Jätä jätevesikaivon tarkkailu huoletta LokaVahdille

Suomen jätevesilaki edellyttää kaikilla lokakaivoilta valvonta-/hälytysjärjestelmää, joka varmistaa, ettei jätevesiä pääse vahingossakaan vuotamaan luontoon.

Kaivoon kurkistelu taskulampulla, lokasäiliön täyttöasteen arvailu ja tyhjennys aina samaan aikaan, pöntön vetämättömyys, vajaan kaivon tyhjennys tai ylivuotaneen kaivon aiheuttamat kalliit päivystyskulut. Kuulostaako joku näistä tutulta sinunkin korvaasi?

LokaVahti on umpisäiliön valvontalaite, joka on saanut käyttäjiltään kiitosta rahan säästön lisäksi erityisesti juuri helppoudesta ja vaivattomuudesta. Mökkiläiset voivat käyttää vessaansa sekä astianpesukonettaan aivan yhtä vaivatta kuin kerrostalossa, eikä taskulampulla enää tarvitse tiirailla kapeasta putkesta jätteen määrää, sillä ilmoituksen saa kätevästi tekstiviestillä paikasta ja ajasta riippumatta.

Nykyisin jätevesikaivojen valvonta- ja hälytyslaitteita on markkinoilla useita. Monet näistä kuitenkin vaativat toimiakseen verkkovirran tai usein vaihdettavat paristot. Suurimmassa osassa myös signaalin kantama on niin lyhyt, että viesti säiliön täyttymisestä saadaan enintään noin 50 metrin päähän jätevesikaivosta. Lähes kaikkia myynnissä olevia valvontalaitteita yhdistääkin se, että ne eivät oikeasti vapauta jätevesien valvonnasta – kaivoon kurkisteleminen vain vaihtuu valvontapaneelin tarkkailuun.

Poikkeuksen tässä tekee nykyaikainen LokaVahti, joka on yksi maailman ensimmäisistä lokakaivon etävalvontajärjestelmistä. LokaVahdin huomattavin ero perinteisiin valvontalaitteisiin verrattuna on, että se aidosti poistaa tarpeen tarkkailla jätevesikaivoa.

LokaVahti ilmoittaa tekstiviestillä, kun on aika tilata likakaivon tyhjennys

LokaVahtia on mahdollista hyödyntää kaikenlaisissa likakaivoissa niin omakotitalojen, maatilojen kuin mökkienkin yhteydessä.

LokaVahti palvelee erinomaisesti esimerkiksi mökkejä vuokraavia henkilöitä ja yrityksiä. Loma-asunto on voitu buukata jopa useiksi kuukausiksi etukäteen, ja vuokralaisten vaihtuessa huoltotoimenpiteille jäävä aika on lyhyt. Vuokrauskausien aikana myös loma-asukkaiden määrä saattaa vaihdella, jolloin WC:n ja veden käytössä voi olla isojakin eroja. Tämä hankaloittaa umpisäiliön tyhjennyksen ennakoivaa tilaamista. Jotta ylitäyttymiseltä ja kalliilta päivystyskuluilta varmuudella vältytään, moni vuokraaja tilaa umpisäiliöiden tyhjennykset jopa parin viikon välein ja maksaa turhaan vajaista tyhjennyksistä. LokaVahdin avulla tältä vältytään.

Jätä yhteydenottopyyntö

LokaVahti on saanut käyttäjiltään kiitosta rahan säästön lisäksi helppoudesta ja vaivattomuudesta.LokaVahti on saanut käyttäjiltään kiitosta rahan säästön lisäksi helppoudesta ja vaivattomuudesta.

Laite asennetaan jätevesikaivoon, minkä jälkeen se tarkkailee säiliön täyttymistä ja ilmoittaa tekstiviestitse, kun on aika tilata tyhjennys. Se myös ehdottaa alueen parasta tyhjentäjää, mutta jättää silti päätöksen tyhjennyksen tilaamisesta sinulle.

LokaVahdin asennus ja käyttöönotto ovat yksinkertaisia. Et tarvitse sähkötöitä tai lähettimiä eteiseen, sillä laitteessa on paristo, joka kestää jopa 10 vuotta. Pariston loppuessa saat myös siitä ilmoituksen tekstiviestillä. Myöskään SIM-korttia tai internet-yhteyttä ei tarvita. LokaVahti on valmistettu kestämään Suomen haasteelliset sääolot, ja se toimii jopa 40 asteen pakkasessa.

Jätä yhteydenottopyyntö

 
Julkaistu
14.10.2019