Valoa sähköttömälle mökille

Onko sinulla kesämökki jossa ei ole sähköliittymää? Tai onko tontilla sähkötön rantasauna, leikkimökki tai grillikatos? Jos vastaat kyllä, niin kuulut kenties siihen porukkaan, jotka odottavat mökkeilyltä rentoa meininkiä ja luonnonläheisyyttä työleirin sijaan. Illan pimetessä aurinkokennovalot ja paristovalot ovat kuitenkin omiaan tuomaan elämään pientä helpotusta ja turvallisuuden tuntua. 

Opole solarOpole solar

Auringolla ladattavilla koristevaloilla voit luoda juhlavan tunnelman paikkoihin, joissa sähköä ei ole saatavissa. Solar-koristevalot eivät juurikaan lämpene, joten ne ovat varsin helppokäyttöisiä, huolettomia ja turvallisia. Pihan koristelussa Solar-koristevalojen sesonki alkaa viimeistään juhannuksena ja jatkuu pitkälle syksyyn, niin kauan kuin auringon valoa riittää. Valitse solar-kennolle aurinkoinen paikka, jossa kenno pääsee tankkaamaan energiaa auringosta päiväsaikaan. Myöhemmin, kun ilta hämärtää, koristevalot syttyvät automaattisesti.

Airamin koristeluvinkit mökille

  • Kesä-, Capri- ja Opole-koristesarjoilla saat helposti luotua lämmintä tunnelmaa terasseille ja ulkotilojen kattauksiin.
  • Valitse sisätiloihin paristokäyttöiset koristevalot, niin et ole riippuvainen aurinkoenergiasta. Kesäiltojen kattaukseen tarjolla on ajattomia valolankoja ja runsas valikoima paristoilla toimivia koristevalosarjoja.
  • Nemo solar-lyhdyt voit asetella vapaasti helpottamaan kulkua pimeällä pihapolulla. Valaistu kulkureitti luo satumaista tunnelmaa ja houkuttelee kulkemaan eteenpäin.
  • Jos kulkureitti on kivikkoinen tai muuten haastava, on valaistustarpeesikin pimeällä vaativampi. Ota silloin avuksi reilusti kunnon led-taskulamppu tai paristotoiminen lyhty.
  • Jos teho hiipuu solar-valossa niin akku voi olla lopussa. Useimmissa aurinkokennoissa on vaihdettava ladattava akku.

Näppärät paristovalot

Paristovalot ovat näppärä apu sähköttömissä tiloissa esimerkiksi mökillä portaikossa, huussissa tai lisävalona komeroissa tai kaapin sisällä. Kiinnitä Wally tarralla tai pienillä ruuveilla suoraan seinään ja napsauta valot päälle. Cabinet-, Cabinete- ja Doris-valoissa on mukana liiketunnistin, joten sen kanssa elämä on automaattisesti helppoa, kun vain muistat vaihtaa paristot silloin tällöin.

Led-lamppu aurinkopaneelille

Jos kaipaat mukavuussyistä sähköä mökkiisi, niin olet ehkä hankkinut sinne aurinkopaneelit. Niillä pärjäätkin varsin pitkälle. Solar led-lamppu toimii sekä 12 V AC että DC jännitteellä. Lamppua käytetään aurinkopaneelien lisäksi veneissä, asuntovaunuissa ja matkailuautoissa.

Nemo SolarNemo Solar
Kesö solarKesö solar

Katso video:

 
Päivitetty
10.6.2019