Eteisen valaistus

Panosta sisääntuloon ja portaisiin

Taidokkaasti toteutettu valaistus toivottaa omat ja vieraat tervetulleiksi heti kotiovelta. Kun eteinen valaistaan tyylikkäästi ja sopusuhtaisesti pintoja ja esineitä korostaen, tila muodostuu kodin käyntikortiksi. Uusiin LED-valaisimiin sijoitettu rahamäärä maksaa itsensä nopeasti takaisin pienempänä energiankulutuksena.

Valo avartaa

Eteistila liittää valaistuksellisesti ulko- ja sisätilat toisiinsa. Silmät sopeutuvat vaihtuvaan valaistukseen helpommin kun eteistila on valaistu hyvin. Vaalea ja valoisa ilme saa pienen tilan vaikuttamaan lisäksi suuremmalta. Kattoon asennettavat plafondivalaisimet antavat valoa runsaasti ja tasaisesti joka suuntaan.

Yleisvalaistus eteisessä voidaan toteutettaa linjavaloilla upottamalla led-nauha kattorakenteisiin opaalikupuisten profiilien sisään. Näin toteutettuna valaistus ei vie tilaa asumiskorkeudesta lainkaan.

Kätevä ratkaisu on suunnata LED-valo naulakkoon tai asentaa liiketunnistimella toimiva led-nauha profiiliin upotettuna kaapin sisälle siten että se valaisee vaatteita mutta ei häikäise. 

AIRAM_ASUNTOMESSUT_NS_2352

Tehoa ja rytmitystä eteistilan valaisuun

Seinävalaisimilla voi jaksottaa tilaa. Valojen säätö ja rytmittely ovat tärkeitä asioita eteisessä etenkin jos eteinen on pitkä ja kapea. Kohde- ja alasvalot tarjoavat monipuoliset mahdollisuudet himmentää ja kohdentaa valaistusta alasvaloilla tai kohdevalaisimilla. Saneerauskohteissa voidaan lisävaloa tuoda kattoon asennetulla valaisinkiskolla esim. pitkän käytävän pimeään päähän.

eteinen_04_2
eteinen_piirros

Eteistiloihin sopivat esim. nämä:

APUS on sisäkäyttöön valmistettu led-nauha, joka on suunniteltu käytettäväksi led-profiilien valonlähteenä. Saatavana kolme eri tehoa. Yhden nauhan maksimipituus on 5 m ja sitä voidaan himmentää himmenninyksiköllä.

APUS LED-NAUHA >>

apus

Arex-plafondi sopii kodin yleisvalaistukseen kuivissa ja kosteissa sisätiloissa. Kestävä, matala runko ja kupu valmistetaan polykarbonaatista, valaisimilla on paras IK10-suojausluokitus mekaanisia iskuja vastaan.

AREX-PLAFONDI >>

arex

Lue myös muita mielenkiintoisia artikkeleita:

Sisäänkäynti valaistaan led-nauhoilla

ing2918

Illan hämärtyessä sopusuhtainen, häikäisemätön valaistus johdattaa kulkijan helposti paraatipaikalle ja luo positiivisen ensivaikutelman.

Lue artikkeli täältä >>

Portaikkoon turvallisuutta

ing2817

Jotta portaikossa kulkeminen olisi turvallista valaistuksen tulee olla riittävän tehokas ilman että syntyy häiritseviä heijastuksia ja liian pitkiä varjoja.

Lue artikkeli täältä >>

 
Päivitetty
18.4.2019