Ulkosuihku – kuumien kesäpäivien pelastus

Viime kesän erittäin lämpimät ilmat ovat innostaneet monia mökkiläisiä hankkimaan ulkosuihkun. Virkistävässä suihkussa on ollut kiva suihkutella uimisen jälkeen ja ihan pelkästään myös vilvoittelu mielessä. Hyvät kokemukset ovat innoittaneet monet hankkimaan mökille useammankin ulkosuihkun. Niitä on asennettu esimerkiksi laiturille, jossa on hyvä pestä meriveden jättämät suolavedet pois iholta.

Kesäkäyttöön tarkoitetun ulkosuihkun voi asentaa mökille, paljun tai porealtaan viereen, pihasaunan nurkalle tai vaikka lasten vesileikkeihin. Mielikuvitus on vain rajana. Kylmä vesi tulee puutarhaletkua pitkin ulkosuihkun runkoon ja aurinko lämmittää veden ilmaiseksi suihkun rakenteissa. Lämmintä vettä riittää 10-20 minuuttia mallista riippuen. Halutun veden lämpötilaa on helppo säätää sekoittajassa olevan termostaatin avulla.
 

Ulkosuihkun asennus

Ulkosuihkun voi asentaa kahdella eri tavalla riippuen asennuspaikasta. Jos maa on tasainen mutta kallioinen, suihkun voi kiinnittää puiseen asennusalustaan ruuvaamalla. Sen voi myös kiinnittää maahan kiilamaisella asennusankkurilla. Asennustavasta riippumatta kannattaa suihkun alle laittaa puu- tai muoviritilä. Se pitää jalat puhtaana ulkona suihkutellessa. Tämän jälkeen ei tarvitse kuin kiinnittää puutarhaletku ulkosuihkun juureen kiinni ja suihku on toimintakunnossa. Puutarhaletkun liittämiseen käytetään tavallista pikaliitintä. Asennuksen voi tehdä kuka tahansa eikä siihen tarvita putkimiestä. Ulkosuihkun alle ei välttämättä tarvitse asentaa keruuallasta, koska suihkusta tulevat vesimäärät ovat sen verran pieniä, että ne imeytyvät maaperään.
 

Auringolla vesi lämpimäksi


Suihkun musta muovipinta kerää lämmön ja lämmitää veden sisällä. Puutarhaletkusta tuleva kylmä vesi voi lämmetä jopa 60-asteiseksi ihanteellisissa olosuhteissa. Lämmintä vettä saa joka tapauksessa, vaikka aurinko ei paistaisi pilvettömältä taivaalta. Täytyy kuitenkin muistaa, että suihkua ei kannata asentaa varjoon.

Puutarhaletkusta uutta vettä virtaa koko ajan ja se lämpiää suihkun sisällä sitä mukaan kuin sitä käytetään. Näin lämmintä vettä on koko ajan käytettävissä. Suihkun sekoittajassa olevalla termostaatilla pystytään säätelemään, kuinka lämmintä vettä suihkusta haluaa. Tarvittaessa suihkusta saa niin kylmää vettä kuin puutarhaletkusta sinne virtaa.


Osta verkkokaupasta >>

 

Veden lämpenemiseen menevä aika riippuu säästä ja suihkun koosta. Pislalta löytyy kuusi eri ulkosuihkumallia, joiden tilavuudet ovat 18 litrasta aina 40 litraan saakka. Lämmintä vettä näistä riittää noin 10-20 minuutin suihkutteluihin. Suihkun perusvarustuksiin kuuluvat suihkurunko, sekoittaja, suihku, tulevan veden letkuliitännät ja asennustarvikkeet. Sunny 35 Split -ulkosuihkusta löytyy yläsuihkun lisäksi myös jalkasuihku. Sunny 40 -mallia löytyy kahtena eri versiona joko kiinteällä yläsuihkulla tai suihku käsiletkun päässä. Siitä löytyy myös jalkasuihku.

Syksyllä suihku siirretään varastoon suojaan talven pakkasilta. Sen irrottaminen on helppoa, koska se on alustassa kiinni vain muutamalla mutterilla. Ennen varastoon kantamista tulee suihku tyhjentää vedestä tyhjennysventtiilin avulla.

Lue lisää talvisäilytyksestä

Mallisto

Pisla Sunny 18 -ulkosuihku, hinta noin 169 €
Korkeus 225 cm, tilavuus 18 litraa (noin 10 minuutin lämpimään suihkuun)

Pisla Sunny 20 -ulkosuihku, hinta noin 189 €
Korkeus 225 cm, tilavuus 20 litraa (noin 10 minuutin lämpimään suihkuun)

Pisla Sunny 22 Spray -ulkosuihku, hinta noin 239 €
Korkeus 125 cm, tilavuus 22 litraa (noin 10 minuutin lämpimään suihkuun)

Pisla Sunny 35 Split -ulkosuihku, hinta noin 269 €
Korkeus 225 cm, tilavuus 35 litraa (noin 18 minuutin lämpimään suihkuun)

Pisla Sunny 40 -ulkosuihku yläsuihkulla, hinta noin 309 €
Korkeus 225 cm, tilavuus 40 litraa (noin 20 minuutin lämpimään suihkuun)

Pisla Sunny 40-1 -ulkosuihku käsisuihkulla, hinta noin 309 €
Korkeus 225 cm, tilavuus 40 litraa (noin 20 minuutin lämpimään suihkuun)

Ulkosuihkun asennusankkuri, hinta noin 36 €
Kiilan korkeus 40 cm, kannan mitat 20 x 20 cm

Ulkosuihkun asennusalusta, hinta noin 90 €
kyllästetty puu, pituus 118 cm, leveys 77,5 cm, syvyys 6 cm

Lataa esite

Asennus- ja käyttöohjeet

Ulkosuihkut löydät Rakentaja.fi-verkkokaupasta

Osta verkkokaupasta >>


 
Päivitetty
1.6.2020