• Etusivu
  • Piha

Graniitti on suomalaisten mieleen pihan ja istutusalueiden reunustamisessa

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Rudus Oy (Maisematuotteet)
Päivitetty 23.04.2019
20194_57430.jpg

Tyylikäs ja luonnollinen.

Maalis-huhtikuun vaihteessa järjestettiin Rakentaja.fi- ja Puutarha.net-palveluissa äänestys: Millä reunustaisit pihan ja istutusalueet? Äänestyksessä esiteltiin neljä erilaista pihan reunakiveä Ruduksen valikoimasta. Äänestykseen osallistui 6 111 äänestäjää. Graniittiset pihakivituotteet saivat yhteensä 66% annetuista äänistä. Voittajaksi sijoittunut Graniittinen nupukivi sai 35 % äänistä ja sijalle kaksi sijoittunut Graniittinen raunakivi 31 %.

Sija 1 - Graniittinen nupukivi (35 % äänistä)

Graniittinen nupukivi on tyylikäs ja luonnollinen valinta mataliin rajauksiin ja reunuksiin. Nupukivillä voi tehdä sekä suoria, että kaarevia rajauksia.

Sija 2 - Graniittireunakivi (31 % äänistä)

Graniittireunakivistä löytyy eri paksuisia vaihtoehtoja. Tämä jykevä lohkopintainen reunakivi tuo ryhtiä pihan sisäänkäyntiin ja kulkuväylien reunoihin. Graniittireunakivi on kestävä, mutta myös aika painava vaihtoehto piha reunuksiin.

Jykevää ryhtiä reunoihin.
Jykevää ryhtiä reunoihin.

Sija 3 - Laineri-reunakivi (20% äänistä)

Betoninen Laineri-reunakivi taipuu hyvin kaareviin muotoihin. Se pysyy tukevasti paikoillaan, vaikka sen asentaisi samaan tasoon pihakiveyksen kanssa. Laineri-reunakivilajitelman eripituisilla kivillä sovitat helposti reunuksen mittaan kuin mittaan leikkaamatta kiviä.

Kaarevia rajauksia pihaan.
Kaarevia rajauksia pihaan.

Sija 4 - Nurmikon reunakivi (14 % äänistä)

Näppärä betoninen nurmikonreunakivi sopii istutusten ja nurmikon rajaamiseen tai matalaksi reunukseksi istutusalueille. Nurmikonreunakivi upotetaan vähintään 1/3 korkeudesta.

Matalaan rajaamiseen.
Matalaan rajaamiseen.

Pihakivet, sorat ja hiekat kevään parhaaseen hintaan

Pihakivien yhteisosto täällä jälleen! Rakentaja.fi-Verkkokauppa kilpailuttaa Ruduksen pihakivistä kesän parhaan tarjouksen.

Info

Info

Näin pihakivien yhteisosto toimii:

  • Mitä useampi pyytää tarjouksen, sitä halvemmat hinnat saamme
  • Jätä tarjouspyyntö viimeistään 28.4.2019
  • Tarjouspyynnön jättäneille ruskeat saumaushiekat kaupan päälle tilauksen yhteydessä
  • Pihakivet toimitetaan kotiin
  • Rakentaja.fi-rahoituksella 6kk korotonta ja kulutonta maksuaikaa
  • Tarjouspyynnön jättäminen ei velvoita ostamaan. Tarjouksen saatuasi voit vielä muokata ostoskoria ja vertailla hintoja.
  • Nopeimmille tilaajille extraetu!

Pyydä tarjous, niin osallistut 500 euron lahjakortin arvontaan*!

Arvontaan osallistuminen ei edellytä ostamista.

Arvonnan säännöt

Rudus Oy (Maisematuotteet)
Piha
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Soraa lavalla
Pienrakentajan kiviainekset
Vielä 50 vuotta sitten pientalon rakennuspaikka valittiin paljolti maaperän mukaan Hiekkamaa oli ylivoimaisesti suosituin, ainakin jos taloon haluttiin rakentaa kellari. Nykyään tärkeimmät tontin valintakriteerit ovat sijainti ja hinta. Suurimmat rakentamisen kustannussäästöt saavutat jo suunnitteluvaiheessa. Suunnittelijoiden avulla tapahtuva kodin suunnittelu maksaa itsensä takaisin. Arkkitehti osaa niveltää toisiinsa perheen tarpeet sekä rakennuspaikan ja ympäristön antamat mahdollisuudet. Rinteeseen rakennettavaan omakotitaloon saadaan kellarikerrokseen paljon lisäneliöitä.
Betonilattian valu
Betonin valinta
Ammattilaisten roolia pienrakentamisessa ei voi koskaan kyllin korostaa. Pientalon työmaasta vastaavan pitää ymmärtää rakentamisesta ja materiaaleista laaja-alaisemmin kuin suurilla työmailla. Siksi vastaavaa valittaessa kannattaa aina kysyä hänen aikaisempia kohteitaan.Rakennesuunnittelijan tehtävänä on määritellä käytettävä betonilaatu ja rasitusluokat rakennepiirustuksiin sekä rakennuksen käyttöikätavoite. Betonia tilattaessa ilmoitetaan rakennesuunnittelijan määrittelemät tiedot valmisbetonin toimittajalle. Toimittajalta voi myös kysyä neuvoa mihin tahansa betonin valintaan ja valamiseen liittyvistä asioista.Lisätietoa betonista...
20222_3545.jpg
Onnistunut pihakivetys
Betonisten pihakivien ja -laattojen suosio kasvaa koko ajan. Eikä ihme: ne ovat helppoja asentaa, käytössä vaivattomia, viimeistelevät pihan ja jopa nostavat kiinteistön arvoa. Niiden hankkiminen suoraan kotipihalle on myös helppoa, sillä kivi- ja betonituotteita voi ostaa muun muassa Rudus Oy:n verkkokaupasta. Kaunis ja kestävä pihakivetys on helppo toteuttaa, jos se perustuu hyvään suunnitteluun ja huolellisiin pohjatöihin.
20115_25991.jpg
Viikon kysymys: Rantasaunan perustukset
Kysymys:Tarkoituksena olisi korjata noin 16 neliön rantasaunan perustukset. Sauna on muutaman vuosikymmenen ikäinen ja se on rakennettu pilareille, jotka kallistelevat eri suuntiin, kuten myös koko sauna.Millaiset perustukset kannattaisi tehdä? Tarkoituksena on oikaista sauna ja samalla nostaa sitä hiukan ylöspäin, jotta se saadaan korkeammalle kuin saunaa ympäröivä maan pinta. Saunaa käytetään ainoastaan ns. sulan maan aikaan.
25_P_111803_1.jpg
PEX-putkien ja joustavien kytkentäputkien tekniset vaatimukset
Ympäristöministeriö on 14.6.2018 antanut asetukset rakennusten vesilaitteistoihin tarkoitettujen PEX-putkien ja joustavien kytkentäputkien olennaisista teknisistä vaatimuksista. Asetukset tulevat voimaan 1.9.2018.Asetusten tarkoituksena on edistää rakennusten vesihuollon kannalta terveellistä ja turvallista rakentamista ja korjaamista. Terveellisyyden tulee olla talousveden kanssa kosketuksissa olevien rakennustuotteiden ensisijainen vaatimus, jotta veden laatu säilyy hyvänä. Nyt annetuissa asetuksissa on määrätty terveellisyyteen liittyviä vaatimuksia käytettävien materiaalien ominaisuuksien, tuotteista liukenevien aineiden sekä haju- ja makuhaittojen osalta.Annetut asetukset perustuvat maankäyttö- ja rakennuslakiin ja ovat jatkoa rakentamismääräysten kokonaisuudistukselle.Olennaisia teknisiä vaatimuksia koskevat asetukset muodostavat perustan kansalliselle tuotehyväksynnälle ja antavat mahdollisuuden tyyppihyväksynnälle. Asetusten kanssa rinnakkain ympäristöministeriössä on valmisteltu tyyppihyväksyntäasetukset, jotka annetaan erikseen. Jatkossa vastaavia asetuksia annetaan myös muille tuoteryhmille.Ympäristöministeriön asetus rakennusten vesilaitteistoihin tarkoitettujen PEX-putkien olennaisista teknisistä vaatimuksista (pdf)Ympäristöministeriön asetus rakennusten vesilaitteistoihin tarkoitettujen joustavien kytkentäputkien olennaisista teknisistä vaatimuksista (pdf)Ympäristöministeriön ohjeita
20146_39966.jpg
Uusia ideoita saunaan Loma-asuntomessuilta!
Kaipaatko omaan saunaasi jotain uutta ja ehkä erilaistakin? Onko saunasi kenties vasta suunnitelmana ruutupaperilla? Vuoden 2014 Loma-asuntomessut pidetään Kalajoella, joka on erinomainen mahdollisuus päästä hakemaan uusia ideoita.Mikä on mielestäsi saunaan kuuluva värimaailma? Jotkut puhuvat tumman värityksen puolesta, jolloin saunaan saadaan ehkä hieman savusaunamainen tunnelma. Toiset taas mieltävät saunan erittäin vaaleaksi, jolloin mieli virkistyy valoisuudesta ja rentouttavasta lämmöstä.Tässä esittelyssä muutamien kohteiden uskomattomat saunat.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton