Tarvitsetko perustukset nopeasti ja helposti?

Ruuvipaalu on nimensä mukaisesti paalu, joka ruuvataan maahan. Sen asennus on nopeaa ja vaivatonta. Se soveltuu kaikenlaisten rakennelmien perustuksiin lipputangosta hallirakennuksiin sekä vedenalaisiin perustuksiin. Teräksinen paalu on kestävä ja perustuksissa erinomainen valinta.

hirsitalon_perustus_1920x1080

Nykyaikainen perustusratkaisu kaikkiin rakennusprojekteihin

Ruuvipaaluilla on lukemattomia käyttökohteita. Niillä voidaan perustaa esimerkiksi terassit, kesämökit, omakotitalot, aidat ja laiturit. Korkean kantokykynsä vuoksi ruuvipaalu mahdollistaa rakentamisen myös pehmeiköille, joita on tyypillisesti pidetty perustusten kannalta haasteellisina. Toisaalta ruuvipaalu tarjoaa perustusratkaisun yhtä lailla myös hiekkamaille, joissa paalutus on harvemmin käytetty perustustapa. Ruuvipaaluperustus voidaan toteuttaa vaikeakulkuisillekin paikoille.

Ruuvipaalut asennetaan maahan myötäpäivään kiertämällä, jolloin ruuvipaalun kierrelaippa vetää paalun maahan. Kun ruuvipaalun kierrelaippa kierretään routarajan alapuolelle, ei erillistä routaeristystä tarvita. Ruuvipaalun kierrelaippa ankkuroituu routimattomaan maaperään, jolloin perustus pysyy paikoillaan pintamaan routimisesta huolimatta.

Teraspaalut_1920x1080

Kierrelaippa antaa ruuvipaalun kärjelle tavallisia paaluja suuremman pinta-alan, ja näin myös korkeamman kantavuuden ja vetolujuuden. Ruuvipaaluja toimitetaan rakennuskohteen vaatimusten mukaan. Saatavana on useita eri vakiomittoja.

Ruuvipaalu_1920x1080

Edut

  • Voidaan asentaa ahtaissakin tiloissa esim. sisätiloissa tai seinien vieressä.
  • Meluton ja tärinätön asennus, joka ei häiritse maaperää.
  • Erinomainen puristus ja vetomurtokuorma, joka mahdollistaa rakentamisen heikoille maaperille.
  • Erilaisten kiinnikkeiden avulla rakentaminen on helppoa ja asennus vaivatonta ja nopeaa.
  • Kustannustehokas – ei erillisiä maansiirtotöitä, eristyksiä, valutöitä eikä eristyksiä. Voidaan asentaa käsin, edullinen kuljettaa ja varastoida.
  • Hyvä korroosionkestävyys takaa pitkäikäisen perustuksen
  • Ruuvipaalu voidaan kiertää ylös ja käyttää uudelleen, jolloin se soveltuu myös tilapäisiin rakennuksiin.
  • Ympäristöystävällinen

Ruuvipaalut soveltuvat moniin käyttökohteisiin

Asennuksen voi tehdä joko käsin tai koneella

Kevyeen rakentamiseen soveltuvat käsinasennettavat ruuvipaalut. Käsinasennettava ruuvipaalu kierretään maahan esimerkiksi rautakangen tai muun momenttivarren avulla. Asennus aloitetaan lyömällä maahan 20-30 cm syvä asennusreikä, johon ruuvipaalu asennetaan myötäpäivään kiertämällä haluttuun korkoon. Monipuolinen kiinnikevalikoima mahdollistaa kaikenlaisten rakennelmien asennuksen. Käsinasennettavat ruuvipaalut sopivat esimerkiksi kevyiden piharakennusten, terassien, aitojen perustuksiksi ja esimerkiksi lipputangon asentamiseen.
 

ruuvipaalun_asennus_1920x1080

Koneasennettava ruuvipaalu asennetaan hydraulisella pyöritysmoottorilla, joka voidaan kiinnittää esimerkiksi kaivinkoneeseen. Koneasennettavaa ruuvipaalua käytetään tyypillisesti raskaammassa rakentamisessa, joissa tarvitaan useita paaluja. Koneasennettavien paalujen laippojen koko on 250 mm ja 400 mm. Ne saadaan asennettua kovempiin ja karkeampiin maalajeihin, kuten asfaltin läpi, kuin käsin asennettavat. Koneasennettavat paalut on suunniteltu kestämään asennuksen rasitus ja paalut voidaan varustaa useammalla kierrelaipalla. Ne soveltuvat uudis- ja korjausrakentamiseen ja ovat kantokykynsä ja vetolujuutensa takia luotettava ratkaisu.
 

ruuvipaalun_koneasennus_1920x1080

Kysy lisää - Jätä yhteydenottopyyntö

 
Päivitetty
22.6.2020