• Etusivu
  • Rakentaminen

Löytyisikö sinunkin unelmakotisi Kastellin Kuori-mallistosta?

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Kastelli-Talot Oy
Julkaistu 29.04.2019Päivitetty 15.03.2021
20194_57641.jpg

Äänestykseen vastanneet henkilöt olivat mielissään Kuori-malliston suomalaisesta ja silti modernista ulkonäöstä, hyvästä tunnelmasta ja avarasta pohjaratkaisusta. Myös valoisuus koettiin tärkeänä elementtinä Kuori-kodissa.

Kastellilla on 30-juhlavuosi käynnissä ja Kuori on Kastellin juhlavuosimallisto. Kodit ovat kauniita ja käytännöllisiä, moderneja ja ajattomia – aivan kuten suomalaiset toivovat ja Kuori-malliston yksikerroksinen 135-malli tuli kolmanneksi Rakentaja.fi-sivun "Unelmien koti"-äänestyksessä.

Kuori-talo on haavetalo - koko elämä

Designtuotteena Kuori miellyttää persoonallisesta kokonaisuudesta kiinnostuneita talonrakentajia.
Designtuotteena Kuori miellyttää persoonallisesta kokonaisuudesta kiinnostuneita talonrakentajia.

– Kuori on puurakentamisen taidonnäyte, jonka poikkeuksellinen yleisilme ja kattolinja säväyttävät, toteaa Kastelli-kauppias Tomi Ikonen Vantaalta.

Jos vertailee Kastelli-talojen hintoja, niin Kuori ei ole tyypillinen ensiasunto tai edullisin talopakettivaihto, mutta varmasti kohderyhmälleen tarkoin suunniteltu, kestävä unelmien koti, jossa viihtyy varmasti koko elämänsä ajan.

– Arkkitehtuurinsa ansiosta Kuori-talot myös näyttävät sisätilojaan suuremmilta. Monella Kuori-talon ostajalla on aikaisempaa kokemusta rakentamisesta ja Kuori on haavetalo, josta on unelmoitu koko elämä, Ikonen lisää.

Kuori-kodissa saa "elää omassa rauhassa" sisäpihan ansiosta

Kuori-malliston kodit on suunniteltu niin, että piha kuuluu osaksi taloa. Kuori-kodit sopivat useimmille tonteille, muodostaen suojaisan sisäpihan ja luoden omaa rauhaa ja yksityisyyttä. Kuori-koti on suojaisa, vaikka tontilla olisi muuten vähän näkösuojaa.

– Kuori-talo kehystää tonttia luontevalla tavalla, kertoo Kastelli-kauppias Sarita Karjalainen Oulusta.

– Ylväs ja pelkistetty ulkomuoto kiinnittää huomion ensimmäisenä, mutta myös tilaratkaisut miellyttävät monia. Esimerkiksi eteisestä avautuu näköala läpi koko talon, ja yksi makuuhuone sijaitsee omassa rauhassaan, Karjalainen lisää.
Kuori 125/150, luksusta arkeen ympäristöystävällisillä ratkaisuilla.
Kuori 125/150, luksusta arkeen ympäristöystävällisillä ratkaisuilla.

Kaksikerroksiset Kuori-kodit ovat ylellisiä kaiken kokoisina ratkaisuina

Kuori-taloja on valittavana useita kokovaihtoehtoja aina kahden makuuhuoneen pikkukodista suuren perheen tarpeisiin. Ylelliset kaksikerroksiset Kuori-talot ovat Kastellin uutuus. Kuori-taloissa on korkealle kaartuva katto, joka laskeutuu ensimmäisen kerroksen korkeuteen. Portaikoissa jatkuu sama holvimainen tunnelma.

Kuori-koti 150/181, tässä Kuori-kodissa on neljä makuuhuonetta ja isojen ikkunoiden myötä valoisat huoneet ja upeat näkymät ympäristöön.
Kuori-koti 150/181, tässä Kuori-kodissa on neljä makuuhuonetta ja isojen ikkunoiden myötä valoisat huoneet ja upeat näkymät ympäristöön.
– Yläkerran makuuhuoneiden yhteydessä on parveke suojassa talon kuoren alla. Yksi makuuhuone löytyy myös alakerrasta. Pienemmässä kaksikerroksisessa Kuori-talossa on moderni käyttöullakko ja suuremmassa puolestaan ylellinen walk-in-vaatehuone, jonka läpi pääsee kylpyhuoneeseen, kertoo malliston suunnitellut arkkitehti Eevamaria Timlin.

Ekologinen koti on monelle sydämen asia

Kastelli-talot ovat kautta aikojen olleet energiatehokkaita ja suomalaiseen makuun sopivia koteja, mutta etenkin uudessa juhlavuoden Kuori-mallistossa on ajateltu ympäristöä. Kuori-malliston kodeissa neliömäärät ovat maltillisia ja kohtuullisia, jolloin energiatehokkuus parantuu ja Kuori-koti on ekologinen myös rakenteellisesti. Muun muassa korkea katettu terassi on talolle luonteva jatke ja energiatehokkuuden kannalta tärkeä yksityiskohta.

– Talon suuret ikkunat ovat terassin katoksen suojassa, joten aurinko ei paista suoraan olohuoneeseen kuin keväisin ja syksyisin. Kesällä päivänvaloa pääsee sisään vain epäsuorasti terassin kautta, mikä vähentää koneellisen jäähdytyksen tarvetta, Ikonen sanoo.

