Hyödynnä keittiösaarekkeen koko potentiaali

Saareke toimii luontevana tilanjakajana esimerkiksi keittiön ja ruokailuhuoneen tai keittiön ja olohuoneen välissä. Saarekkeesta saa toiminnoiltaan monipuolisen sijoittamalla siihen esimerkiksi kodinkoneita, vesipisteen tai ruokailupaikan.

Saarekkeen avulla keittiöön voidaan lisätä kätevästi esimerkiksi työskentely- ja säilytystilaa.Saarekkeen avulla keittiöön voidaan lisätä kätevästi esimerkiksi työskentely- ja säilytystilaa.

Koska saareke sijoitetaan usein keskelle keittiötä, se toimii erinomaisena laskutilana. Saareke mahdollistaa myös mukavat leivonta- ja kokkailuhetket isommallakin porukalla, kun useamman henkilön on mahdollista työskennellä vastakkain.

Saarekkeeseen voidaan sijoittaa monipuolisesti myös säilytystiloja, jolloin esimerkiksi keittiön yläkaapeista voi olla mahdollista luopua tai niiden tilalle voidaan laittaa avohyllyjä. Laatikoiden ja kaappien käytännöllisen säilytyskapasiteetin voi maksimoida mm. erilaisten tilanjakajien, lokerikkojen ja astiakarusellien avulla.

IDEA: Voit jatkaa keittiötasoa kaapistojen sivua pitkin lattiaan asti. Esimerkiksi modernissa saarekkeessa upea kivitaso on todellinen katseenvangitsija.IDEA: Voit jatkaa keittiötasoa kaapistojen sivua pitkin lattiaan asti. Esimerkiksi modernissa saarekkeessa upea kivitaso on todellinen katseenvangitsija.

Tee harkittuja, mielenkiintoisia valintoja

>>> Muista käytännöllisyys!

Saarekkeen ei välttämättä tarvitse olla samanvärinen keittiön muiden kaappien kanssa. Keittiö saa vaihtelua, kun tuot tilaan uuden värin. Jos kuitenkin haluat säilyttää yhtenäisen värimaailman, voit kokeilla lisätä saarekkeeseen esimerkiksi avohyllyn rikkomaan monotonista vaikutelmaa. Hylly on erinomainen paikka keittokirjoille, koriste-esineille tai näyttäville astioille – kaikkea kaunista ei tarvitse piilottaa ovien taakse.

Saarekkeeseen saa vaihtelua myös tekemällä siitä monitasoisen. Mikäli haluat saarekkeeseen ruokailutilaa, kokeile korottaa siihen varattu alue korkeammalle ja etsiä pariksi mieleisesi baarituolit. Toinen vaihtoehto on laskea ruokailualuetta alemmas, jolloin voit hyödyntää tilassa normaaleja tuoleja.

Mitoita saareke omiin tarpeisiisi ja keittiön kokoon nähden sopivaksi. Jos keittiö on pieni, kannattaa harkita tarkkaan, onko saareke käytännöllisyyden kannalta paras ratkaisu. Saarekkeen ja kaapistojen väliin pitäisi jättää tilaa vähintään 120 cm.

Mitoita saareke omiin tarpeisiisi ja keittiön kokoon nähden sopivaksi. Jos keittiö on pieni, kannattaa harkita tarkkaan, onko saareke käytännöllisyyden kannalta paras ratkaisu. Saarekkeen ja kaapistojen väliin pitäisi jättää tilaa vähintään 120 cm.

Täydellinen keittiösaareke hurmaa sekä toimivuudellaan että ulkonäöllään. Käytännöllisyyden vuoksi pistokkeiden sijoittaminen saarekkeeseen on usein järkevää. Saarekkeen siistiä ja yhtenäistä yleisilmettä ei tarvitse silti rikkoa, vaan pistorasiat on mahdollista naamioida ja upottaa vaikkapa saarekkeen tasoon.

Nykyaikaiset kodinkoneet myös tarjoavat laajentuneita mahdollisuuksia kodinkoneiden sijoittamiseen. Esimerkiksi liesitasoon integroidun liesituulettimen ansiosta keittopiste voidaan sijoittaa saarekkeeseen ilman, että sen ylle tarvitsee laittaa suurikokoista näköestettä.

Lue myös: Integroitavilla kodinkoneilla toimiva ja tyyliltään yhtenäinen keittiö

Näyttävä valaisin kruunaa saarekkeen

>>> Viimeistele kokonaisuus kauniilla yksityiskohdilla!

Suuri roikkuva valaisin on toisinaan hankala sijoittaa kotiin luontevasti, mutta saarekkeen yllä se voi olla täydellinen. Näyttävä valaisin on parhaimmillaan kuin taideteos, joka pääsee kodissa oikeuksiinsa keskeisellä sijainnilla saarekkeen päällä.

Kannattaa kuitenkin varmistaa, että valaistus on omiin tarpeisiin sopiva, sillä riippuvat valot eivät valaise tilaa yhtä laajalta alueelta kuin kattopintaan asennettut. Malliltaan pitkä keittiösaareke pääsee parrasvaloihin, kun ripustat useamman samanlaisen valaisimen vierekkäin.

Lue myös: Ei enää hämärässä kokkailua – laita keittiön valaistus kerralla kuntoon

Pitkään saarekkeeseen sopii useampi samanlainen valaisin.

Pitkään saarekkeeseen sopii useampi samanlainen valaisin.

Millainen saareke sopisi sinun keittiöösi parhaiten?

>>> Varaa ilmainen suunnitteluaika!

Kaipaatko keittiösuunnittelussa ammattilaisen apua? Voit varata ilmaisen suunnitteluajan Parma-keittiöasiantuntijalle.

Varaa aika keittiösuunnitteluun

Tiesitkö?

Keittiöunelmasi voi toteutua nopeasti – Parma-keittiö voidaan toimittaa sinulle jopa 14 arkipäivän kuluessa!


 
Päivitetty
7.6.2022