Uudenlainen maalämpötekniikka tuo parhaat säästöt

Meillä Suomessa lämmityskustannukset muodostavat suuren osan asumiskustannuksista, johtuen kylmästä ilmastosta. Siksi on erityisen tärkeää valita lämmitysjärjestelmä, joka pienentää kustannuksia ja antaa tarvittavan määrän lämpöä myös talvella. Maalämpöpumppu antaa parhaimmillaan jopa 80 prosentin säästön. Se kytketään olemassa olevaan vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään. Maalämpöpumppu lämmittää talon sekä käyttöveden. Tontille porataan tyypillisesti yksi 100–200 metriä syvä energiakaivo. Suuremmissa kohteissa energiakaivoja saattaa olla useitakin. Kaivoon asennetaan lämmönkeruuputki, jossa kiertävä maalämpöneste kerää lämpöä maaperästä. Lisäetuna mahdollisuus hyödyntää energiakaivoa talon jäähdytykseen.

Bosch Compress 7001i LWM maalämpöpumppu soveltuu uudiskohteisiin ja erittäin loistavasti myös saneerauskohteisiin. Sen patentoidulla keruupiirivalvonnalla pystytään huolehtimaan, ettei vanhalle pumpulle mitoitettu kaivo pääse jäätymään ja saadaan oikeat hyötysuhteet pumpusta irti. Usein saneerauskohteisiin asennettu uusi pumppu on paljon tehokkampi kuin vanha. Se ottaa maasta lämpöä paremmin ja näin ollen kaivon jäätyminen tapahtuu herkemmin. Sen takia saneerauskohteissa valvontajärjestelmä on ehdoton. 

BOSCH lämpömestari_1920x1080

Lue lisää Boschin lämmityskampanjasta

Tästä kampanjaan >>

Helppokäyttöinen ja moderni

Erinomaisen käyttöveden tuoton ja kierroslukuohjatun kompressorin ansiosta uudella Bosch Compress 7001i LWM maalämpöpumpulla saavutat suurimman mahdollisen säästön. Lämpöpumpun kierroslukuohjattu kompressori säätää tehoaan portaattomasti eikä koskaan käy suuremmalla teholla kuin on tarpeen. Se toimii erinomaisesti Suomen vaihtelevissa sääolosuhteissa. Vuosihyötysuhde (SCOP) on parhaimmillaan 5,85. Se on alansa huippua ja laitteen energialuokka on lämmityskäytössä A+++. Lämpöpumppua on saatavilla kolmessa teholuokassa: 2-8kW, 3-12kW ja 4-15kW, joista voi valita omaan kohteeseen sopivan.

Lämpöpumpun käyttöveden tuotto on huippuunsa ja sitä riittää vettä isommallekin perheelle. Siinä on sisäänrakennettu käyttövesivaraaja ja älykäs automatiikka joka sovittaa käyttöveden lämmityksen käytön mukaan. RST-kierukkasäiliö tuottaa poikkeuksellisen runsaasti käyttövettä: jopa 300l/40 °C/12l/min. Lämpöpumpussa on myös erittäin korkea menoveden lämpötila 65 astetta. Tämän vuoksi se soveltuu erittäin hyvin saneerauskohteisiin, joissa vaaditaan korkeaa menoveden lämpötilaa.

Uusi_Bosch_Compress

Maalämpöpumpun ulkonäkö on moderni ja etuosa on päällystetty valkoisella lasilla. Siinä on täysin uusi, helppokäyttöinen ja värillinen kosketusnäyttö. Sen käyttäminen on yhtä helppoa kuin älypuhelimen käyttö. Boschin ProControl-sovelluksella voit ohjata lämpöpumppuasi missä ikinä oletkin.

Tekniset tiedot

Mitä ovat COP ja SCOP?

Lämpöpumppujen teho ilmoitetaan yleensä COP-lämpökertoimen avulla. Luku kertoo, kuinka paljon sähköenergiaa saadaan muutettua lämpöenergiaksi. COP 4 tarkoittaa, että 1 kW:n ottoteholla saadaan tuotettua 4 kW lämpötehoa. Ongelmana on, että luku koskee vain erityistapauksia, samalla tavalla kuin autojen polttoaineenkulutus ilmoitetaan ”ihannetilanteessa”. Todellinen säästö muodostuu kaikkien taloa vuoden aikana koettelevien olosuhteiden summasta – niin sanotusta vuosilämpökertoimesta eli SCOP-luvusta. Se kertoo rehellisemmin todellisen hyötysuhteen. Suomen oloissa SCOP-lukemien laskenta yleensä perustuu Helsingin ilmasto-olosuhteisiin. Jos haluaa oman talonsa todellisesta säästöstä arvion, asennusliikkeen edustajan tulee tehdä talossa tai kiinteistössä lämpökartoitus nykyisen energiakulutuksen selvittämiseksi. Tämä on ainoa tapa saada varmuus oikean lämpöpumpun valinnasta ja vakavasti otettava arvio tulevista säästöistä.

Lämpömestarilta asennus ja huipputakuu

Kun päätät ostaa Bosch lämpöpumpun maailman johtavalta tekniikan asiantuntijalta, haluat asennuksenkin olevan huippuluokkaa. Sertifioidut Bosch Lämpömestarit ovat tarkkaan valittuja ammattilaisia, joilla on vankka ammattiosaaminen. Bosch Lämpömestarit eivät ole vain taitavia lämpöpumppuasentajia. He ovat myös kustannustietoisia energia-asiantuntijoita, tarvekartoittajia sekä palvelualttiita tukihenkilöitä. Heidän kanssaan asioiminen on ketterää ja luotettavaa.

Lämpömestareiden ansiosta voit olla varma, että kaikki menee oikein. Bosch myöntääkin kaikille Lämpömestareiden asentamille lämpöpumpuille 6 vuoden takuun ja lisäksi maalämpöpumpuille (6-17kW), ilma-vesilämpöpumpuille ja poistoilmalämpöpumpulle 10 vuoden kompressoritakuun. Näin voit tuntea olosi turvalliseksi. Käytettävissäsi on myös erillinen, valtakunnallinen huoltoketju, joka on aina valmiina auttamaan, mikäli jotain sattuu.

Lämpömestari_1920x1080

Haluan lisätietoa

Pohtiessasi oikeaa lämmitysratkaisua, ota yhteyttä Bosch lämpömestariin, saat ilmaisen laskelman juuri omaa taloasi varten.

 
Julkaistu
20.5.2019