Lasiterassin rakentamisen a ja o

Monissa kodeissa mietitään terassin rakentamista omakoti- tai rivitalopihaan tuomaan lisätilaa ja uudenlaista asumismukavuutta. Kattamaton terassi eli patio ei kuitenkaan suojaa viileiltä keleiltä, sateelta ja tuulelta. Oletpa rakentamassa uutta taloa tai remontoimassa vanhaa, pohdi terassilasien hankkimista. Lasitettu terassi lisää terassin käyttöastetta huomattavasti.
vk22-lumon-rakentaminen-1920x1080

Panosta terassin huolelliseen suunnitteluun. Vaikka et heti terassia lasittaisikaan, on hyvä huomioida muutamia seikkoja tulevaisuuden muuttuvia terassihaaveita silmällä pitäen. Terassin rakennusvaiheessa kannattaa ottaa huomioon esimerkiksi lasiterassin vaatimat kiinnityskohdat sekä terassipohjan routimattomuus. Ennakoi siis terassilasien hankinta. Suunnittelulla voidaan säästää suuriakin summia ja varmistetaan terassilasituksen sujuva asennus.

Ennen terassin rakentamista, huolehdi kuntoon:

1. LUPA-ASIAT

Lasitettu terassi vaatii luvan. Se voi olla joko toimenpidelupa, ilmoitus tai rakennuslupa. Lupakäytännöissä on paljon kuntakohtaisia eroja, joten yleispätevää ohjetta ei ole. Vaivattomimmin asiassa pääsee eteenpäin, kun pyytää Lumonin edustajan paikan päälle. Asiantuntija tuntee kunnan käytänteet ja osaa avustaa lupatoimien kanssa. Lumon tarjoaa myös lupapakettia, jolloin kaikki lupa-asioihin liittyvät toimet hoidetaan puolestasi.


Lue lisää terassilasituksen lupatoimenpiteistä

vk22-lumon-rakentaminen-1622x600

2. PERUSTA

Lasiterassi vaatii ehdottomasti routimattoman pohjan. Terassi voidaan turvallisesti rakentaa millaisen maaperän alueelle tahansa ja myös mihin vuodenaikaan tahansa, kunhan routaeristykset ja perustukset tehdään huolellisesti. Pohjan tulee olla täysin liikkumaton, eikä se saa joustaa. Jos perustusten pilareiden alla oleva maa routii ja liikuttaa rakenteita, vaikutukset näkyvät terassilasituksen toimivuudessa.

Talon rakennusvaiheessa, kun patiota tai terassipohjaa ei vielä ole, on helpompaa ja edullisempaa perustaa terassi pilariharkoilla, jotka on routaeristetty. Mikäli patio löytyy jo ja siihen halutaan asentaa lasitus, voi se vaatia vahvistusta. Vanhojen talojen yhteyteen rakennettava terassin pohja voidaan perustaa kokonaan routarajan alapuolelle käyttämällä ruuvipaaluja. Tämän jälkeen tukeva ja joustamaton pohja varmistetaan riittävällä tiheydellä tukipalkkeja.

Routiminen johtuu maaperässä olevan veden jäätymisestä. Sen voimakkuuteen vaikuttaa edellisen kesän ja erityisesti syksyn sateiden määrä sekä myös se, millainen maaperä on. Routaeristyksellä estetään maan jäätyminen ja sitä myötä routiminen perustusten kohdalta. Routaeristys tehdään käyttämällä routaeristykseen tarkoitettuja eristysmateriaaleja kuten styroksia. Jos perustana käytetään pilariharkkoja, anturan alapuolelle ja ympärille kannattaa ehdottomasti laittaa routaeristykset.

Routaeristyksen voi tehdä turvallisesti myös itse ja siihen on saatavilla kattavat ohjeistukset, mutta voit turvautua myös Lumonin asiantuntijoihin ja jättää se ammattilaisten huoleksi.

Lue lisää terassin rakentamisesta ja suunnittelusta

3. TERASSIMATERIAALIT

Terassirakenteisiin on syytä valita vahvat, kulutusta ja säävaihteluita kestävät materiaalit. Täysin huoltovapaata materiaalia ei olekaan, joten säännöllinen pesu ja öljyäminen joka toinen vuosi pidentävät terassin käyttöikää. Lumon rakentaa terassinsa bambulaudasta. Muita hyviä vaihtoehtoja ovat painekyllästetty tai lämpökäsitelty puu. Kiinnitysruuvien ja kiinnikkeiden on oltava ruostumatonta terästä.

LATAA MAKSUTON OPAS terassin rakentamisesta

vk22-lumon-rakentaminen-omakotitalo-1920x1080

Varma valinta talvipakkasiin ja kuumiin kesäpäiviin

Lumonin kotimaiset, tyylikkäät ja helppokäyttöiset lasiterassit on suunniteltu kestämään lumikuorman ja säävaihtelut. Kokeneet ammattilaiset hoitavat asennuksen ja huoltopalvelu on apunasi, mikäli lasituksesi kaipaa huoltoa, säätöä tai tarkastusta. 

vk22-lumon-rakentaminen-rivitalo-1920x1080

Maksa sopivissa kuukausierissä

Terassi- tai parvekelasitus on investointi, joka ylläpitää tai jopa kasvattaa talon arvoa ja tuo iloa vuosikymmeniksi. Maksa lasitus Lumon Rahoituksella edullisesti sinulle sopivalla kuukausisummalla. Nyt saat ensimmäiset 6 kk ilman rahoituskorkoa!

Lue lisää rahoitusvaihtoehdoista


Pyydä Lumonin terassiasiantuntija ilmaiselle suunnittelu- ja kustannusarviokäynnille.

Terassilasituksen hintaan vaikuttavat monet asiat, kuten terassin muoto ja mitat, asennustapa, arkkitehtuuriset vaatimukset. Tarkan hinta-arvion saat veloituksetta Lumonin asiantuntijoilta.

Lasiterassi ympärivuotisessa käytössä

 
Päivitetty
7.9.2021