Sovella helpottaa eteisen siistimistä

KOHDE 1 / ELÄMÄNMAKUINEN ETEINEN
Raportti 4

Vuonna 1927 rakennettua, viisihenkisen uusioperheen kotia vaivaa säilytystilan puute. Ongelmat korostuvat eteisessä, joka järjestetään uuteen uskoon Sovella-tuotteiden avulla.


Eteisen käyttö on helpottunut järjestelmän myötä huomattavasti. Kun tavaroilla on oma paikkansa, niin tila on helpompi pitää siistinä, eikä aiemmin ollutta valtaisaa kaaosta pääse syntymään niin helposti. Vaikka porukkaa on välillä paljon, pieni tila tuntuu silti tilavammalta kuin ennen. Poikien vaatteet löytävät omille paikoilleen, kun naulakot ovat oikealla korkeudella helposti käytettävissä.

Kaikkien hanskoille, pipoille jne. on omat laatikkonsa, joten nekään eivät ole niin usein hukassa. Kengät on helppo nostaa avohyllyille, joten lattia ei ole aina kenkien vallassa kuten ennen. Hyllyjä haluttiin paljon ja kaikki on kyllä tullut tarpeeseen. Suurin muutos lieneekin se, että kaikki tarvittava on niin helposti saatavilla, minkä takia järjestys pysyy yllä.

Lasten vaatteille on oma paikkansa naulakoissa, jotka on asennettu sopivalle korkeudelle.Lasten vaatteille on oma paikkansa naulakoissa, jotka on asennettu sopivalle korkeudelle.

Laukkunaulakot takkien takana ovat osoittautuneet loistavaksi ideaksi. Laukut ovat piilossa, mutta silti käden ulottuvilla. Myös aikuisväen takit on helppo laittaa hengarinaulakkoon, joten puuhyllykkö on jäänyt pääosin vain vieraskäyttöön. Aiemmin takit olivat joko vanhan kaapin liukuovien välissä tai wc-oven käytön tiellä. Näitä ongelmia ei enää ole.

Talon vesimittari ja vanha viemäriliitos ovat alimpien hyllyjen alla, eivätkä juuri näy tai häiritse. Vesimittarin lukeminen käy helposti, eikä se vie hyllytilaa kuten ennen.

Aikuisten takkeja varten on henkarit. Aikuisten takkeja varten on henkarit. 
Kengät pysyvät siistissä järjestyksessä.Kengät pysyvät siistissä järjestyksessä.

Kauniit ja käytännölliset

Liukuovia naulakkokokonaisuus ei ole ainakaan toistaiseksi kaivannut. Harmaat hyllytasot ovat todella kauniit, joten ei niitä halua ovien taakse piilottaa. Aluksi tuli epäilys, että tuleeko tilasta ahdas ja pimeä, kun suuret peiliovet poistetaan, mutta päinvastoin. Kun tilan käyttö on tehostunut, niin tilaa tuntuu olevan enemmän kuin aiemmin ja huone tuntuu isommalta. Ovien poisto toi lisää avaruutta ja kun kalusteet on sijoitettu seinälle, niin vapaa lattiapintakin lisääntyi. Ovet vaan hankaloittaisivat naulakon käyttöä ja varsinkin lapsille käytön täytyy olla mahdollisimman helppoa tai muuten vaatteet jäävät helposti sikin sokin.

Nyt kotiin on mukava tulla, kun eteisessä onkin entisen kaaoksen sijasta odottamassa siisti ja toimiva kokonaisuus.

Hieman hyllytasot liikkuvat kannattimissaan, johtuen ilmeisesti vanhan talon vinoudesta, mutta sekään ei niin päivittäisessä arjessa häiritse. Muuten järjestelmä tuntuu jykevältä ja kestää isommankin painon huoletta. Sovella kalusteiden puhtaanapito on helppoa, ja kun se onnistuu helposti niin kalusteet ja niiden ympäristö tulee siivottua useammin. Myös komponenttien paikan vaihto käy tarpeen vaatiessa näppärästi.

Tutustu eteisen säilytysratkaisuihin

Kaaos on hallinnassa

Nyt kotiin on mukava tulla, kun eteisessä onkin entisen kaaoksen sijasta odottamassa siisti ja toimiva kokonaisuus. Vaatteet saa ripustettua helposti naulakkoon ilman, että ensin täytyy raivata tie naulakolle tai loikkia lukuisten kenkäparien yli. Stressitaso on laskenut huimasti. Vielä, kun tässä kevättä kohti aloitetaan turhien tavaroiden karsiminen ja talvivaatteet varastoidaan muualle, niin tästä tulee huippuhyvä. Kiitos Sovella!

Suunnittele oma hyllykokonaisuus

Tältä kohteessa näytti ennen muutosta

4-sovella-eteinen-4-ennen-1920x1349

Kiinnostuitko? Tilaa tuote-esite veloituksetta.

 
Julkaistu
22.4.2019