Murtolaasti vaativaan tarkkuuslouhintaan

Tärinättömien louhintatekniikoiden suosio on selvässä kasvussa. Varsinkin kaupunkien keskustoissa vanhan remontointi ja uuden rakentaminen voi olla joskus hankalaa tilan puutteen vuoksi. Lisäksi kaikenlaiset vaatimukset ja säädökset, varsinkin melun suhteen, ovat kiristyneet. Vieressä voi olla historiallisesti tärkeä rakennus, johon ei saa syntyä vaurioita, tai muita tärinälle herkkiä kohteita kuten IT-järjestelmiä. Monet projektit voidaan suorittaa myös rakennuksen sisätiloissa. Tällöin tarvitaan ratkaisua, joka ei aiheuta tärinää eikä shokkiaaltoja.

 

Ter-Mite -murtolaasti (ns. etanadynamiitti) on louhintakemikaali, joka tekee hankalassa paikassa olevien kivien, kallioiden ja betonikohteiden louhinnan ja purkutyöt turvalliseksi ja yksinkertaiseksi. Prosessi on ympäröiville rakenteille turvallista ja korvaa perinteisen räjäyttämisen tilanteissa, joissa se ei ole sallittua tai turvallista. Isommissa kohteissa se tukee mm. kiilausta ja piikkausta.

Tuotetta saatavilla 5, 10 ja 20kg pakkauksissaTuotetta saatavilla 5, 10 ja 20kg pakkauksissa

Jokaiseen kohteeseen sopiva

Ihanteellisia kohteita ovat ne, joissa toimitaan säästettävien tai suojeltujen rakenteiden lähellä tai jopa sisätiloissa. Murtolaastia voidaan käyttää esimerkiksi historiallisissa kohteissa, asutuskeskus- ja teollisuuskohteissa, tunneli-, kellari- ja salaojalouhinnoissa sekä kaikenkokoisissa purkutöissä. Sitä on käytetty esimerkiksi Helsingin Olympiastadionin remonttitöissä, Suomenlinnan tunnelihankkeessa ja Sotshin Olympialaisten rakennustyömaalla. Tässä on vain muutama esimerkkikohde, joissa Ter-Mite -murtolaasti on ollut käytössä.

Miten se toimii?

Tuotteen teho perustuu kemialliseen reaktioon, joka aiheuttaa erittäin voimakkaan paisumisilmiön. Se tuottaa paisuessaan paineen, joka halkaisee kaikki suomalaiset kivilajit ja betonityypit. Sen käyttölämpötila on markkinoiden paras ja ainoa murtolaasti, joka toimii vielä alle +10°C lämpötiloissa. Sitä voidaan käyttää myös aikaisin keväällä tai myöhään syksyllä, koska minimi käyttölämpötila on -5°C. Se on erittäin toimiva myös helteillä, kunhan pitää huolta, ettei kohde ylikuumene.
 

Poraukset kannattaa suunnitella niin, että kivi lohkeaa tarpeeksi pieniksi paloiksi, jolloin lohkareet on helppo kuljettaa pois.Poraukset kannattaa suunnitella niin, että kivi lohkeaa tarpeeksi pieniksi paloiksi, jolloin lohkareet on helppo kuljettaa pois.

Turvallinen käyttää

Ter-Mite -murtolaasti on Suomen suosituin ammattilaistuote ja sitä on myyty yli 13 vuoden ajan. Sen käyttäjiä löytyy ympäri maailmaa; kaukaisimmat ovat Etelä-Amerikassa ja Afrikassa. Tuote on analysoitu ja kemikaalirekisteröity Suomen ja EU:n lakien ja asetusten määräämällä tavalla. Näiden ansiosta se on myös työmailla sallittu louhintakemikaali. Tuotteen kehittelyssä on otettu huomioon ekologisuus. Ter-Mite on luontoystävällinen ja sen käytöstä ei aiheudu ekotoksikologisia vaikutuksia.
 

Ota yhteyttä!

Jos olet kiinnostunut Ter-Miten käytöstä projekteissasi, ota yhteyttä maahantuojaan tai jälleenmyyjiin - ja kysy lisää!

Dextec Oy
Puh. 040 5012829
E-mail: info@dextec.fi
www: www.ter-mite.fi

termite_logo_rgb

Kuvat, logot, tekstit - Copyright Dextec Oy

 
Päivitetty
21.4.2021