Pienen remontin aika?

– Paikkaa kolhut itse

Väliseinien ulkokulmat ovat usein kovalla koetuksella. Isoja huonekaluja siirrettäessä, tai vaikka lasten leikkien tiimellyksessä ei ole tavatonta, että kipsilevystä tehdyn väliseinän ulkokulma saa osakseen kovan iskun ja mahdollisesti murtuu. Tuttu näky on myös kipsilevyseinään ilmestynyt reikä juuri oven kahvan kohdalla. Näihin pulmiin löytyy kuitenkin ratkaisut Gyprocin AquaBead Kulma- ja reunasuojalistoista sekä Gyproc Kipsilevypaikasta.
 

Iskunkestävät kulmat

Gyprocin valikoimasta löytyy kahta suojalistaa. Gyproc AquaBead sekä Gyproc AquaBead Flex PRO. Näiden suojalistojen toimintaperiaate on keskenään samanlainen. AquaBeadin ollessa suoraa ja jäykkää listaa, on AquaBead Flex PRO pakattuna rullalle laatikkoon.
 

Gyproc AquaBead Flex PROGyproc AquaBead Flex PRO

Nämä tuotteet on kehitetty varta vasten suojaamaan kipsilevystä rakennettujen seinien kulmia kovien iskujen aiheuttamilta murtumilta. Kulma- ja reunasuojalistat ovat nopeita ja helppoja asentaa, ja saa kulmista iskunkestävämmät kuin tavallisilla teräsprofiileilla.

Listojen ytimet ovat polymeeria ja ydintä ympäröi kartonki. Kartongin sisäpinta on vuorostaan käsitelty liimalla, joka aktivoidaan vesisumutuksen avulla. Vedellä aktivoituna lista voidaan kiinnittää ilman erillisiä kiinnitystarvikkeita tai erikoistyökaluja. Suojalista on rei’itetty, jotta tasoitemassa pääsee kiinnittämään listan optimaalisesti sekä suojalistaan että kipsilevyyn. Suojalistan varsinainen lopullinen kiinnitys tapahtuu valmistasoitteen avulla.

Huomioi, että vettä tulee käyttää liiman aktivointivaiheessa riittävästi, mutta ei kuitenkaan liikaa. Vettä ei pidä levittää sienellä, siveltimellä tai muulla vastaavalla, koska silloin liima voi hankautua irti.

Vesi aktivoi Gyproc AquaBeadin liiman, jolloin suojalistan voi kiinnittää ilman erillisiä kiinnitystarvikkeita.Vesi aktivoi Gyproc AquaBeadin liiman, jolloin suojalistan voi kiinnittää ilman erillisiä kiinnitystarvikkeita.

Entäs sitten paikkaus?

Kipsilevypaikka on erinomainen apu reiän korjaamiseen, sillä paikkaus sisältää vain kolme helppoa työvaihetta: paikan asentaminen, kittaus ja hionta. Valmis pinta voidaan pintakäsitellä halutulla tavalla.

Kipsilevypaikka on rei’itetty ja lujitettu alumiinilevy, jonka päällä on lasikuituharso. Lisäksi paikassa on asennustyötä helpottava tarraliimapinta, jonka ansiosta paikka pysyy paikallaan seinäpinnassa, kunnes se on kiinnitetty kunnolla paikalleen valmistasoitteella.

Parhaiten Kipsilevypaikka soveltuu pienten reikien paikkaukseen. Paikkoja on saatavilla kolmea eri kokoa 150 x 150, 100 x 100 ja 50 x 50 mm. Yhdessä pakkauksessa on kaikkiaan 12 paikkaa: 5 kpl 150 x 150 mm, 5 kpl 100 x 100 mm sekä 2 kpl 50 x 50 mm paikkoja.

Kurkista asennusvideo

Kipsilevypaikka soveltuu pienten reikien paikkaukseen.Kipsilevypaikka soveltuu pienten reikien paikkaukseen.

Tutustu kipsilevyihin ja niiden ominaisuuksiin

Jos tarvitset erityistä kestävyyttä seinäpintaasi, tutustu Gyprocin Habitoon, levyyn, joka kestää kuormaa.

Tutustu levyyn

Muut Gyprocin levytuotteet löydät osoitteesta: www. gyproc.fi


 
Päivitetty
5.6.2020