Lekottele laiturilla vailla huolen häivää

Aurinko, lämpö, lintujen sirkutus, laineiden liplatus..Kesä! Lekottele rannalla vailla huolen häivää omalla ylväällä ja tyylikkäällä pylväslaiturilla.

Pylväslaituri on tukeva, turvallinen ja monikäyttöinen laiturimalli, joka on kuulunut suosikkilaitureihin jo vuosikymmenien ajan.Pylväslaituri on tukeva, turvallinen ja monikäyttöinen laiturimalli, joka on kuulunut suosikkilaitureihin jo vuosikymmenien ajan.

Pylväs- eli tolppalaituri on loistava vaihtoehto oleskelua rakastavalle ja uimalaituriksi. Pylväslaituri sopii parhaiten matalaan ja loivaan, melko kovapohjaiseen rantaan, jossa veden syvyys voi olla maksimissaan kaksi metriä (2 m).

Pylväslaituri on tukeva ja turvallinen laituri, joka sopii kaikkiin sääolosuhteisiin ja suuretkaan vedenpinnan vaihtelut eivät haittaa. Laiturin korkeutta pystyy säätämään haluttuun korkeuteen. Pylväslaituri on kiinteä yksiosainen laituri niin sen kaltevuuden säätäminen ei ole mahdollista toisin kuin saranoidussa laiturissa.

Pylväslaituri on myös helppo nostaa rannalle jäiltä suojaan talveksi. Lip-Lap suositteleekin, että pylväslaituri nostetaan AINA talven ajaksi rannalle, jolloin laituri ei pääse vahingossakaan vaurioitumaan. Jos kuitenkin päädyt jättämään laiturin paikalleen talven ajaksi, pitää muistaa säätää laiturin puukansi selkeästi irti vedenpinnasta, jotta puukansi ei pääse missään nimessä jäätymään jääkenttään kiinni. Pylväslaiturin pylväät ovat alumiinia ja keväällä aurinko lämmittää pylväitä sen verran, että ne sulavat irti jäästä.

Lip-Lap Laituri Oy:llä on laiturimalleja joka makuun ja voit myös yhdistellä valmiita elementtejä saadaksesi omaan rantaasi sopivan kokonaisuuden.

Tutustu lisää Lip-Lap -valikoimaan>>

Laiturivaihtoehdot

Suorapäätyiset laiturit
Suorapäätyinen laituri on oiva valinta, jos on tarpeen päästä laiturilta uimaan tai kätevästi hakemaan vettä. 


Jokamies-laiturit
Jokamies-laituri on tukeva ja turvallinen pylväslaituri, joka sopii mainosti mökkilaituriksi, jolta pääsee mukavasti uimaan. Jokamies-laiturin (ilman jatkeita) korkeutta ei pysty säätämään samalla tavalla kuin esimerkiksi Oloneuvos-laituria, koska käyntisiltaa ei ole kiinnitetty saranoilla. 

 • Jokamies: Kompaktista koosta huolimatta, laiturin päähän mahtuu sijoittamaan vaikka penkit sekä uimaportaat.
 • Jokamies 10 m: Jokamies-mallin pidennetty versio. Sopii vakaaksi uintilaituriksi matalaankin rantaan.


Oloneuvokset
Oloneuvos on suosituin laiturimalli kautta vuosikymmenien. Se on tukeva ja turvallinen niin lapsille kuin vanhemmillekin ihmisille. Oloneuvos-laiturissa päätyä voidaan nostaa ja laskea, koska käyntisilta on kiinnitetty laiturin päätyyn saranoilla. 

 • Oloneuvos: Laiturilla on reilusti tilaa oleskeluun ja uimiseen.
 • Iso oloneuvos: Oloneuvoksen isoveli tarjoaa vieläkin mahtavammat puitteet oleskeluun.
 • Oloneuvos jatkeella: Oloneuvoksen pidennetyssä versiossa on 10 m pitkä käyntisiltaosuus, joka pysyy vakaana säädettävien pylväiden ansiosta.
 • Oloneuvos tuplapäädyllä: Oloneuvoksen laajennetussa versiossa on reilusti oleskelutilaa.

Lataa ilmainen laituriopas>>

Pylväiden valinta

Pylvään säätö toimii koko pylvään mitalla, mutta valittaessa pylväitä laituriinsa, pitää muistaa että pylväitä ei kiinnitetä erikseen esimerkiksi junttaamalla pohjaan. Pylväissä on suurikokoiset nivelöidyt pohjatassut, jotka asettuvat ja mukautuvat pehmeämpiinkin vedenpohjiin tukevasti.

Pylväitä löytyy neljä eri pituutta:

 • 1,0 m
 • 1,5 m
 • 2,0 m ja
 • 2,5 m.

Nyrkkisääntö pylvään pituutta valittaessa on:

 • vesisyvyys ylävedellä + 50 cm.
Eli jos paikassa on ylimmillään 1,2 m vettä, niin kannattaa suoraan valita 2,0 m pylväs. Pylväitä on mahdollista lyhentää jälkikäteen helposti, jos ne tuntuvat liian pitkiltä.


Pylväslaitureita ei tarvitse kiinnittää rannan päästä, koska yksiosainen käyntisilta lepää yleensä rantatörmällä. 

Laiturin asentaminen - ”helppoa kun sen osaa”, katso pylväs- eli tolppalaiturin asentaminen

Kiinnostuitko?
Jätä yhteydenottopyyntö ja/tai tilaa esite


 
Päivitetty
26.4.2022