Mitä pitää huomioida uutta ulko-ovea hankittaessa?
Katso 7 kohdan muistilista

1. Oviaukon koko

Ennen oven ostoa on selvitettävä ovelle varatun aukon koko tai entisen oven mitat karmin ulkomittoina.

2. Kätisyys

Ulko-oven kätisyys kertoo, kummalla kädellä oveen luontevasti tartutaan sisälle mentäessä. Ulkoa päin ovea katsottaessa oven kätisyyden näkee siitä, kummassa reunassa oven saranat ovat. Vasenkätisessä saranat ovat vasemmalla, oikeakätisessä oikealla.

Tilaa maksuton esite Halltex-ovista

3. Oven materiaali ja väri

Lämpöulko-ovet ovat tyypillisesti pinnaltaan joko maalattua tai viilutettua HDF-levyä. Maalatut ovet ovat hyvin sään kestäviä. Jos ovi on alttiina voimakkaalle auringonpaisteelle (etelän suunta), tummien värien käyttöä kannattaa välttää.

4. Ikkunat

Ulko-ovien vakiolasitus on tyypillisesti kuviolasia ja parvekkeenovien kirkasta lasia. Parvekkeenovissa ikkunan koko ilmaistaan moduleina, yleensä 12M, 14M ja 16M. Vastaavat valoaukkojen koot ovat 938, 1138 ja 1338 mm.

5. Varusteet

Suomessa on vakiintunut kauppatapa, jossa ulko-ovitoimitukseen sisältyy ovi karmeineen (mukaan lukien kynnys), saranat sekä lukkorunko. Mikäli oveen tarvitaan lisävarusteita, kuten ovisilmä, potkupelti tai postiluukku, ilmoita siitä ovea tilattaessa.

Tutustu ovimallistoon

Halltexin ovilla on 3 vuoden rakennetakuu ja 12 vuoden suoranapysymistakuu.Halltexin ovilla on 3 vuoden rakennetakuu ja 12 vuoden suoranapysymistakuu.

6. Karmi ja tiivisteet

Vakiokarmisyvyys on 110 mm. Ulko-ovissa tiiviste on tyypillisesti 1-kertainen. Parvekkeenovissa on vakiona ns. 2-kyntekarmi, jolloin ovilehden ohella myös karmissa on tiiviste (tuplatiiviste). 2-kyntekarmia suositellaan silloin, kun sisäänkäynnin yhteydessä ei ole tuulikaappia tai ovi on tavanomaista alttiimpi tuulelle ja sateelle.

7. Toimitusaika

Suosituimpien mallien valkoiset vakiokoot löytyvät yleensä joko kaupan tai valmistajan varastosta. Erikoisvärit ja poikkeamamitat vaativat yleensä 3–4 viikon toimitusajan. Ovi voidaan toimittaa joko myymälään tai erikseen jälleenmyyjän kanssa sovittaessa myös suoraan asiakkaalle.

Katso video ulko-oven asentamisesta


 
Julkaistu
10.6.2019