Myös uudiskohteen toiseen vaatehuoneeseen asennettiin Sovella

KOHDE 2 / VIIHTYISÄ VAATEHUONE
Raportti 4

Vastavalmistuneen omakotitalon päämakuuhuoneen yhteydessä olevaan 2,8 neliön kokoiseen vaatehuoneeseen asennetaan Sovella-säilytysjärjestelmä.


Arki alkaa

Olemme asuneet uudessa talossamme nyt melkein kaksi kuukautta. Kalusteet ovat jo paikallaan, mutta laatikoita on yhä nurkat täynnä. Päämakuuhuoneen vaatehuoneeseen mahtui huikea määrä vaatteita sekä kaikki vieraille tarkoitetut tyynyt ja peitot. Hyllylle oli myös helppo laittaa hankalasti säilytettävät stetsonit, joita meiltä löytyy tusina. Nurkkaan hyllyjen alle lattialle mahtui hyvin renkailla oleva puulaatikko. Siinä säilyvät kausivaatteet kuten takit. Sovellan hyllyjen asennuksen jälkeen otimme vaatehuoneen käyttöön välittömästi. Järjestystä on hienosäädetty vielä sen jälkeen, mutta isompia muutoksia ei ole kaivattu.

4-sovella-vaatehuone-2-800x1000

Kodissamme on nyt kestävä ja siisti säilytysjärjestelmä,
jota on helppo täydentää uusilla Sovella-tuotteilla.

4-sovella-vaatehuone-3-1920x1080

Miten jatketaan?

Talossamme on suuren kodinhoitohuoneen ja ison vaatehuoneen lisäksi vielä yksi pienempi vaatehuone. Vaatehuoneeseen oli ajateltu laittaa käsityötarvikkeita, urheiluvälineitä ja muuta kausi- ja koristetavaraa. Etenkin kankaita ja lankoja meillä on runsaasti ja ne vaativat paljon tilaa. Tärkeää on myös käytettävyys ja siitä syystä niitä ei voi säilyttää liian ahtaasti. Jätimme sen suunnittelun tarkoituksella myöhemmäksi, jotta saisimme kokemusta Sovellan järjestelmistä. Hyllykannakkeet ja säätölistat olivat jo ennestään tuttuja, mutta teräshyllyjä tai vaakakiskoa ei ole ollut aikaisemmissa asunnoissamme.

Ota nämä asiat huomioon vaatehuoneen suunnittelussa

3D Plannerilla suunnittelemaan

Jo pian ensimmäisen vaatehuoneen valmistumisen jälkeen päätimme hankkia lisää Sovellaa myös toista vaatehuonetta varten. Mittasimme tilan ja syötimme 3D Planneriin tiedot. Suunnittelimme tilaa hyvin pitkälti samaan tyyliin kuin edellistä. 

4-sovella-vaatehuone-1-800x450

Hyllyjen syvyydeksi valitsimme taas 50 cm. Valintaan oli kaksi syytä; ensimmäinen syy oli se, että 50 cm toimii hyvin, kun halutaan säilyttää laatikoita ja koreja ja toisena perusteluna oli ajatus hyllyjen helposta yhdisteltävyydestä vaatehuoneiden välillä. Suuri osa tavaroista, joita olemme aiemmin säilyttäneet varastossa ovat muovisissa laatikoissa. Laatikoita voisi myös käyttää Sovellan hyllyillä.
 

Kokeile helppokäyttöistä ja ilmaista 3D Planneria

Ostoslistan kanssa kauppaan

3D Plannerin yksi hyvistä puolista on se, että sen luomassa pdf-tiedostossa on valmis ostoslista. Ostoslistan kanssa oli näppärä käydä hankkimassa paikallisesta liikkeestä kaikki tarvikkeet. Asentaminen on todella helppoa, kun olimme jo yhteen huoneeseen järjestelmän asentaneet. Meillä oli vielä yksi metallinen korihyllykkö, joten se suunniteltiin hyllyjen alle. Emme juurikaan kaivanneet lisää tankoja, joten täytimme koko tilan hyllyillä. Kuusi hyllyriviä toimii erittäin hyvin normaalissa huonekorkeudessa. Mikäli haluaa pitää lattian vapaana siivousta varten, hyllyjä pitäisi olla seitsemän päällekkäin.
 

4-sovella-vaatehuone-4-1920x540

Heti käyttöön

Kun hyllyt oli asennettu, otettiin ne heti käyttöön. Ilta kului leppoisasti laatikoita purkaen ja hyllyjä järjestellen. Kun tavarat asettelee fiksusti, saa hyllyille mahtumaan hyvin kaiken tarpeellisen. Kaikki tavarat ovat helposti käytettävissä, kun niitä ei tarvitse asetella peräkkäin. Kirkkaat muovilaatikot myös mahdollistavat sen, että niistä näkee läpi mitä sisällä on. Laatikoissa on myös se hyvä puoli, ettei pöly pääse tavaroihin.
 

4-sovella-vaatehuone-5-1920x1080

Sovellaa vielä tulevaisuudessakin

Kodissamme on vielä yksi tila, johon tarvitsemme säilytyshyllyjä. Teknisessä tilassamme on kahdella seinällä tilaa hyllyille. Kun lähdemme niitä suunnittelemaan, valintamme tulee varmasti olemaan Sovella. Näin kaikkien tilojen hyllyt ovat yhteensopivia ja niitä on helppo siirrellä tilojen välillä. Tekniseen tilaan voisimme harkita myös reikälevyjä tai -taustoja. Myös erilaiset koukut ja laatikot voisivat toimia hyvin. Se on joka tapauksessa varmaa, että suunnittelu aloitetaan 3D Plannerin avulla. Kodissamme on nyt kestävä ja siisti säilytysjärjestelmä, jota on helppo täydentää uusilla Sovella-tuotteilla.

Vinkkejä autotalleihin ja harrastetiloihin

Vinkkejä varastoihin

Kiinnostuitko? Tilaa tuote-esite veloituksetta.

 
Julkaistu
22.4.2019