Uutta ilmettä ja toimivuutta keittiöön

NI5A7767-HDR_inkku

Uudenoloinenkin talo alkaa kaivata pientä remontointia ja ehostusta, kun ikää alkaa olla noin 20 vuotta. Näin todettiin myös harjavaltalaisperheessä. Talo on vuodelta 1997 ja myös keittiö on tuolloin toteutettu. Asukkaat miettivät jo ensimmäisen keittiön osalta yhtenä vaihtoehtona A la Carte -keittiötä, mutta päätyivät lopulta yhteistyöhön paikallisen puusepän kanssa. Joitain vaikutteita on kuitenkin haaveillusta ”alacartesta” poimittu jo tuolloin.

NI5A7826-HDR_1920

Mitään suurta syytä ei keittiöremontille ollut, mutta keittiö haluttiin kuitenkin uudistaa samalla, kun koko talossa parkettilattia hiotaan. Keittiöön oikeastaan kaivattiin kyllä vähän modernimpaa ilmettä. Valkoinen väri hallitsee uudessakin keittiössä, tosin yhdelle seinustalle haluttiin mustaa. Asukkaat pitävät mustavalkoisesta sisustuksesta yleisestikin ja samaa linjaa haluttiin nyt myös keittiöön.

Kun mausteet ovat lieden lähellä, ruoanlaitto sujuu kätevästi.Kun mausteet ovat lieden lähellä, ruoanlaitto sujuu kätevästi.

Talon isäntä kertoi heidän olleen ensin yhteydessä toisaalle, josta kuulemma mökin keittiö oli jokin aikaa sitten hankittu. Siellä kuitenkin kesti kolmisen viikkoa, ennen kuin yhteydenottopyyntöön reagoitiin. Keittiömaailman kanssa saatiin puolestaan asiat nopeasti etenemään, joten yhteistyöhön oli helppo lähteä.

Katso suunnittelijan pointit keittiöstä.

Mikä vanhassa keittiössä toimii ja mikä ei?

Suunnittelijana kohteessa toimi Keittiömaailman Piia Pihlajamäki, joka kertoi suunnitteluprosessin vaiheista. Lähtökohtana suunnittelulle oli käynti paikan päällä ja samalla selviteltiin, mitä asiakas näki hyvänä vanhassa keittiössä ja toisaalta mikä ei toimi halutusti. Koska asukkaat olivat tyytyväisiä pohjaratkaisuun, suunniteltiin uusi keittiö sen mukaan. Toimivimpia elementtejä olivat kulmaliesiratkaisu, allas ja kylmälaitteiden sijoittelu, joten niitä ei lähdetty muuttamaan. Kylmälaitteet haluttiin kuitenkin piiloon uudessa keittiössä, kun vanhassa ne olivat vielä irrallisina seinustalle sijoitettuna. Lisäksi muutosta kaipasi erityisesti kulmakaapin karuselliratkaisu.

Vertaile uutta ja vanhaa keittiötä

Muita suunnittelun lähtökohtia olivat tietysti asiakkaan toivoma musta-valkoisuus ja nykyaikaisuus. Keittiöön kaivattiin isoja vetolaatikoita. Tiskialtaan ja lieden väliin kaivattiin lisää tilaa työskentelyyn ja järkevä paikka mausteille lieden välittömään läheisyyteen. Nykyajan lajitteluvaatimukset tuli tietysti huomioida. Pulloille, tölkeille, lasille ja metallille saatiin sijoitettua kierrätysastiat keittiöön.

Keittiöremontin lisäksi kodissa uusittiin myös eteinen. Tyytyväiset asukkaat päättivät uusia Keittiömaailman kanssa seuraavaksi myös kodinhoitohuoneen kalusteet, ja wc-remontistakin on jo alustavasti sovittu Keittiömaailman kanssa.

Voit myös jättää yhteydenottopyynnön Keittiömaailmalle


 
Päivitetty
12.6.2019