• Etusivu
  • Piha

Murtolaasti vaativaan tarkkuuslouhintaan

Rakentajan toimitus
Päivitetty 21.04.2021
20195_57858.jpg

Tuotetta saatavilla 5, 10 ja 20kg pakkauksissa

Tärinättömien louhintatekniikoiden suosio on selvässä kasvussa. Varsinkin kaupunkien keskustoissa vanhan remontointi ja uuden rakentaminen voi olla joskus hankalaa tilan puutteen vuoksi. Lisäksi kaikenlaiset vaatimukset ja säädökset, varsinkin melun suhteen, ovat kiristyneet. Vieressä voi olla historiallisesti tärkeä rakennus, johon ei saa syntyä vaurioita, tai muita tärinälle herkkiä kohteita kuten IT-järjestelmiä. Monet projektit voidaan suorittaa myös rakennuksen sisätiloissa. Tällöin tarvitaan ratkaisua, joka ei aiheuta tärinää eikä shokkiaaltoja.

Ter-Mite -murtolaasti (ns. etanadynamiitti) on louhintakemikaali, joka tekee hankalassa paikassa olevien kivien, kallioiden ja betonikohteiden louhinnan ja purkutyöt turvalliseksi ja yksinkertaiseksi. Prosessi on ympäröiville rakenteille turvallista ja korvaa perinteisen räjäyttämisen tilanteissa, joissa se ei ole sallittua tai turvallista. Isommissa kohteissa se tukee mm. kiilausta ja piikkausta.

Jokaiseen kohteeseen sopiva

Ihanteellisia kohteita ovat ne, joissa toimitaan säästettävien tai suojeltujen rakenteiden lähellä tai jopa sisätiloissa. Murtolaastia voidaan käyttää esimerkiksi historiallisissa kohteissa, asutuskeskus- ja teollisuuskohteissa, tunneli-, kellari- ja salaojalouhinnoissa sekä kaikenkokoisissa purkutöissä. Sitä on käytetty esimerkiksi Helsingin Olympiastadionin remonttitöissä, Suomenlinnan tunnelihankkeessa ja Sotshin Olympialaisten rakennustyömaalla. Tässä on vain muutama esimerkkikohde, joissa Ter-Mite -murtolaasti on ollut käytössä.

Miten se toimii?

Tuotteen teho perustuu kemialliseen reaktioon, joka aiheuttaa erittäin voimakkaan paisumisilmiön. Se tuottaa paisuessaan paineen, joka halkaisee kaikki suomalaiset kivilajit ja betonityypit. Sen käyttölämpötila on markkinoiden paras ja ainoa murtolaasti, joka toimii vielä alle +10°C lämpötiloissa. Sitä voidaan käyttää myös aikaisin keväällä tai myöhään syksyllä, koska minimi käyttölämpötila on -5°C. Se on erittäin toimiva myös helteillä, kunhan pitää huolta, ettei kohde ylikuumene.

Poraukset kannattaa suunnitella niin, että kivi lohkeaa tarpeeksi pieniksi paloiksi, jolloin lohkareet on helppo kuljettaa pois.
Poraukset kannattaa suunnitella niin, että kivi lohkeaa tarpeeksi pieniksi paloiksi, jolloin lohkareet on helppo kuljettaa pois.

Turvallinen käyttää

Ter-Mite -murtolaasti on Suomen suosituin ammattilaistuote ja sitä on myyty yli 13 vuoden ajan. Sen käyttäjiä löytyy ympäri maailmaa; kaukaisimmat ovat Etelä-Amerikassa ja Afrikassa. Tuote on analysoitu ja kemikaalirekisteröity Suomen ja EU:n lakien ja asetusten määräämällä tavalla. Näiden ansiosta se on myös työmailla sallittu louhintakemikaali. Tuotteen kehittelyssä on otettu huomioon ekologisuus. Ter-Mite on luontoystävällinen ja sen käytöstä ei aiheudu ekotoksikologisia vaikutuksia.

Ota yhteyttä!

Jos olet kiinnostunut Ter-Miten käytöstä projekteissasi, ota yhteyttä maahantuojaan tai jälleenmyyjiin - ja kysy lisää!

Dextec Oy
Puh. 040 5012829
E-mail: info@dextec.fi
www: www.ter-mite.fi

20195_57826.jpg

Kuvat, logot, tekstit - Copyright Dextec Oy

Piha
ulkotilat
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20154_43243.jpg
Robottiruohonleikkuri tekee työt puolestasi
Boschin innovatiivinen robottiruohonleikkuri Indego pitää huolen nurmikostasi leikaten sen automaattisesti sinun nauttiessa vapaa-ajastasi. Indegon "Logicut" -järjestelmä on älykäs navigointijärjestelmä, joka kartoittaa ensin leikkuualueen ja laskee tehokkaimman reitin. Lopputuloksena on kaunis ja elinvoimainen nurmikko.
20207_65890.jpg
Etanadynamiitilla eroon kivistä ja kallioista
Jos tarvitset helpon ja edullisen tavan päästä eroon pihallasi olevasta kivestä tai kalliosta, niin silloin tarvitset Ter-Mite -murtolaastia. Se toimii hitaasti, joten se mahdollistaa purkutyön turvallisesti ja yksinkertaisesti ilman perinteistä räjäyttämistä. Eikä tarvitse pelätä räjähteen aiheuttavan lähellä oleville rakennuksille vaurioita ja sitä voidaan käyttää jopa sisätiloissa.
20229_79467.jpg
Led-valaistuksen suunnittelu on tärkeää - miksi?
Valaistussuunnittelu on yksi tärkeimmistä osa-alueista, kun suunnitellaan kodin remonttia tai rakentamista, eikä sitä ole järkevää jättää viime hetkeen. Harva onnistuu valaistuksen ostamisessa vain menemällä (verkko)kauppaan ja kasaamalla kärryn täyteen lamppuja ja valaisimia.Tässä artikkelissa kerrotaan, mitä valaistussuunnittelussa kannattaa huomioida, ja mitä hyötyä valaistussuunnittelusta on.
20238_82756.jpg
Poikkeuksellisen hiljainen lämpöpumppu ei häiritse kotirauhaa
Tämän päivän kodit ovat täynnä elektroniikkaa. Hurinaa, surinaa, särinää ja pärinää syntyy ties mistä. Mutta miten ihanaa onkaan kun ympärillä vallitsee hiljaisuus. Voi kuulla omat ajatuksensa ja vaikka lintujen viserrystä niin halutessaan. Se, mitä tämän päivän laitteiden valmistajilta voisi odottaa, on halua kehittää laitteistaan hiljaisia ja miellyttäviä käyttää.
20232_80831.jpg
Pihan valaisu kestävillä ledeillä
Kevät alkaa olla valloillaan monin paikoin, eikä kunnon talvea ainakaan etelämmässä Suomea saatukaan. Pihanrakentaminen alkaa olla monelle ajankohtainen asia ainakin suunnitteluasteella, joten on hyvä aika katsahtaa pihalle ja havainnoida talviaikaan pimentoon jäävät piha-alueet. Kun asennuskausi pääsee jälleen alkamaan, on pihan sähkövetojen aika ja valaisimet voi asentaa paikoilleen.
20199_60146.jpg
Mikä led-valaisimissa maksaa - mistä laatu muodostuu?
Led-valaisimet kehittyvät jatkuvasti, ja maahantuojia ja myyjiä on useita. Miten selvitä voittajana led-viidakossa?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton