Passiivikatto pään päälle

Passiivikaton kattoelementeissä on erinomainen lämmöneristävyys ja ilmanpitävyys. Elementtien lämmöneristyskerros muodostaa 100% yhtenäisen vaipan ilman yhtään katkoa tai kylmäsiltaa. Rakennustoimisto Soinu suunnittelee ja valmistaa elementit tarpeeseen kuin tarpeeseen, kuljettaa elementit kohteeseen ja asentaa ne tarvittaessa. Säästät rahaa asennuksessa, työstössä ja tulevaisuudessa.

Rakennustoimisto Soinu suunnittelee ja valmistaa kattoelementit talosi tarpeiden mukaan.Rakennustoimisto Soinu suunnittelee ja valmistaa kattoelementit talosi tarpeiden mukaan.

Suomen ilmastoon suunniteltu kattorakenne

Monelle suomalaiselle rakentajalle on tuttua säätilan tuoma lisävaikeus työmaalla. Neljän vuodenajan tuomat haitat korostuvat, kun sopivat rakennussäät ovat kiven alla. Tällöin talon toivotaan rakentuvan ripeästi. Muun muassa tämän vuoksi talon rakentamiseen käytetään nykyään paljon valmisosia.

Talo ei ole talo ilman kattoa. Se suojelee rakennusta sateelta, lumelta, myrskyiltä ja UV-säteilyltä. Passiivikatto tarjoaa mahdollisuuden saada katto pään päälle nopeasti ja vaivattomasti energiatehokkailla kattoelementeillä. Pientalon rakentaja saa passivikaton paikalleen jopa yhdessä päivässä. Nopeasti asennettava elementtikatto käy rungosta riippumatta kaikkiin taloihin, ja elementtejä tehdään sekä standardimittaisina että määrämittoihin valmistettuna. Vain vesikate ja sisäverhous tehdään työmaalla.

Passiivikatto® on puhtaasti kotimainen tuote, siinä käytetty puu on suomalaista Metsä Woodin (ent. Finnforest) kertopuuta ja kattoelementissä käytetty eriste on Suomessa valmistettu. Muihin kattoratkaisuihin verrattuna kantava Passiivikatto on rakenteeltaan ohut, jonka ansiosta se tuo lisää neliöitä rakennukseen. 

Nopeasti kestävä katto

Passiivikatossa koko kattorakenne sisältyy valmiisiin elementteihin. Myös räystäsratkaisu on mahdollista lisätä mukaan elementin rakenteeseen. Koska Passiivikaton elementin rakenne jatkuu räystääksi asti, saadaan säästettyä valtava määrä työtä ja minimoidaan työvirheiden mahdollisuus. Kantavat elementit voidaan asentaa suoraan kurkihirren ja seinän varaan. Ilmanvaihdon tullessa kokonaan lämpimälle puolelle, asennustyöt helpottuvat, ja näin ollen kustannussäästöt kertyvät. Erillistä palkkirunkoa, tuulensuojaa tai höyrysulkua ei tarvita.

Kantavat elementit voidaan asentaa suoraan kurkihirren ja seinän varaan.Kantavat elementit voidaan asentaa suoraan kurkihirren ja seinän varaan.

Passiivikattoelementtiä on helppo työstää rakennustyömaalla ja läpiviennit, kuten aukko savupiipulle, voidaan tehdä mihin kohtaan tahansa.

Passiivikatto on kestävä ja laadukas ratkaisu, ja se on tutkittu ja kehitetty yhteistyössä VTT:n kanssa. Yhtenäisesti jatkuva eristekerros on suojassa rakenteessa, eivätkä jyrsijät tai ilmankosteus pääse läpäisemään materiaalia ja eristettä.

Passiivikatto® -elementti (320mm)

Levyn maksimikoko: n. 2,40 x 9,00 m

Eristepaksuus: 320mm (SPU AL)

Lämmönjohtavuus: Rakenteen U-arvo 0,07, λD 0,023 W/mK

Pontti: Suorareunainen, valmiit sandwich * -elementit.

Pinnoite: Molemmin puolin puulevy ja niihin kiinnitetyt tuuletus- ja asennustilan jäykistekoolaukset.


* Sandwich-kattoelementti = polyuretaanieristelevyyn on kiinnitetty molemmin puolin puulevy sekä tuuletus- ja asennustilan koolaukset, jotka ovat saumattomasti rakenneliimattu toisiinsa. Näin koko kattorakenne sisältyy valmiisiin elementteihin.


Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö! 
Julkaistu
8.7.2019