Sisustajat ottivat vekkikaihtimen omakseen

Uusiin omakoti- ja erillistaloihin rakennetaan nyt paljon korkeita, lattiasta kattoon ulottuvia ikkunoita. Isoissa ikkunoissa on etunsa, sillä niistä pääsee paljon luonnonvaloa sisään. Samalla kuitenkin naapureiden läheisyys ja kuumuuden ehkäisy tuottavat päänvaivaa monelle uutta taloaan sisustavalle. Kiinteisiin ikkunoihin ei voi asentaa perinteisiä sälekaihtimia ikkunan väliin.

Toimiva ratkaisu isoihin ikkunoihin

Kempeleessä toimiva vekkikaihdinvalmistaja Suomen Visor Oy on tuonut markkinoille kankaisen ikkunakaihtimen, joka voidaan asentaa jopa kaksi metriä leveisiin ja kolme metriä korkeisiin ikkunoihin. ”Tätäkin leveämpiin ikkunoihin voidaan laittaa kaksi kaihdinta vierekkäin, jolloin niitä voi käyttää vieläkin monipuolisemmin”, Visor Oy:n markkinointivastaava Aino Karjalainen kertoo.

Kankaasta valmistettu vekkikaihdin on loistava ratkaisu isojen ikkunoiden aurinkosuojaukseen ja tuomaan yksityisyyttä kotiin. Kaihdin toimii kätevästi kahteen suuntaan, ja sitä voi säätää portaattomasti ikkunan alalaidasta ylöspäin ja ylälaidasta alaspäin. Näin se tuo joustavasti näkösuojaa ikkunan alalaidasta ylös nostettuna, mutta päästää kuitenkin luonnonvalon sisään. Kesän kuumalla paahteella kaihdin taas varjostaa tehokkaasti ikkunan ylälaidasta alaspäin säädettynä. Lisäksi kankainen kaihdin näyttää tyylikkäältä ja parantaa akustiikkaa tiloissa, joissa on suuria lasipintoja.

Tyylikäs näkösuoja olohuoneeseen

Suosittua Loving White Style -sisustusblogia pitävä Marjut Keskikorpi sai olohuoneensa ikkunoihin Visor kaihtimet viime kesänä. ”Asumme rivitalon päätyasunnossa, jonka suurista ikkunoista on näkymät sekä terassillemme että autotielle”, Keskikorpi kertoo. Hänen mukaansa asunnon isot, lattiasta kattoon ulottuvat ikkunat ovat asunnon ehdoton valtti, sillä sisustuksessaan hän haluaa korostaa juuri luonnonvaloa.

Korkeista ikkunoista näkee kuitenkin helposti myös sisään. Visor kaihtimilla haettiinkin ratkaisua, jolla vain ikkunan alaosa voidaan peittää ohikulkijoiden katseilta, mutta samalla ikkunan yläosasta voi nauttia maisemasta ja antaa luonnonvalon tulvia sisään. 

Älä sulje luonnonvaloa ulos

”Vanhat sälekaihtimet olivat huonossa kunnossa ja todella hankalat käyttää etenkin isommassa ikkunassa. Niinpä Visorin kaihtimet ovat ihan mielettömän käytännölliset ja vieläpä tyylikkäät! Nyt voimme tarvittaessa säätää kaihdinta peittämään vain ikkunan alaosa, jolloin näemme sopivasti ulos ja valoa tulvii sisään. Läpikuultava kangas päästää valoa, mutta suojaa ulkoa tulevilta katseilta”, Keskikorpi jatkaa. Lisäksi kaihtimet ovat hänen mukaansa osoittautuneet käteväksi valinnaksi lapsiperheen kotiin, sillä ne eivät rypisty kovastakaan käytöstä ja halutessaan kaihtimet voi kokonaan vetää joko ylös tai alas.

Tutustu Visor kaihtimeen

Ota vinkit talteen sisustajan oppaasta

Tunnetut suomalaiset sisustusvaikuttajat antavat vinkkejä erilaisten tilojen sisustukseen. Oppaassa esitellään monia erilaisia tiloja, joten jokainen löytää sieltä varmasti jotain mielenkiintoista luettavaa.

Tutustu sisustajan oppaaseen

Mukana on Marjut Keskikorven olohuonetilan lisäksi yksi pieni kerrostalokoti, lasitettu parveke, lasitettu terassi, saunarakennus ja makuuhuone. Sisustusvinkkien lisäksi opas tutustuttaa siihen, miten vekkikaihtimet sopivat erilaisiin tiloihin. Visor kaihtimet on erittäin helppo tilata verkosta ja asentaa itse paikoilleen.

Näin Visor kaihdin toimii

Kysyttävää kaihtimista? Jätä yhteydenottopyyntö. 
Julkaistu
15.4.2019