Kysymyksiä ja vastauksia Hormi-imurista ja sen toiminnasta

750-jäsäri-SX-WO...TURR

Valitsenko galvanoidun vai ruostumattoman imurin?

Galvanoitu imuri on hieman herkempi pyörimään ja soveltuu hyvin tavallisille iv-hormeille. Ruostumaton imuri sopii paremmin kosteiden tilojen, kuten kylpyhuoneiden ja huussien ilmanvaihtoon sekä merenrantakohteisiin. Kummassakin imurissa on vaihdettavat kuulalaakerit.

Minkä kokoisen imurin tarvitsen?

Imurin d-mitta on imurin putken halkaisijan mitta. Imurikoot ovat 100, 130, 150, 160, 200, 250 ja 300 mm. Mikäli putki, mihin imuri kiinnitetään, on muuta kokoa, teemme pajassamme sovitteen jolla se saadaan kiinnitettyä tiiviisti.

Minulla on neliskanttinen hormi, mutta imurin putki on pyöreä. Miten imuri saadaan kiinni hormiin?

Imureihin saa asennuslaipan, mikä kiinnitetään hormin päähän. Laipan vakiokoko on 250x250 mm, mutta jos kyseessä on isompi hormi, saamme tehtyä suuremmankin laipan.

Mikä on imurin käyttöikä? Voiko sitä huoltaa?

Imureilla on vuoden takuu ja normaali käyttöikä on n. 20 vuotta. Imurissa on irroitettava laakeripesä, jossa on kaksi vaihdettavissa olevaa kuulalaakeria.

Minulla on piipunhattu hormin päällä. Mahtuuko imuri sen alle?

Imuri tarvitsee tuulta toimiakseen ja piipunhattu estää tuulen saannin. Tästä syystä emme suosittele imuria asennettavaksi piipunhatun alle. Jos hattu suojaa muitakin hormeja, imuri voidaan vetää jatkoputkella hatun yläpuolelle. Muuten imuri korvaa piipunhatun, sillä se on muotoiltu niin, ettei hormiin pääse vettä tai roskia.

Tarvitsenko hormi-imuria?

Mikäli huoneistosi sisäilma tuntuu tunkkaiselta tai hormi vetää väärinpäin, imurista on apua. Se tehostaa poistoilmaputken vetoa ja estää ilman kulkemisen väärinpäin. Imuri toimii tuulen voimalla ja pyörii käytännössä koko ajan. Käyttökohteita on monia; asuintaloista ulkohuusseihin eikä imurista aiheudu käyttökustannuksia.

Talossani on monta vierekkäistä hormia. Voinko yhdistää ne?

Vierekkäiset ilmanvaihtohormit on mahdollista yhdistää kokoojakammiolla. Kammio kokoaa hormiryhmän yhteen ja sen päälle laitettavasta isosta imurista hyötyvät kaikki hormit. Mikäli hormiryhmässä on myös savuhormeja, ne on jätettävä kammion ulkopuolelle paloturvallisuussyistä ja myös siksi, etteivät savukaasut leviä ympäri asuntoa. Kokoojakammioratkaisut katsotaan aina tapauskohtaisesti.

Etkö löytänyt vastausta omaan kysymykseesi? Jätä yhteydenottopyyntö tästä:


Hormi-imurit nyt Verkkokaupasta!

Tutustu tuotteeseen!

Tästä verkkokauppaan

 
Päivitetty
16.5.2019