissa veloituksetta Revitille ja AutoCADille? Tuki löytyy myös MagiCADille.

20196_58473.jpg
Ohje

Ohje

Lisätietoja:

Vallox Oy
LVI
ilmanvaihto
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20091_14684.jpg
Valloxilta uusi ilmanjakojärjestelmä
Vallox BlueSky on uusi taipuisa, ääntä vaimentava ja asennusystävällinen ilmanvaihdon kanavajärjestelmä. Se tekee ilmanvaihtokanaviston asentamisesta sekä uudisrakennuksissa että saneerauskohteissa entistä nopeampaa ja helpompaa.Tulo- ja poistoilmakanavat kulkevat Vallox-ilmanvaihtokoneelta Vallox-äänenvaimennusosan tai äänenvaimentimien kautta BlueSky -ilmanjakolaatikoihin, joista tulo- ja poistoilma jaetaan "tähden" muotoon rakennetulla ilmanjakojärjestelmällä koko taloon. Jokaiseen venttiiliin viedään yksi tai kaksi BlueSky -putkea suoraan äänieristetystä ilmanjakolaatikosta.Polyeteenistä valmistettu, taipuisa, mutta muotonsa pitävä Vallox BlueSky -ilmanvaihtoputki on helppo ja perinteistä kanavaa nopeampi asentaa. Ratkaisu on edullinen, sillä joustavan putken ansiosta myös erillisten kanavaosien tarve on lähes olematon.Vallox BlueSky voidaan asentaa kätevästi väli- ja alapohjaan, betonivaluun, väliseiniin, alas laskettuun kattoon ja koteloihin. Putken ulkohalkaisija on vain 75 mm. Tarvittaessa suurempia ilmamääriä voidaan asentaa kaksi BlueSky -putkea rinnan. Yhdelle putkelle suositellaan ilmamääräksi 8,3 l/s, kahdella putkella 16,7 l/s.
201311_37013.jpg
Peruskorjaustalosta energiatehokas
Ilmanvaihdon saneeraus osaksi peruskorjaustalon energiatehokkuuttaPeruskorjaustaloon Tampereelle toteutettiin matalaenergia tulo-/poisto-ilmanvaihtojärjestelmä. Kohteessa ulkoilma otetaan rakennuksen seinästä koneelle. Koneelta lähtevät kanavat ja kanaviston äänenvaimentimet on sijoitettu kellarin ja ensimmäisen kerroksen välipohjan purueristykseen. Ilmanvaihtoputkiston asentaminen välipohjaan on mahdollista Blue Sky kanavalla, jonka ulkohalkaisija on vain 75 mm. Kanavan taipuisa rakenne mahdollistaa sen sijoittamisen ahtaisiin paikkoihin.Yläkerran tiloihin kanavat kulkevat sisäväliseinässä. Näin kanavat eivät vie yhtään ylimääräistä tilaa eikä ylimääräistä kotelointia tarvita. Koska kaikki ilmanvaihtokanavat kulkevat höyrysulun sisäpuolella, ilmanvaihtokanavia ei tarvitse lämpöeristää, lukuun ottamatta ilmanvaihtokoneelle meneviä ulko- ja jäteilmakanavia.Tilaa esite esitepalvelusta
Vallox 125 MV
Vallox 140 -ilmanvaihtokone - Tehokas ja taloudellinen uutuus
Vallox 140 -ilmanvaihtouutuus on äänitasoltaan hiljainen ja energiankulutukseltaan alhainen. Koneessa on hyvä suodatus, tyylikäs muotoilu sekä elektroninen ohjaus. Lisäksi muun muassa säätö- ja asennusvaihtoehtoja on useita.
20233_81181.jpg
Onko tässä korvaus­ilma­reittisi? Joka kol­mannesta kodista puut­tuu toimiva ilman­vaihto
Korvausilmaventtiilit puuttuvat monista 1970–90-luvuilla rakennetuista asunnoista, koska rakennuksista haluttiin tehdä tiiviitä energiansäästön nimissä. Tässä mentiin kuitenkin metsään ja pahasti, sillä puutteellisen korvausilmanvaihdon seuraukset ovat vakavat.Tiedätkö sinä mistä kotiisi tulee raitista ilmaa? Jos et ole aivan varma, on tämä artikkeli sinulle.
20235_81907.jpg
Näin voit suojata katon tai alapohjan kosteusvaurioilta
48 prosenttia katoista pitää korjata ennen niiden varsinaisen käyttöiän päättymistä. Tätä mieltä ovat Kantarin* haastattelemat asiantuntijat, jotka vastaavat kiinteistöjen kattojen kunnosta ja niiden korjausrakentamisesta. Vakuutuksesta ei useinkaan saa korvauksia näistä vaurioista.
20219_72740.jpg
Näillä vinkeillä suojaat kotisi asuntomurroilta lomasi aikana
Lomakausi on täydessä vauhdissa, ja moni viettää loman kodin ulkopuolella mökillä tai matkoilla. Asuntomurtojen määrät ovat kasvaneet viime vuosina erityisesti loma-aikoina. Yale Smart Living -tuoteryhmäpäällikkö Markku Ryynänen Abloy Oy:sta antaa vinkit, joiden avulla asuntomurroilta voi suojautua.Suomalaisista pientaloasujista 33 % murehtii poissa ollessaan, onko oma koti kunnossa.* Eikä ihme, sillä vuoden 2018 elokuussa asuntomurtojen määrän uutisoitiin kasvaneen jopa 20 prosentilla. Asuntomurtoja tehdäänkin tyypillisesti juuri kesälomakaudella, asukkaiden ollessa pitkiä aikoja poissa kotoa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton