Sinun yksilöllinen Honka-hirsikotisi

Sinun ja perheesi elämäntapa ja yksilölliset toiveenne ratkaisevat, minkälainen on juuri teille sopiva hirsitalo. Hirsikodin suunnittelun lähtökohtana on aina laadukas arki. Siksi toimivan kodin suunnitteluun kannattaa ottaa avuksi hirsirakentamisen asiantuntija. Yhteistyö hirsirakentamiseen erikoistuneen suunnittelijan kanssa tarkoittaa, että pääset vaikuttamaan taloprojektiisi konkreettisesti heti alusta alkaen.

Nykyaikainen hirsiarkkitehtuuri mahdollistaa melkein mitä tahansa, ultramoderneista kaupunkikodeista perinteiseen hirsitaloon. Suomalaiseen maisemaan suunniteltu hirsikoti on esteettinen, terveellinen ja turvallinen valinta, jossa arki toimii varmasti. Sillä ei ole merkitystä, sijaitseeko tonttisi kaupungissa, taajamassa tai vaikka haja-asutusalueella, hirsikoti nousee sinne missä haluat asua.

750 KAISA-TURUNEN-TALO-2017_HIGH RES

Suunnittelupalvelu apunasi hirsikotisi suunnittelussa

Hirsirakentamiseen erikoistunut suunnittelija tuo suunnitteluprosessiin kokemusta toimivista ratkaisuista ja osaa myös tarvittaessa esittää muutosehdotuksia. Henkilökohtainen toiveesi sekä tuleva rakennuspaikka toimivat kuitenkin taustalla suunnittelun lähtökohtana.

750 Designer (1)

Hongan suunnittelupalvelun käyttäminen kannattaa erityisesti silloin, jos haluat tehdä muutoksia valmiiseen mallistotaloon, suunnitella täysin omannäköisen talon tai jos vaikka unelmiesi talo onkin alun perin suunniteltu toteutettavaksi eri rakennusmateriaalilla kuin hirrellä. Mikään näistä ei rajoita toiveittesi toteutumista!

Katso esite Suunnittelupalvelusta

Näe kotisi jo ennen kuin maanpinta on rikkoutunut

Vaikka et rakentaisikaan taloasi heti, saat Hongalta talostasi kolmiulotteisen mallinnuksen. Mallinnus auttaa yksityiskohtien hahmottamista ja tekee viimeistelystä helpompaa. 3D-mallilla näet, miltä unelmiesi talo tulee tontillasi näyttämään.
Tarvitsetko muita suunnittelupalveluita? Hongan yhteistyökumppanien kautta saat halutessasi myös muut projektissa tarvittavat suunnittelupalvelut, kuten pääsuunnittelun, LVIS-suunnittelun sekä sisustus- ja pihasuunnittelun.

Kurkista Hongan talomallistoon.

750 527 KAISA TURUNEN HIRSITALO 10_9_2018 0

Miten suunnitteluprosessi etenee?

Jotta suunnitteluprojekti saadaan käyntiin, laaditaan suunnittelusopimus lähimmän Honka-myyjäsi luona. Sen jälkeen myyjä tekee kanssasi alkukartoituksen. Alkukartoituksessa käydään yhdessä läpi toiveesi, tontin erityispiirteet ja käytettävissä oleva rakennusbudjetti. Samassa yhteydessä katselmoidaan mahdolliset omat piirustuksesi. Näiden avulla Honka tekee luonnokset kohteesta.

Suunnittelusopimuksen solmimisesta syntyvät kustannukset lyhennetään varsinaisesta kauppasopimuksesta. Kun kauppasopimus on allekirjoitettu, tehdään lopulliset piirustukset rakennusluvan hakemista varten. Honka laatii tarkat rakennesuunnitelmat ja työohjeet rakennusammattilaisten käyttöön.
Tuo mukaasi ensimmäiseen suunnittelutapaamiseen:

  • Mistä pidät? – Selaa erilaisia sisustus yms lehtiä ja leikkaa talteen sinua miellyttävät asiat.
  • Oletko miettinyt jo kotisi pohjaa? – Ota mukaasi mahdollisia luonnoksia, piirustuksia tai sopivan oloisia talomalleja. Nämä ovat hyvä lähtökohta.
  • Millainen tonttisi on? – Tuo mukanasi tiedot tontistasi ja sen ominaisuuksista.

Yksilöllinen vai muunnos?

Mikäli rakennuspaikkasi on hyvinkin ainutlaatuinen ympäristö tai omat toiveesi ovat persoonallisia, tarkoittaa se usein sitä, että talo suunnitellaan ns. puhtaalta pöydältä. Honka suunnittelee sinulle uniikin hirsirunkoisen talon perinteiseen tai moderniin tyyliin – aivan kuten sinä toivot.

Painumaton hirsi antaa mahdollisuuksia suuriin ikkunapintoihin sekä ylipäätään lasin, kiven ja teräksen luonnollisen yhdistämisen terveelliseen hirsirunkoon. Tämä tarkoittaa sitä, että suunnittelumahdollisuudet ovat huomattavasti monipuolisemmat. Honka varmistaa rakenteiden moitteettoman toimivuuden.

Muutosmalleissa suunnittelu lähtee jo valmiiksi suunnitellusta talomallista. Talon päärakenne sekä harjan suunta pidetään muuttumattomana, mutta esimerkiksi ikkunoiden ja ovien paikkaa voidaan hahmotella uudelleen tai kasvattaa talon pituutta. Ulkonäöllisesti talo on vielä tunnistettavissa esikuvakseen. Joskus valmiin talon pohja miellyttää, mutta tyyli ei tunnu omalta. Tällaisissa tapauksissa Honka suunnittelee uuden ratkaisun, jossa toivottu pohjaratkaisu yhdistyy toivottuun tyyliin. Muunnokset onnistuvat myös silloin kun alkuperäinen rakennusmateriaali onkin ollut jokin muu kuin hirsi. Mallistotalojen pienet muutokset voidaan usein tehdä ilman eri korvausta. Tiedustele asiasta lisää Honka-myyjältä.

Löydä lähin Honka-myyjäsi

750 suunnittelijapalvelu 3

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö tästä:


 
Päivitetty
6.5.2019