Parhaimmillaan uusi keittiösi ei ainoastaan täytä odotuksiasi – vaan ylittää ne

>>> Huolellinen suunnittelu on tässä kaiken a ja o.


Uuden keittiön suunnitteluun liittyy paljon huomioitavia asioita. Sinulla saattaa olla selkeä mielikuva täydellisestä keittiöstä, mutta ennen kuin unelmat voivat käydä toteen, suunnitelmat on syytä tehdä tarkkaan. Hyvällä suunnittelulla varmistetaan, että keittiö on paitsi kaunis ja toimiva myös budjettisi mukainen.
 

Seuraavilla vinkeillä pääset kohti uutta unelmakeittiötäsi.

pyorea2
  • Mittaa huolella

Ota keittiöstäsi tarkat mitat. Jos kyseessä on vanha talo, seinät ja lattia saattavat olla vinoja. Siksi seinät kannattaa mitata myös kalusteenmitan (n. 60 cm) päässä seinästä. Mittaa kaikki seinät ja katon korkeus ja huomioi myös ikkunat, karmit, ovet ja lämpöpatterit. Sisällytä mittoihin ovien ja ikkunoiden avaamiseen tarvittava tila ja ota huomioon esimerkiksi vesipisteen ja viemärien paikat.

  • Ajattele käytännöllisesti

Kirjoita ylös, mikä on toiminut hyvin vanhassa keittiössäsi ja mikä puolestaan ei. Miettiessäsi mikä pohjaratkaisu sopii keittiöösi parhaiten, kannattaa suunnittelussa huomioida työskentelykolmio, joka helpottaa sujuvaa työskentelyä keittiössä.

Työskentelykolmio voidaan sijoittaa kaikenlaisiin keittiöihin. Kolmio koostuu kolmesta keittiön tärkeimmästä elementistä, eli liedestä, tiskipöydästä ja jääkaapista, ja sen pituuden tulisi olla enimmillään yhteensä kuusi metriä.
 

kolmio_pyorea.JPG
keittio_pyorea1
  • Hae inspiraatiota

Blogeista ja sisustuslehtien sivuilta löydät toinen toistaan upeampia keittiöitä, joista voit poimia ideoita omannäköiseen keittiöunelmaasi.

Esimerkiksi vetimien, hanan, kaakelien, valaisimien, seinämaalien ja tekstiilien avulla saat oman yksilöllisen tyylisi esiin. Pienten yksityiskohtien vaihtaminen myöhemmin on helpompaa ja edullisempaa kuin koko keittiön uusiminen, joten halutessaan rohkeimmat värit kannattaa valita niihin.

Poimi lisää ideoita ja inspiraatiota
 

  • Budjetoi

Laadi realistinen laskelma siitä, mitä haluat uuteen keittiöösi, ja sisällytä kaikki kulut laskelmiisi. Mieti, tarvitseeko koko keittiö uusia, vai voitko säilyttää jotain vanhaa. Myös kodinkonevalinnoilla pystyt vaikuttamaan budjettiin merkittävästi. Parma-keittiökaapistojen vakiomitoitus on yhteensopiva tunnetuimpien kodinkonetoimittajien mallistojen kanssa, joten voit vapaasti valita sinulle parhaiten sopivat kodinkoneet.

Vaikka budjettisi olisi tiukka, älä kuitenkaan säästä väärissä paikoissa. Esimerkiksi hyllylliset alakaapit ovat laatikostoja edullisempia, mutta niiden epäkäytännöllisyys voi alkaa arjessa harmittaa nopeasti.

Katso tietoa keittiörahoituksesta
 

pyorea1

  • Hyödynnä ilmainen suunnittelutyökalu

Kun sinulla on keittiösi tarkat mitat, suunnittelutyökalun avulla voit kätevästi testata erilaisia keittiövaihtoehtoja tilan pohjapiirrokseen. Pystyt myös arvioimaan oman keittiösi hinnan. 

keittiö2.JPG

 

  • Ota yhteyttä keittiöasiantuntijaan

Suunnitelmat on hyvä viimeistellä yhdessä alan ammattilaisen kanssa. Kun olet selvittänyt, mitä kaikkea keittiössäsi on mahdollista toteuttaa, ammattilaisnäkymys usein helpottaa ja nopeuttaa miellyttävään lopputulokseen pääsemistä. Tarvittaessa voit ottaa keittiösuunnittelijaan yhteyttä jo heti suunnittelun alkuvaiheessa ja saada apua esimerkiksi pohjapiirroksen laadintaan sekä keittiömallin ja kodinkoneiden valintaan. Keittiösuunnittelu on mahdollista tehdä myös etänä!

Varaa aika ilmaiseen keittiösuunnitteluun

Lataa tarkastuslista suunnittelun avuksi

tarjous_20.JPG

Tiesitkö?

Keittiöunelmasi voi toteutua nopeasti – Parma-keittiö voidaan toimittaa sinulle jopa 14 arkipäivän kuluessa!


karuselli3
 
Päivitetty
20.5.2020