• Etusivu
  • Talo

Valitse Suomen suosituin kivitalo

Rakentajan toimitus
Päivitetty 03.06.2019
20195_58165.jpg

Pitkäikäisyys, energiatehokkuus, hyvä sisäilman laatu, huoltovapaus, arvon säilyminen, asumismukavuus… Asetamme kodeillemme paljon vaatimuksia. Lammi Kivitalon tehtävänä on huolehtia, että ne täyttyvät.

Kun tavoitteena optimaalinen energia- ja kustannustehokkuus, on kivirunko erinomainen valinta. Kivi on ekologinen, energiatehokas ja erinomaisesti eristävä – massiiviset kiviseinät eristävät tehokkaasti niin pakkasta kuin ääntäkin.

Kiviseinät myös pitävät talosi lämpötilan miellyttävänä läpi vuoden, viilentäen kesäkuumalla ja pitäen lämmön tasaisena talvipakkasilla. Lisäksi kiviseinä eristää ulkotilan äänet vaimentaen melutasoa ja mahdollistaa sisätiloihin hyvän akustiikan.

Kivitalo on terve ja turvallinen

Kivi on paloturvallinen eikä se lahoa tai homehdu, sillä siinä ei ole orgaanisia ainesosia. Rakennuskiviemme nerokas rakenne tekee virheettömän rakentamisen helpoksi, turvaten siten talosi ilmanlaadun seinänsisäisiltä ongelmilta. Kivi on rakennusmateriaaleista kosteusteknisesti luotettavin. Siksi sitä suositellaankin käytettävän myös puutaloissa ainakin kosteiden tilojen seiniin.

Kivitalo ei vaadi jatkuvaa ylläpitoa ja maalaamista. Seinien jokainen piste kelpaa kiinnityskohdaksi, etkä joudu etsimään runkotolppia. Kivitalon seinät ja lattiat ovat hiljaiset eikä nurkissa narise. Helppohoitoinen kivitalo kestää sukupolvesta toiseen ja säilyttää arvonsa pitkälle tulevaisuuteen.

Kivi tuo taloosi massiivisuutta ja vivahteikkaan muotokielen. Kivitalo sallii yksilölliset ratkaisut – se täyttää persoonalliset toiveesi ja tottelee arkkitehdin herkkää kynää. Kivitalo on helppo rakentaa tasamaalle tai rinteeseen – se taipuu haastavaankin rakennuspaikkaan. Voit suunnitella talosi juuri sellaiseksi, kuin haluat.

Tiesitkö?

Suunnittelun lähtökohdaksi voidaan ottaa vaikka joku talomalliston kohde. Me pystymme tekemään totta tarkoista suunnitelmista tai vielä muotoansa hakevista unelmista. Olemme koonneet Lammi Ideakirjaan yli 30 taloa. Jokainen taloista voidaan toteuttaa sellaisenaan, niitä voidaan räätälöidä toiveiden mukaan tai käyttää oman ideoinnin lähtökohtana, jolloin valittu arkkitehti suunnittelee kaiken alusta asti sinun toiveidesi mukaan.

20195_58166.jpg
Info

Info

Kuinka kivitalo rakennetaan?

Eroaako se puutalon rakentamisesta?

Yksilöllinen kivitalorakentaminen tapahtuu aina paikalla rakentaen eli talo rakennetaan rakennuspaikalla. Useimmiten urakkamuotona on osaurakointi, jolloin pystytys on jaettu muutamalle urakoitsijalle eri työvaiheiden mukaisesti. Parhaan laadun takaamiseksi Lammi Kivitaloilla on laaja ja laadukas yhteistyöverkosto, jonka toimijoiden kanssa Lammi on tehnyt yhteistyötä jo vuosien ajan. Heidän avullaan talounelmat muuttuvat todeksi.

Katso myös nämä:

Tule työmaalle!

20195_57679.jpg
Tutustu taloprojekteihin eri valmiusasteissa

Tutustu projektiin

20195_58164.jpg
Porin Asuntomessuille rakennettiin upea kivitalo

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Talo
runko
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20151_42013.jpg
Tuunaa talosi ja tutustu Kaarnaan
Uusi Kaarna-mallistoUutta Kaarna-mallistoa voi parhaiten kuvailla sen suunnittelija, arkkitehti Eva-Maria Ylönen. Hän tekee sen sekä TUNTEELLA:- Sain inspiraatiota Kaarnaan luonnosta, tummasta metsästä ja puusta, pitkistä suomalaisista perinteistä selkeästi nykyaikaan tuotuna. Kaarna on ulkomuodoltaan vähäeleinen ja selkeä, mutta silti paljon puhuva. Kaarnalla on tuttu perinteisen talon leikkausmuoto, mikä näkyy myös sisätiloissa.että JÄRJELLÄ:- Uusi Kaarna on suunniteltu asumiseen eläytyen. Tilat muodostuvat kodikkaan oleskelutilan ympärille. Toimivat aputilat lähtevät siitä, että erilaisiin toimintoihin tarvitaan erilaisia tiloja. Saunaosasto on omassa rauhassaan ja kodinhoitotilat omassaan. Saunan ystäville Kaarna tarjoaa aivan uutta. Taloon on mahdollista yhdistää puulämmitteinen pihasauna, materiaaliksi voi valita jopa hirren. Pihasaunaa on helppo käyttää talon sisällä sijaitsevista pesu- ja pukeutumistiloista.Tutustu lisää Kastelliin ja Kaarnaan.
20219_72664.jpg
Sano ei hukkaneliöille ja rakenna oma kompakti unelmatalosi
Nykyisin omaa kotia suunnittelevat ja rakentavat rakastavat kompakteja tilaratkaisuja, luonnonläheisyyttä, ekologisia materiaaleja sekä fiksuja säilytysratkaisuja. Asunnon ei tarvitse olla suuri, ollakseen paras mahdollinen omalle perheelle. Kukaan ei halua tuhlata kotinsa neliöitä hukkaneliöiksi, vaan kompakteilla tilaratkaisuilla saadaan asuntoon samanaikaisesti sekä tilantuntua, että järkeviä ja toimivia säilytysratkaisuja.
201812_55695.jpg
Verkosta ostettu talo säästää euroja
Osta talo verkosta -palvelutarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden suunnitella ja ostaa oma koti suoraan verkosta. Asiakkat ovat innostuneet uuden kodin verkko-ostamisesta, koska verkossa talokaupat tulevat edullisemmaksi ja ostaminen käy helpommin ja nopeammin perinteiseen tapaan verrattuna.Kastelli päätti toteuttaa asiakkaiden toiveet isommasta omakotitalosta Play-mallistoon, joten Kastellin verkkopalvelussa laajennettiin saatavilla olevaa mallistoa nyt isommalla, 120-neliöisellä uutuudella. Play 120 -kodissa yhdistyvät käytännöllinen tilasuunnittelu sekä joustava pohjaratkaisu. Tilaa Kastelli-taloesiteSuunnittele oma Play-kotisi
20222_76980.jpg
Paraisille rakentuu ainutlaatuinen ekokylä
Nina ja Tero Ingeliuksella on takataskussaan useampi kokemus kosteus- tai homevaurioisista asunnoista. Kun heille tuli tarve etsiä uusi koti, he havaitsivat, että terveellistä rakennustapaa ja -materiaaleja ei yhdestä paikasta tunnu löytyvän. Lopputuloksena piti kääriä hihat itse. Nyt omasta kodista tulee konseptitalo Paraisten Kirkkosalmenrantaan, ja Ingeliusten yritys Godai Oy rakentaa lähistölle seitsemän talon ekokylän.
20226_78549.jpg
Sopiiko liukuovi meidän kotiin?
Liune-liukuovi on oivallinen ovivaihtoehto kompakteihin tiloihin, joissa neliöt halutaan mahdollisimman tarkasti hyötykäyttöön. Se sopii vaativallekin sisustajalle, joka arvostaa tilojen muunneltavuutta ja korkealaatuisia pintamateriaaleja. Ovet liikkuvat kevyesti ja vakaasti ja rakenne kestää käytössä. Liune liukuovet soveltuvatkin yhtä hyvin lapsiperheelle kuin seniorikotiin. Oviaukkoon ei tule kynnystä ja useassa mallissa Liune ovi liukuu kokonaan rakenteen sisään, jolloin koko tila on käytettävissä vapaasti.
20116_26785.jpg
Vanhankokkolan aidat ja portit
Kokkolan asuntomessuilla vieraillessa kannattaa varata aikaa myös kävelykierrokselle Kokkolan vanhakaupungissa Neristanissa. 12 puutalokorttelin laajuinen vanhakaupunki on yksi Kokkolan suurista ylpeyden aiheista ja se on yksi maamme parhaiten säilyneitä yhtenäisiä ja laajoja puukaupunkikokonaisuuksia. Tunnelmallisten katujen varrelta löytyy mm. ravintoloita, kahviloita, majoitusta, putiikkeja, antiikkia.Neristan on täynnä kauniita yksityiskohtia. Kulkijan kannattaakin pysähtyä ihmettelemään vaikka puutalokortteleita reunustavia viehättäviä lauta-aitoja ja talojen pihoille johdattavia portteja, sillä Neristanissa riittää. Aidat ja portit rajaavat Neristanin tontit suojaisiksi pihoiksi. Mikä mahtaa olla porttien tarina ja kuka niistä on kulloinkin kulkenut?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton