• Etusivu
  • Talo

Kesäkukkien sijainnilla on väliä

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Lumon Suomi Oy
Päivitetty 12.02.2024
20195_57985.jpg

Kesäkukkia voi suojata vaihtelevilta ja arvaamattomilta sääoloilta lasitetulla terassilla.

Kesäkukat menestyvät erilaisissa paikoissa ja ne ovatkin ostetuimpia puutarhakasveja. Niissä on oma erikoinen viehätyksensä ja ne täydentävät puutarhan kukkaloistoa. Kesäkukkia suositaan runsaan kukinnan vuoksi ja yleensä kukinta myös kestää kauan. Kesäkukkien kautta voi helposti pidentää lasitetulla terassilla.

Vaihtelevat ja arvaamattomat sääolot ovat rasite kesäkukille. Lasitetu terassi antaa kasveille tarvittaessa suojaa tuulelta, sateelta ja suoralta auringonpaahteelta. Lasitettu terassi on etenkin innokkaimpien viherpeukaloiden mieleen, sillä lasituksen suojassa kasvien esikasvatuksen voi aloittaa jo varhain keväällä ja kylvökset ovat turvassa muun muassa kesykyyhkyiltä. Taimien karaisukin on helpompaa lasitetun terassin suojassa. Keväällä ja vielä alkukesälläkin halla saattaa yllättää, jolloin suurin osa ulkona olevista kesäkukista vaurioituu. Siksi lasitettu terassi pidentää kukkien kestoa aina varhaisesta keväästä myöhäiseen syksyyn. Lasitettu terassi voi olla myös sopivan viileä ja valoisa paikka kasvien talvettamiseen.

Sateinen sää on kylmää suurempi uhka kesäkasveille, sillä sateen fyysinen rasitus ja hakkaavat sadepisarat voivat vahingoittaa kasvustoa. Lasitetulla terassilla kasvit ovat myös suojassa sateelta.

Elinvoimaisuutta kukille läpi kesän

Kasvien valintaa ja niiden sijoittamista kannattaa suunnitella etukäteen. Osa kesäkukista selviää hyvin paahteisella paikalla, kun taas toiset kestävät läpi runsassateisenkin kesän. Tutustu kesäkasveihin Puutarha.netin Kasvikortistossa.

Jos kesäkukkia kuitenkin haluaa sijoittaa myös ulos, kannattaa muistaa, että mitä mukautuvampi kasvusto, sitä paremmin se selviää sateesta. Kesäkukkia voi auttaa selviytymään Suomen vaihtelevista sääoloista myös istuttamalla kasvit isoon ruukkuun ja suureen multamäärään. Silloin kuumana päivänä kasvi ei heti kuivahda, toisin kuin pienessä ruukussa. Ruukkuina kannattaa suosia rei’itettyjä ruukkuja, joista liika vesi pääsee poistumaan, ja tehdä pohjalle riittävä salaojakerros. Suljetuissa ruukuissa seisova vesi tukehduttaa kasvin ja saa sen mätänemään multaansa.

<p data-block-key="iytq4">Kotipihoille, -parvekkeille ja -terasseille valitaan perinteisiä suosikkeja; miljoonakelloja, petunioita, verenpisaroita, pelargonioita ja samettiruusuja.</p>
Kotipihoille, -parvekkeille ja -terasseille valitaan perinteisiä suosikkeja; miljoonakelloja, petunioita, verenpisaroita, pelargonioita ja samettiruusuja.
Varjoisalle paikalle sopivia kasveja ovat kauniit verenpisarat, ahkeraliisa ja lumihiutale, ja siksi lasitettu terassi onkin näille kukille varsin viihtyisä paikka.
<p data-block-key="4s65y">Ahkeraliisa on varjopaikan kasvi.</p>
Ahkeraliisa on varjopaikan kasvi.

Lähes kaikkia kesäkukkia voi kasvattaa aurinkoisella paikalla, mutta osa tarvitsee hieman varjoisamman paikan. Jotkut voivat vaatia myös tuulelta suojatun paikan, kuten riippapelargoni. Kuihtuneiden kukkien poistaminen pidentää kukintaa ja kasvi pysyy kauniimpana.

Runsaasti kukkivina kesäkukat tarvitsevat paljon ravinteita, joten muista myös säännöllinen lannoitus kasteluveden mukana. Valitsemillesi kasveille sopivat kastelu- ja lannoitusohjeet kannattaa aina varmistaa kukkakauppiaaltasi.

Lisää ideoita pihapiiriin ja terassin laittoon

Tilaa ilmainen suunnittelu- ja kustannusarviokäynti

Terassilasituksen hintaan vaikuttavat monet asiat, kuten terassin muoto ja mitat, asennustapa, arkkitehtuuriset vaatimukset. Tarkan hinta-arvion saat veloituksetta Lumonin asiantuntijoilta.

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Lumon Suomi Oy
Talo
lasitukset
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20198_59294.jpg
Lasiterassit asuntomessukohteiden kestosuosikit
Vuoden 2019 Asuntomessut järjestettiin Kouvolassa yli satavuotisen Pioneeripuiston alueella. Kymijoen rantamaisemiin, historialliseen kasarmimiljööseen rakentui moderneja pientaloja, rivitaloja, paritaloja sekä uudenlainen senioriasumisen kortteli.Rakennuttajat ovat vuosittain valikoineet Lumonin terassilasitukset lisäämään asuntomessualueelle nousevien kotiensa viihtyvyyttä ja terassiensa käyttöastetta. Niin tälläkin kertaa. Kouvolassa Lumonin parveke- ja terassilasituksia löytyi neljästä eri messukohteesta; Airon neito, Airon haave, Villa Element sekä Talo Unto.Mikäli et ehtinyt vierailla messuilla,esittelemme seuraavassa kahden messukohteen terassit.
20216_71342.jpg
Älä anna kolean tuulen ja sateen pilata juhliasi
Onko loppukesälle tai syksylle tiedossa jokin suuri juhla? Ja nyt mietityttää, että mitä jos sää onkin sateinen, tuulinen tai viileä juuri kyseisenä päivänä. Ihmiset eivät voi siinä tapauksessa viettää juhlaa ulkosalla vaan kaikkien on pakkauduttava hikoilemaan sisätiloihin. Jos terassilla on lasitus, tätä murhetta ei ole. Lasituksen ansiosta voit viettää kesän ja syksyn juhlat ilman huolta säästä.
202011_61817.jpg
Onko terassinne tyhjillään läpi talven? Entä jos terassikausi jatkuisi läpi vuoden?
Syksyn myötä terassikalusteet on monessa kodissa viety suojaan, sillä Suomen talvi ei tunne armoa niitä kohtaan. Terassi hautautuu lumen alle odottamaan seuraavaa kesää ja parempia terassikelejä. Mitäpä, jos kalusteita ei tarvitsisikaan kuljettaa varastoon, vaan ne voisivat olla terassilla läpi talven? Samalla terassista voisi sisustaa tunnelmallisen talvihuoneen, jossa nauttia kupillisen kuumaa sinisen hetken aikaan huopien lämmössä kynttilöiden keskellä.
20154_43216.jpg
Uusi tyylikäs sivuunliukuva terassilasitus
Lumonin liukulasi on monikäyttöinen. Se sopii katettujen ja avoterassien sekä puu- ja alumiinirunkoisten ulkonevien terassien lasittamiseen. Lisäksi liukulasi soveltuu myös katoksien ja sisääntulojen suojaksi.Lasituksen rakenne ei vaadi välttämättä kiinteää reunalasia, minkä ansiosta lasit on mahdollista saada avautumaan kahteen eri suuntaan. Liukulasielementin toinen pystypuite voidaan myös jättää haluttaessa pois.
Lumon lasiterassi Espoo 1
Näin hankit terassilasituksen
Lumon terassilasituksen hankinta on todella helppoa. Lumon hoitaa koko prosessin aina suunnittelusta asennukseen niin, että sinulle jää vain pohdittavaksi, mihin kaikkeen aiot käyttää uutta lisätilaasi. Varaamalla Lumonilta maksuttoman suunnittelukäynnin, asiantuntijat suunnittelevat lasituksen kanssasi tarpeidesi mukaiseksi, ottaa tarvittavat mitat terassisuunnitelmaa varten ja laatii sinulle tarjouksen.
20087_12031.jpg
SPR, kohde 40
As. Oy Vaasan Aurinkosillan erillistalo on SPR:n Koti kirpparilta –projekti, jonka hauskana ja haastavana tehtävänä oli luoda nykyaikaiseen tilaan täysin kirpputorilöydöillä sisustettu persoonallinen koti.Korttelin rakennukset on ryhmitelty siten, että taloryhmällä on visuaalisesti ja toiminnallisesti yhteinen "korttelipiha", jonka selkärankana on pihakatumainen kulkuväylä tonteille ja rantaan.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton