Ainoakoti täyttää talounelmasi

Ainoakodin ammattilaisten suunnittelema mallisto on täynnä fiksuja, toimivia koteja, joissa arki sujuu. Tarvittaessa pohjamalleihin voidaan tehdä myös muutoksia: kääntää pohja kokonaan tai osittain peilikuvaksi, suurentaa saunaa tai muuttaa keittiön muotoa – sekä paljon muuta.

Ainoakodin laajasta mallistosta löydät suosikkisi, joka sopii sinun ja perheesi tarpeisiin. Kurkkaa kolmeen toteutettuun kotiin ja kerää ideoita omaan unelmakotiisi!

Komea koti tuleviksi vuosikymmeniksi

Näyttävä nuoren perheen Ainoakoti:

Kerrosala: 158 m²
Huoneistoala: 133 m²
Huonelukumäärä: 3 mh, 3 vh, 2 wc, sauna, khh, oh, keittiö + ruokailutila
Kerrosluku: 2
Sijainti: Kokkola
Tontin koko: 750 m²

Nathalie ja Simon halusivat talon valmistuvan vaivattomasti ja nopeasti. He eivät ajatelleetkaan muuta kuin muuttovalmista kohdetta. Sopiva, huoneistoalaltaan 133-neliöinen talomalli löydettiin Ainoakodin nettisivuilta ja kaupat syntyivät nopeasti. Näkyvälle paikalle Kokkolaan valmistunut koti on nuoren perheen tärkein paikka ja sen viihtyisyyteen on panostettu koko sydämellä.

Kolmihenkisen perheen koti istui täydellisesti kaavamääräyksiin. Tontille vaadittiin puuverhoiltu 1,5- tai 2-kerroksinen rakennus, jossa on harjakatto. Kodin kaikki makuuhuoneet ovat yläkerrassa, jonka aulan divaanille on iltaisin mukava asettua lukemaan. Terassin leveät, kattoa kannattelevat pylvään antavat talolle lisää näyttävyyttä ja suojaavat terassia. Ne on vaakalaudoitettu samalla tavoin kuin seinät.

Taloprojektiin lähdettiin kauaskantoisin ajatuksin: tehtiin heti nuorena koti tuleviksi vuosikymmeniksi.

LUE KOKO TALOTARINA JA KATSO KUVAT >>

Unelmien koti muokattiin valmiista mallista

Lapsiperheen koti omassa rauhassa

Kerrosala: 216 m²
Huoneistoala: 122 m²
Huonelukumäärä: 4 mh, sauna, khh, oh, keittiö + ruokailutila, autokatos ja pyörävarasto
Kerrosluku: 1
Sijainti: Uusimaa
Tontti: yli 2000 m²

Tässä kodissa asukkaiden mieltä lämmittävät erityisesti valoisat tilat ja ikkunoista avautuvat peltomaisemat. Kolmen pienen lapsen kanssa arki sujuu yhdessä kerroksessa ja lapsilla on tilaa temmeltää, kun omaa pihaakin on yli 2000 neliötä. Talon neljästä makuuhuoneesta yksi on leikkihuone ja toinen vierashuone, ja molemmat muutetaan kätevästi makuuhuoneiksi lasten kasvettua.

Sisustusvalinnat muuttovalmiiseen taloon oli pariskunnan mielestä helppo tehdä. Lähes kaikki mieleiset pintamateriaalit löytyivät pakettiin kuuluvista vaihtoehdoista. Joistakin yksityiskohdista maksettiin vähän lisähintaa: takan kylkeen haluttiin puulokerikko ja saunaan asennettiin pesuhuoneeseen avautuva lasiseinä. Ison joukon joustavaa peseytymistä varten haluttiin kaksi sadesuihkua, joissa houkuttelee myös ulkonäkö.

Tontin ostosta kului vain vuoden päivät, kun kaikki oli valmista talon ulkomaalausta ja pihan rakentamista lukuun ottamatta.

LUE KOKO TALOTARINA JA KATSO KUVAT >>

Kodin tähtenä hulppea terassi

Messualueelle lapsiperheen koti

Huoneistoala: 175 m²
Huonelukumäärä: 3 h, k, oh, viihdehuone, sauna, autokatos
Talotyyppi: omakotitalo
Runkomateriaali: puu
E-luku: 122
Energiatehokkuusluokka: B
Kerrosluku: 2

Porilaiset Janni ja Miko Sillanpää perheineen haaveilivat yksikerroksisesta talosta Porin Karjarannassa, mutta kaavamääräysten mukaan talossa tuli olla kaksi kerrosta. Yläkertaan tehtiin lopulta lähes 70 neliön näyttävä kattoterassi, joka toimii kesällä niin keittiönä kuin olohuoneena.

Kattoterassi päätyi suunnitelmiin oikeastaan sattumalta: yläkertaan ei haluttu suuria huonetiloja, eivätkä edes päämakuuhuone tai vanhempien arkeen luksusta tuovat pukeutumis- ja kylpyhuone täyttäneet kaikkia neliöitä. Niinpä talon toiseen kerrokseen jäi hyvin tilaa kattoterassille ja talo sai uniikin nimensä: Casa Terde. Terassille on kokoa lähes 70 neliötä, ja se osoittaa yhtä paljon itään kuin länteen. Näin yksikään auringonpilkahdus ei jää osumatta sinne.

Unelmakodin pohjan Miko suunnitteli itse ja lopullisen muodon talolle antoi arkkitehti.

LUE KOKO TALOTARINA JA KATSO KUVAT >>

Jätä yhteydenottopyyntö

Jätä yhteydenottopyyntö, niin Ainoakodin edustaja ottaa sinuun yhteyttä. Yhteydenottopyynnön jättäminen ei velvoita sinua mihinkään.


 
Päivitetty
3.6.2019