Kuori-mallisto on asiakkaiden mielestä ollut hyvin tyylikäs esimerkiksi katettujen sisääntulokäytäviensä ansiosta. Ja malliston pelkistetty muotokieli ja ympäristöystävälliset kokonaisratkaisut huokuvat Kastellin ympäristötietoisuudesta ja kiinnostuksesta suomalaisiin perinteisiin ratkaisuihin.

– Malliston skandinaavisuus, runsas puunkäyttö ja luonnonmukaiset värisävyt sopivat suomalaiseen makuun, Karjalainen kiteyttää.

Luonnonvalo pääsee monin paikoin huoneisiin luoden ihanan tunnelman kotiisi läpi vuoden.
Luonnonvalo pääsee monin paikoin huoneisiin luoden ihanan tunnelman kotiisi läpi vuoden.

Haluaisitko sinäkin käpertyä omaan Kuoreesi?

Kastelli-Talot Oy
Rakentaminen
runko
suunnittelu
talopaketit
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20194_57641.jpg
Löytyisikö sinunkin unelmakotisi Kuori-mallistosta
Kastellilla on 30-juhlavuosi käynnissä ja Kuori on Kastellin juhlavuosimallisto. Kodit ovat kauniita ja käytännöllisiä, moderneja ja ajattomia – aivan kuten suomalaiset toivovat ja Kuori-malliston yksikerroksinen 135-malli tuli kolmanneksi Rakentaja.fi-sivun "Unelmien koti"-äänestyksessä.
20199_59684.jpg
Etkö ole vielä käpertynyt omaan Kuoreesi?
Kastellilla on juhlavuosi käynnissä ja Kuori on valittu Kastellin juhlavuosimallistoksi juhlistamaan Kastellin 30-vuotista taivalta. Kodit ovat kauniita ja käytännöllisiä, moderneja ja ajattomia – aivan kuten suomalaiset toivovat. Kuori-malliston yksikerroksinen 135-malli tuli kolmanneksi Rakentaja.fi-sivun "Unelmien koti"-äänestyksessä.
20232_80864.jpg
Tiedätkö, kuinka paljon valmistalopakettia voi muokata? Näin Janni ja Joel päätyivät Kastelliin
Liikunta-alan yrittäjä ja mediapersoona Janni Hussi rakensi avopuolisonsa, niin ikään mediapersoonana tutuksi tulleen, poliitikko Joel Harkimon kanssa Kastelli-kodin Sipooseen. Pariskunnan ja heidän Harri-koiransa unelma valoisasta omakotitalosta muokattiin ja toteutettiin muuttovalmiiksi asti modernin ja skandinaavisen Kastellin Veistos 163 -talomallin pohjalta. Nyt pääsemme seuraamaan viisiosaisessa videosarjassa, pariskunnan fiiliksiä kotiunelman etenemisestä sekä parin ajatuksia koko talonrakennusprojektista. Kannattiko projektiin lähteä?
20199_60172.jpg
Älykäs höyrynsulkujärjestelmä - mitä eroa perinteiseen höyrynsulkukalvoon?
Rakenteissa oleva kosteus voi aiheuttaa vakavia vaurioita kaikentyyppisissä rakennuksissa. Usein kattorakenteissa käytetään kosteaa puuta, mikäli katon ulkopinnalle on asennettu höyrytiivis kalvo ja myös sisäpuolelle sijoitetaan höyrynsulkukalvo, tulee rakenteisiin jäämään kosteutta, joka ei pääse poistumaan. Tällaisesta kosteuden kertymisestä syntyy suurella todennäköisyydellä vakavia vahinkoja rakenteisiin, puuosien lahoaminen sekä hankalat homevauriot ovat yleinen näky. Tällaisia ongelmia kuitenkin voidaan välttää ISOVER Vario ® höyrynsulkujärjestelmän avulla.Kun rakennat ja tiivistät, kiinnitä erityistä huomiota oikeanlaiseen kosteuden torjumiseen. ISOVER Vario ®-järjestelmän kanssa tämä on helppoa.
202111_73415.jpg
Hybriditrendi tuli myös rakennuselementteihin
Metsä Woodin suunnittelema hybridiseinäelementti vähentää merkittävästi betonin määrää. Sen etuina ovat paitsi keveys myös asennusnopeus.
20227_78944.jpg
Jätevesijärjestelmä kruunaa ympäristöystävällisen kokonaisuuden
Tiedäthän tunteen, kun kaipuu jonkin rakkaan harrastuksen ääreen tai johonkin paikkaan palaa sisälläsi ja tuo kaipuu on täytettävä keinolla millä hyvänsä. Näin kävi myös Espoon Tapiolassa asuville Ella ja Mikki Korhoselle. Korhoset ovat aina olleet todellisia luontoihmisiä ja lasten ollessa pieniä, he asuivat pienellä maatilalla Vihdissä, jossa perhe vietti idyllistä maalaiselämää. Lasten kasvettua perhe muutti Espoon Tapiolaan helpottaakseen kulkemista kouluun ja harrastuksiin.Kaupunkiasumisessa ei ole koskaan ollut perheelle mitään hohtoa ja kaipuu luontoon paloi heidän sisällään koko ajan, ja vietettiinhän silloinkin paljon vapaa-aikaa Nuuksiossa koiran kanssa ulkoillen. Lasten aikuistuessa tämä kaipuu ajoi heidät etsimään vapaa-ajan tonttia luonnonrauhasta ja kuusi vuotta sitten mieluinen tontti löytyi Nuuksiosta, aivan luonnonsuojelualueen läheltä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton