Ilmalämpöpumppu kotiin ja mökille

Ilmalämpöpumppu on yksi edullisimmista ja helpoimmista tavoista saada kustannussäästöjä omaan energiakulutukseen. Myös sisäilman laatu ja erityisesti viilennysominaisuus ovat monelle tärkeitä syitä ilmalämpöpumpun hankinnalle.

Ilmalämpöpumppujen toimintaperiaate on yksinkertainen. Tekniikka perustuu lämmön keräämiseen ulkoilmasta. Lämpö luovutetaan sisäilmaan tai käänteisesti ulos, jolloin voidaan viilentää sisäilmaa kuumina päivinä. Ilmalämpöpumpulla voit lämmittää ympäri vuoden, mutta se sopii erittäin hyvin myös viilennykseen kuumina kesäpäivinä. Viileässä makuuhuoneessa saa paremmin nukuttua kuin hiostavassa ilmastossa. Viilennys maksaa vain noin euron per hellevuorokausi. Jäähdyttäminen myös poistaa kosteutta ja lisää siten asumismukavuutta. Samalla se puhdistaa ja raikastaa sisäilmaa. 

15_Compress_7000_AA muokattu

8 hyvää syytä hankkia ilmalämpöpumppu

 • Viilennysominaisuus
 • Jäähdyttäminen poistaa kosteutta huoneilmasta
 • Puhdistaa ja raikastaa sisäilmaa
 • Etäohjaimella hallinnoit ilmalämpöpumppua
 • Ilmalämpöpumpulla saat levitettyä takan lämmön tasaisesti huonetilaan
 • Ilmalämpöpumpun avulla voit säästää energiaa lämmityksessä 30–50 %
 • Mökki pysyy parempikuntoisena, kun ylläpitolämpötila säilytetään yli 10˚C:ssa
 • Lämmitysominaisuudella jatkat kätevästi ja edullisesti mökkikautta keväällä ja syksyllä.

Compress 5000 AA


Sopii erinomaisesti suorasähkölämmitteisiin koteihin ja vapaa-ajanasuntoihin. Se on energiatehokas, kestävä ja hiljainen ilmalämpöpumppu. Saatavilla kahta teholuokkaa 5 kW ja 6 kW. Compress 5000 AA toimii tehokkaasti ympäri vuoden myös kesähelteiden viilennyksessä. Ylläpitolämpötilatoiminto sopii erityisesti mökeille, jonka avulla mökki pysyy parempikuntoisena.
 

 • Vuosihyötysuhde SCOP 3,8
 • Energialuokka A

Tekniset tiedot

Compress 7000 AA

Compress 7000 AA tarjoaa energiakustannuksia ja ympäristöä säästävää tehokkuutta. Se on ensisijaisesti tarkoitettu lämmityskäyttöön, mutta toimii myös hyvin viilennyksessäkin. Sitä voidaan käyttää lämmitykseen -30 asteen lämpötilaan saakka ja jäähdytykseen +43 asteeseen. Ulkoyksikön sulatuksessa käytetty kuumakaasutekniikka säästää energiaa, koska toiminto pitää pohjalevyn lämpimänä eikä sähkövastuksia tarvita.

 • Vuosihyötysuhde SCOP 6,1
 • Energialuokka A++

Tekniset tiedot

Compress 8000 AA

Vaikuttava esimerkki energiatehokkuudesta, jossa on uusinta tekniikkaa edustavat matalaenergiakomponentit. Compress 8000 AA on luokiteltu korkeimpaan mahdollisen ilmalämpöpumppujen energialuokkaan A+++. Sen sisäyksiköstä löytyy uudenlainen ilmansuuntaaja, joka on optimoitu levittämään lämmitysilmaa niin suureen osaan talosta kuin mahdollista. Pöly- ja hiukkassuodattimien lisäksi siinä on myös ionisointiin perustuva Plasma Cluster -puhdistus. Se neutralisoi sisäilmasta mm. virusten, bakteerien, savun ja homeitiöiden kaltaisia terveysriskejä. Tämä tekniikka muistuttaa luonnon omia puhdistusprosesseja, joita ilmenee esimerkiksi metsässä.
 

 • Vuosihyötysuhde SCOP 7,4
 • Energialuokka A+++

Tekniset tiedot

Bosch_ilmalampopumppu.JPG

Etäohjauksella voit hallita ilmalämpöpumppuasi milloin tahansa

Bosch ilmalämpöpumppuja voit ohjata etänä mobiilisovelluksen avulla. Sovelluksella voit säätää helposti lämpötilaa, tarkkailla laitteen ominaisuuksia ja energiankulutusta. Vapaa-ajanasunnoissa tämä on luksusominaisuus. Voit nostaa lämpötilaa jo kotoa lähtiessä, jolloin mökillä on mukavan lämmintä saapuessasi sinne. Ilmalämpöpumpun lämmitysominaisuudella voit jatkaa mökkikautta kätevästi ja parhaimmassa tapauksessa saatat tehokkaalla ilmalämpöpumpulla ja takan hyödyntämisellä selvitä koko talvesta ilman päälämmönlähteen käyttöä.

Laadukas asennus toimii takuuna

Kun päätät ostaa lämpöpumpun johtavalta tekniikan asiantuntijalta, haluat varmasti asennuksenkin olevan huippuluokkaa. Sertifioidut Bosch Lämpömestarit ovat paitsi taitavia lämpöpumppuasentajia, myös kustannustietoisia energia-asiantuntijoita, tarvekartoittajia sekä palvelualttiita tukihenkilöitä. Heidän kanssaan asioiminen on ketterää ja luotettavaa. Asentaja tietää myös parhaiten, mihin ilmalämpöpumppu kannattaa sijoittaa, jotta siitä saadaan parhaimmat hyödyt irti ja lämpö pääsee leviämään joka paikkaan. Lämpömestareilta ostettuun ja asennettuun ilmalämpöpumppuun saat vertaansa vailla olevan kuuden vuoden takuun, joka takaa huolettomat käyttövuodet ilman henkilökohtaista riskiä.

Lämpömestari_1920x1080

Haluan lisätietoa


 
Julkaistu
17.6.2019