• Etusivu
  • Talo

Vuosikymmenten kehitystyön tulos on Suomen suosituin

Rakentajan toimitus
Julkaistu 02.05.2019
20195_57679.jpg

Ennen valua muottikivirakenteen sisään voidaan asentaa tarvittava tekniikka. Näin työläältä seinän roilotukselta vältytään kokonaan.

Lammin betoniharkot ovat käytettävyydeltään ylivoimaisia, mittatarkkoja, paloturvallisia, lahoamattomia sekä sään- ja pakkasenkestäviä. Muottiharkoista on helppo rakentaa, sillä esimerkiksi erilaiset putkitukset, kaapeloinnit ja rasiat on kivien valuonteloiden ansiosta vaivatonta upottaa seinien sisään. Kiviseinä toimii myös erinomaisena pinnoitusalustana sekä sisä- että ulkoseinissä.

Lämpökivestä käytetään myös nimitystä lämpöharkko, eristeharkko, eristekivi tai valueristeharkko.

Helppoa ja nopeaa rakentamista valuharkolla

Lämpöharkot ladotaan (ei siis muurata) ja samassa yhteydessä rakenne raudoitetaan ja lämpöeristeiden saumat tiivistetään polyuretaanivaahdolla. Valuontelot mahdollistavat rakenneterästen asentamisen sekä vaakaan että pystyyn. Rakenne mitoitetaan pystyrakenteena, mikä takaa erinomaisen kantavuuden. Siksi lämpökiviä käytetään kivitalojen lisäksi erityisen paljon maanpainekestävyyttä vaativissa kellarikerroksissa. Ladonnan jälkeen rakenteen ontelot valetaan täyteen betonimassalla. Näin syntyy luja rakenne, jonka tiiviys ja massiivisuus ovat omaa luokkaansa.

Hyvän kantavuuden lisäksi myös tuoteperheen osien yhteensopivuus tuo vapautta suunnittelulle. Valettu kiviseinä on massiivisuutensa ansiosta kesällä viileä ja talvella lämmin. Kodin kalustus- ja sisustusvaiheessa helpotusta asentamiseen tuo mahdollisuus kiinnittää suoraan kiviseinään ilman erillisiä tukia.

Viidenneksen parempi lämmöneristävyys

Lämpöharkon energiatehokkuus saavutetaan käyttämällä ekotehokasta grafiitti-EPS-eristettä. Sen erinomainen eristyskyky perustuu eristeen sisältämään grafiittiin, jonka ansioista suuri osa infrapuna- eli lämpösäteilystä heijastuu takaisin eikä pääse seinän läpi.

Grafiitti-EPS:n lämmöneristävyys on 20 % parempi kuin vastaavan EPS:n ilman grafiittihiukkasia. Samaan lämmöneristävyyteen pääsemiseksi voidaan eristepaksuutta siis pienentää perinteiseen EPS:ään verrattuna. Käytetyn raaka-aineen määrää voidaan vähentää samassa suhteessa ja näin pienentää tuotteen ympäristövaikutusta.

20191_56062.jpg

Suomen suosituin lämpöharkko, LL400

Pien-, rivi- ja kerrostalojen ulkoseiniin soveltuva lämpökivi on paikallaan aina, kun halutaan panostaa seinän lujuuteen, tiiviyteen, massiivisuuteen ja hyvään lämmöneristyskykyyn. Lämpökivi soveltuu erinomaisesti myös puu- ja hirsitalojen kellarikerroksiin.

LL400-tuoteperheen perustan muodostaa suora, 600 mm pitkä lämpökivi. Sarjaan kuuluu myös kulmaharkkoja, joilla sisä- ja ulkokulmat on helppo toteuttaa. Päätykivien ansiosta ikkuna- ja oviaukkoja ei tarvitse muotittaa. Osakivi on esikatkaistu kahteen eri mittaiseen osaan paikkoihin, joihin 600 mm on liian pitkä. Halkaistu kivi on omiaan esim. ontelolaattojen kanssa.

1. LL400 Lämpökivi, 2. LL400K Kulmakivi, 3. LL400P Päätykivi, 4. LL4002 Osakivi, 5. Halkaistu kivi
1. LL400 Lämpökivi, 2. LL400K Kulmakivi, 3. LL400P Päätykivi, 4. LL4002 Osakivi, 5. Halkaistu kivi

Heti valun jälkeen rapattava Lammi Kuorikivi, KK400

Lammi Kuorikiven erinomaisuus piilee sen innovatiivisessa ulkokuorirakenteessa. Ulkokuorena ja rappausalustana toimii 200×200 mm ruutuihin jaettu 25mm paksu, mallisuojattu betonikuori. Kuoressa on loistava iskunkestävyys ja se on valmis rapattavaksi heti valun jälkeen.

Kuorikivenkin kantavana sisäkuorena toimii 200 mm betonikuori ja eristeenä grafiitti-EPS. Lammi Kuorikivi KK400 -sarjasta löytyy kuusi erilaista harkkoa: samat kuin LL400-sarjasta ja lisäksi omat harkkonsa sisä- ja ulkokulmien tekoon.

Lammi Kuorikivi KK400
Lammi Kuorikivi KK400

Miksi valita Lammi?

20195_57683.jpg
  • Pitkäikäinen & kestävä
  • Energiatehokas
  • Terveellinen - hyvä sisäilma
  • Huoltovapaa
  • Arvonsa säilyttävä
  • Mukava & helppo asua ja elää
  • Turvallinen
  • Tiivis ja tasalämpöinen
  • Hiljainen, hyvin ääntä eristävä
  • Paloturvallinen
  • Omannäköinen, yksilöllinen

LUE LISÄÄ LAMMI KIVITALON EDUISTA >>

Oletko ammattilainen?

ProdLib on arkkitehdeille ja rakennesuunnittelijoille luotu maksuton tuotekirjasto, jonka avulla käyttäjä voi organisoida suunnitteluprojektinsa ja pysyä ajan tasalla tuotteista. Lammin betonikivien rakennedetaljit löytyvät ProdLib-palvelusta, josta suunnittelijat voivat ladata koko tuotevalikoiman AutoCAD-ohjelmaan. Lammin tuotekirjastoon sisältyy DWG ja PDF -tiedostojen lisäksi tarkat tuotetiedot.

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Talo
runko
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20151_42013.jpg
Tuunaa talosi ja tutustu Kaarnaan
Uusi Kaarna-mallistoUutta Kaarna-mallistoa voi parhaiten kuvailla sen suunnittelija, arkkitehti Eva-Maria Ylönen. Hän tekee sen sekä TUNTEELLA:- Sain inspiraatiota Kaarnaan luonnosta, tummasta metsästä ja puusta, pitkistä suomalaisista perinteistä selkeästi nykyaikaan tuotuna. Kaarna on ulkomuodoltaan vähäeleinen ja selkeä, mutta silti paljon puhuva. Kaarnalla on tuttu perinteisen talon leikkausmuoto, mikä näkyy myös sisätiloissa.että JÄRJELLÄ:- Uusi Kaarna on suunniteltu asumiseen eläytyen. Tilat muodostuvat kodikkaan oleskelutilan ympärille. Toimivat aputilat lähtevät siitä, että erilaisiin toimintoihin tarvitaan erilaisia tiloja. Saunaosasto on omassa rauhassaan ja kodinhoitotilat omassaan. Saunan ystäville Kaarna tarjoaa aivan uutta. Taloon on mahdollista yhdistää puulämmitteinen pihasauna, materiaaliksi voi valita jopa hirren. Pihasaunaa on helppo käyttää talon sisällä sijaitsevista pesu- ja pukeutumistiloista.Tutustu lisää Kastelliin ja Kaarnaan.
20219_72664.jpg
Sano ei hukkaneliöille ja rakenna oma kompakti unelmatalosi
Nykyisin omaa kotia suunnittelevat ja rakentavat rakastavat kompakteja tilaratkaisuja, luonnonläheisyyttä, ekologisia materiaaleja sekä fiksuja säilytysratkaisuja. Asunnon ei tarvitse olla suuri, ollakseen paras mahdollinen omalle perheelle. Kukaan ei halua tuhlata kotinsa neliöitä hukkaneliöiksi, vaan kompakteilla tilaratkaisuilla saadaan asuntoon samanaikaisesti sekä tilantuntua, että järkeviä ja toimivia säilytysratkaisuja.
201812_55695.jpg
Verkosta ostettu talo säästää euroja
Osta talo verkosta -palvelutarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden suunnitella ja ostaa oma koti suoraan verkosta. Asiakkat ovat innostuneet uuden kodin verkko-ostamisesta, koska verkossa talokaupat tulevat edullisemmaksi ja ostaminen käy helpommin ja nopeammin perinteiseen tapaan verrattuna.Kastelli päätti toteuttaa asiakkaiden toiveet isommasta omakotitalosta Play-mallistoon, joten Kastellin verkkopalvelussa laajennettiin saatavilla olevaa mallistoa nyt isommalla, 120-neliöisellä uutuudella. Play 120 -kodissa yhdistyvät käytännöllinen tilasuunnittelu sekä joustava pohjaratkaisu. Tilaa Kastelli-taloesiteSuunnittele oma Play-kotisi
20222_76980.jpg
Paraisille rakentuu ainutlaatuinen ekokylä
Nina ja Tero Ingeliuksella on takataskussaan useampi kokemus kosteus- tai homevaurioisista asunnoista. Kun heille tuli tarve etsiä uusi koti, he havaitsivat, että terveellistä rakennustapaa ja -materiaaleja ei yhdestä paikasta tunnu löytyvän. Lopputuloksena piti kääriä hihat itse. Nyt omasta kodista tulee konseptitalo Paraisten Kirkkosalmenrantaan, ja Ingeliusten yritys Godai Oy rakentaa lähistölle seitsemän talon ekokylän.
20237_82517.jpg
Aurinkosähkö­järjes­telmät yleistyneet - asennuksissa virheitä
Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) selvitti aurinkosähköjärjestelmien asennusten turvallisuutta ja vaatimustenmukaisuutta. Selvityksen taustalla olivat lukuisat ilmoitukset virheellisistä asennuksista. Tarkastuksissa paljastui isoja puutteita asennuksissa.
20181_51357.jpg
Tutustu laajentuneeseen hirsitalomallistoon
Honka Ink on nuorekas näkemys ekologisesta ja terveellisestä hirsikodista. Ensimmäinen Honka Ink -malliston talo esiteltiin Mikkelin asuntomessuilla kesällä 2017. Nyt mallisto on laajentunut.Moderni sekä ekologinen Honka Ink esittelee muodinmukaista ja pelkistetympää ulkoasua. Mikkelin asuntomessuille noussut talo on pohjaratkaisultaan sekä ulkonäöltään asukkaiden sekä Hongan suunnittelijoiden yhdessä luoma kokonaisuus.Luonnonläheinen koti käsittää neljä huonetta, avokeittiön sekä saunan. Alakertaan on varattu avointa tilaa: keittiö, ruokailutila sekä olohuone muodostavat keskenään modernin oleskelutilan. Inkissä on olohuoneeseen sijoitettu suuret ikkunat, jotka tuovat luonnon sisään. Luonnon pehmeiden muotojen vastakohdaksi on ikkunoiden väliin sijoitettu mikrobetonipintainen takka. Myös saunatilat sekä kylpyhuone on sijoitettu ensimmäiseen kerrokseen.Toinen kerros on tarkoitettu rentoutumiseen. Aula yhdistää pääsyn kolmeen makuuhuoneeseen sekä toiseen kylpyhuoneeseen. Hotellimaista tunnelmaa järvimaisemalla varustettuna. Rakennuttajapariskunta haaveili omasta kodista kauniin suomalaisen luonnon keskellä. Tuo haave toteutui, sillä tämä koti nousi metsäiselle tontille ja kodin yläkerran makuuhuoneen ikkuna tarjoaa suoran näköalan Saimaalle.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton