Katse tiilikatolle! Miten kasvusto vaikuttaa tiilikaton kuntoon?

On helppoa ajatella, että kyllä se tiilikatto pysyy hyvänä ilman huoltotoimia, kun se kerran on laitettu, mutta tällöin päästään ajan myötä kuvan esittämään vaiheeseen.

Näyttääkö tiilikattosi tältä? Mitä pitäisi tehdä?Näyttääkö tiilikattosi tältä? Mitä pitäisi tehdä?

Tiilikaton pesu

Muista suojaus! Ennen katon pesua, talo tai muu kiinteistö, ja tarvittaessa pihamaa suojataan huolellisesti. Etenkin ikkunat, ovet, terassit, pihalaatat ja istutukset kannattaa suojata harsoin tai kevytpeittein. Myös asukasinformoinnista on huolehdittava hyvissä ajoin, jotta työt voidaan suorittaa turvallisesti.

Tiilikaton pesu tehdään korkeapainepesurilla vahingoittamatta tiilikatetta. Pesulla saadaan katteen pinnasta pois kaikki haitallinen kasvusto sekä rapautunut tiilen pinta, pinttynyt lika, ilmansaasteet ja irtoava vanha maalipinta. Pesun yhteydessä puhdistetaan vesikourut ja syöksyt sekä huuhdellaan muut tarvittavat pinnat. Pesun myötä huomataan myös tarvittavat korjaustoimenpiteet, pitääkö mm. tiiliä vaihtaa.

Älä pese itse painepesurilla! Kun vesi iskeytyy kovalla paineella tiilikatteeseen, saattaa rapautunut pinta irrota kokonaan avaten tiilen huokoisen rakenteen. Mikäli ei ole tarkoitus pesun jälkeen edes suoja-ainekäsitellä tai pinnoittaa tiilikattoa, tiilikatto kerää kasvustoa puoleensa entistä nopeammin ja runsaammin. Myös vanha aluskate saattaa vaurioitua pesussa, joka ei ole toteutettu ammattilaisen toimesta.

Tiilikaton kasvuston torjunta-ainekäsittely

Puhtaaseen tiilikattoon matalapaineruiskulla levitettävä biohajoava kasvuston torjunta-aine eliminoi tehokkaasti sammaleen, jäkälän ja muiden kasvustojen juuret ja itiöt desinfioiden tiilipinnan ja muodostaen hyvän pohjan tiilikaton suoja-ainekäsittelylle tai tiilikaton pinnoitukselle.

RestaKoti Oy:n käyttämät kasvuston torjunta- ja kattopinnoitusaineet ovat ainoita CE-merkittyjä ja ISO 9001 laatusertifioituja ympäristöystävällisiä aineita, joille on myönnetty EU-Kukka Ympäristömerkki.

RestaKoti Oy:n käyttämät kasvuston torjunta- ja kattopinnoitusaineet ovat ainoita Suomen johtavan kattotiilivalmistajan, BMI Ormaxin, hyväksymiä tuotteita. Tuotteet ovat testattu siten, että ne soveltuvat kaikille betonikattotiilille vahingoittamatta tiilen betonirunkoa.

Jätä yhteydenottopyyntö>>

Suoja-ainekäsittely

Pesun ja kasvuston torjunta-ainekäsittelyn jälkeen tiilikatto voidaan tarvittaessa käsitellä ns. kyllästeaineella, eli suoja-aineella, joka estää tehokkaasti kosteuden imeytymisen tiileen, ehkäisten pakkasrapautumista ja haitallisen kasvuston kasvua.

Suoja-aine on mineraalipinnoille kehitetty vesipohjainen pintakäsittelyaine, joka imeytyy ja kiinnittyy kemiallisesti kaikkiin sementti- ja tiilipintoihin säilyttäen kuitenkin rakenteen hengittävyyden. Suoja-aine on väritöntä, joten se ei jätä mitään jälkiä katon pintaan. Suoja-aineen levityksen jälkeen tiilikaton pinnasta tulee tehokkaasti vettä ja kosteutta hylkivä. Suoja-ainekäsittely suositellaan tehtäväksi 5-10 vuoden välein.
 

Torjunta-ainekäsittely suositellaan tehtäväksi aina 3-5 vuoden välein.Torjunta-ainekäsittely suositellaan tehtäväksi aina 3-5 vuoden välein.

Tiilikaton pinnoitus

Tiilikatto voidaan pinnoittaa, jos katon rakenteet ovat kunnossa. Ennen pinnoitusta on tehtävä huolellinen suojaustyö, pesu ja kasvuston torjunta-ainekäsittely ja katon on annettava kuivua kunnolla. Kattopinnoitus tuo katolle nopeasti suojan kosteutta, rapautumista ja sammaleen sekä jäkälän kasvua vastaan.

Tiilikatteen pinnoitus toteutetaan korkeapaineruiskua käyttäen, vesiohenteisella, 100 % akrylaattipohjaisella tuotteella, joka on vettä ja likaa hylkivä mutta silti 100 %:sti hengittävä tiilikattopinnoite. RestaKoti Oy on kehittänyt BMI Ormaxin kanssa yhteistyössä pinnoitteen, Ormax Pron, joka on erityisesti Ormax-katoille tarkoitettu pinnoite, joka säilyttää Ormax-tiilikaton teknisen takuun ja täyttää BMI Ormaxin erittäin korkeat laatustandardit. RestaKoti Oy on ainoa BMI Ormaxin valtuuttama pinnoittaja Suomessa.

Pinnoitus takaa erinomaisen kestävyyden UV-säteilyä, kulumista sekä erilaisia lämpötilavaihteluja vastaan. Kattotiilen elinkaari on noin 70 vuotta. Tiilikaton pinnoitus suositellaan tehtäväksi 1-2 kertaa elinkaarensa aikana. Pinnoituksen ansioista tiilikaton helppohoitoisuutta ja näyttävää ulkonäköä voidaan lisätä jopa 20 vuodeksi eteenpäin.

Lue tyytyväisen asiakkaan kokemus>>

Pinnoitetta levitetään kaksi kerrosta, joten värisävystä saadaan kauniin tasainen ja lopputuloksena katto on kuin uusi!Pinnoitetta levitetään kaksi kerrosta, joten värisävystä saadaan kauniin tasainen ja lopputuloksena katto on kuin uusi!

Jätä yhteydenottopyyntö 
Julkaistu
29.4.2019