Onko aika uudistaa kodin lämmitys?
Lämpöpumppu voidaan asentaa myös nykyisen järjestelmän rinnalle, jolloin lämmitys on mahdollista uusia osittain tai vaiheittain.

Ilma-vesilämpö sopii niin uudis- kuin korjausrakentamiseen pientalosta isoon kiinteistöön. Erityisen hyvin se soveltuu taloon, jossa olemassa oleva lämmitys halutaan säilyttää, mutta lämmityskuluja halutaan merkittävästi pienentää.

Hyvin toimivaa lämmityskattilaa ei siis tarvitse kantaa pihalle, vaan sen rinnalle voidaan asentaa ilma-vesilämpöpumppu energiansäästäjäksi. Järjestelmä on nopea asentaa ja maksaa hankintahintansa nopeasti takaisin pienentyneinä energiakuluina.

Tilaa maksuton esite NIBEn ilma-vesilämpöpumpuista

Big Wall 2260x2260 LR_kuvat_Sivu_5_Kuva_0002
Hyvinkääläisessä omakotitalossa öljykattila vaihdettiin ilma-vesilämpöpumppuun − katso video!

Ilma-vesilämmitys kannattaa mitoittaa ja asentaa sellaisena, että sen saa helposti laajennettua päälämmitykseksi, jos öljy- tai puulämmitystä ei enää myöhemmin haluta ylläpitää. NIBEn PLUS-järjestelmät on tehty juuri rinnakkaista toimintaa varten. Käytössä ilma-vesilämmitys on hiljainen ja helppo. Talon koosta, sijainnista ja nykyisestä energiankulutuksesta riippuen ilma-vesilämpöpumpun avulla voidaan säästää jopa 60 % aikaisempiin lämmitysenergiakustannuksiin verrattuna.

Maalämpöjärjestelmä maksaa itsensä takaisin säästyneinä lämmityskuluina 5-10 vuodessa. Ympäristöystävällisenä lämmitysvaihtoehtona fossiilisten polttoaineiden saatavuudesta ei tarvitse huolehtia.Maalämpöjärjestelmä maksaa itsensä takaisin säästyneinä lämmityskuluina 5-10 vuodessa. Ympäristöystävällisenä lämmitysvaihtoehtona fossiilisten polttoaineiden saatavuudesta ei tarvitse huolehtia.

Jos talossa on vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä (patterit tai lattialämmitys), kattilan vaihto myös maalämpöjärjestelmään käy hyvin. Maalämpöpumppu hyödyntää maaperään tai vesistöön varastoitunutta auringon tuottamaa lämpöä keräämällä ja luovuttamalla sen vesikiertoiseen lämmönjakoverkkoon ja lämminvesivaraajaan. Maalämpöpumppuun voidaan liittää heti tai myöhemminkin muita lämmönlähteitä, kuten aurinkolämpöjärjestelmä.

Tilaa maksuton esite NIBEn maalämpöpumpuista

Nauti helteellä raikkaasta sisäilmasta

Kaikkia NIBEn ilma-vesilämpöjärjestelmiä ja maalämpöjärjestelmiä voidaan haluttaessa hyödyntää myös sisäilman viilennykseen kesähelteillä, kun niihin yhdistetään energiatehokas Cool-IN-viilennysjärjestelmä.

Cool-IN-järjestelmä mahdollistaa miellyttävän sisälämpötilan pakahduttavan kuumanakin kesäpäivänä. Viileys puhalletaan seinälle tai kattoon sijoitettavasta sisäyksiköstä, jonka asennus on helppoa ja nopeaa, eikä erillistä ulkoyksikköä tarvita.

Katso lisätietoa

Big Wall 2260x2260 LR_kuvat_Sivu_2_Kuva_0002_pyorea

Voit valvoa lämmitystä etänä missä ja milloin vain

NIBE Uplinkin ja internetin avulla saat älypuhelimellasi tai tabletillasi nopeasti yleiskuvan kiinteistön lämmityksestä, lämpöpumpusta ja sen tämänhetkisestä tilasta − missä ja milloin tahansa. Mahdollisesta käyttöhäiriöstä tulee ilmoitus sähköpostitse, mikä mahdollistaa nopeat toimenpiteet.

NIBE Uplinkin avulla saat havainnollisen ja hyvän lähtökohdan lämmityksen ja käyttöveden seurantaan ja ohjaukseen. NIBE Uplinkin avulla saat havainnollisen ja hyvän lähtökohdan lämmityksen ja käyttöveden seurantaan ja ohjaukseen. 
 
Julkaistu
20.5.2019