Tilankäytön mullistava ja hyvin äänieristetty
Liune ratkaisee välioviongelmat

Kotimainen Liune-väliovi liukuu seinän sisään ja tuo lisätilaa 1-3 m² per ovi. Liunessa yhdistyvät arjen esteettömyys, pettämätön tekniikka ja tyylikäs ulkonäkö. Asennus on vaivatonta ja nopeaa, Liunen ovi liukuu seinärakenteen taskuun kokonaan ja erityisen ponnahdussalpa-mekanismin avulla ovi ponnahtaa kevyesti painamalla ulos seinärakenteen sisältä.

Kun väliovena liukuu Liune, ovi ei aukea koskaan tielle. Klikkaa kuvaa ja tutustu tilan suunnitteluun.Kun väliovena liukuu Liune, ovi ei aukea koskaan tielle. Klikkaa kuvaa ja tutustu tilan suunnitteluun.

Ovi jokaiseen tilaan

Liune soveltuu kaikkiin sisätiloihin, niin korjaus- kuin uudisrakentamiseenkin. Sähkövedoille on paikka jokaisessa Liune elementtirungossa. Kalusteiden ja kaapistojen asennus Liunen elementtiseinään on mahdollista ohjeistuksen mukaan. Kosteisiin tiloihin on suunniteltu omat Liune-ovikokonaisuudet, joissa on otettu huomioon kohteiden vaatimat rakennusasetusten kosteiden tilojen ilmanvaihdon ohjearvojen mukaiset tarpeet.
 

Mallisto

Liunen ovimallistossa on paljon erilaisia malleja ja värejä, ja mahdollisuus myös personointiin: oveen voidaan toteuttaa esimerkiksi valokuvasta oma kuva-aihe tai valita kuva Johanna Oraksen taideovimallistosta; oven kokoiset taideteokset tulostetaan korkealuokkaisella Backlight-lasertekniikalla halutulle ovipinnalle, tai erikoisoveen niin että kuva tai taideteos on irrotettavalla magneettilevyllä.

Akustiikka

Akustiikka syntyy rakenteista, materiaaleista, laitteista ja rakentamistavoista. Tasamassiivisien Liune-ovien ääneneristävyys on laboratoriossa testattu (Akustikot Helimäki Oy), ja se on 30 % parempi kuin tavallisen kääntyvän puulaakaoven.

Esteettömyys

Liune on kehitetty kotimaahan esteettömyysmääräysten muutoksen yhteydessä. Liune on asuinkohteissa määräysten mukainen jo koossa Li08, eli vapaan kulkuaukon leveydellä 810 mm. Ovet on mahdollista toteuttaa automaattiovina, joita ohjataan kaukosäätimellä, liiketunnistimella tai painonapilla. Liuneen ei tule kynnystä, joten liikkuminen on vaivatonta.

Tyylikkäät tilat ansaitsevat Liunen.Tyylikkäät tilat ansaitsevat Liunen.

Rakenne

Liunen elementillä on ainutlaatuisen kestävä ja luja yhtenäinen rakenne. Tehtaalla valmiiksi kasattu, kuumasinkitystä rakenneteräksestä tehty elementti on erityisesti valmistettu kotimaisten standardien mukaan. Elementti kuuluu sisäilmaluokitukseltaan M1-luokkaan. 

Sähköistys

Elementissä on esivalmistetut sähkövetojen paikat. Vedot johdetaan elementin yläreunasta, joka on rei'itetty ja viedään Liunen runkoprofiilin urassa haluttuihin kohtiin. 66mm:n runkoon asennetaan pintarasiat, ja 95-120 mm:n runkoon soveltuvat upotetut rasiat.

Elementin runkosyvyys

Vakiokoot ovat 66 mm, 95 mm ja 120 mm, korjausrakentamiseen lisäksi 70 mm runkosyvyys. Suomessa yleisin väliseinän runkokoko on 66 mm + 2x13mm kipsilevyä = 92 mm seinämäpaksuus.

Takuu ja tilaaminen

Myönnämme kymmenen vuoden takuun elementtirungolle sekä design-karmeille, ja kahden vuoden tuotetakuun oville. Kostean tilan oville, lasioville ja automaatio-osille myönnämme yhden vuoden takuun. Räätälöidyissä erikoistoimituksissa takuu määritellään erikseen ja vahvistetaan tilausvahvistuksessa.

Liune tuotteet voi tilata suoraan verkosta www.liune.fi/tuotteet, ja ne toimitetaan kasattuna, valmiina ja asennusystävällisenä tuotekokonaisuutena. Myös Rakentaja.fi myy Liune-tuotteita.


Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö:


 
Päivitetty
1.9.2022