Toimiva salaojitus viimeisteli unelmakodin

Oma puutalo viihtyisine pihoineen oli Mirja ja Henri Sipilän pitkäaikainen haave. Kun tunnelmallinen 50-luvulla rakennettu rintamamiestalo löytyi Helsingin Tapaninvainiosta, oli pariskunnalle jo ostovaiheessa selvää, että alkuperäiset ruukkusalaojat täytyy uusia.

– Kuntotarkastuksessa kellarista ja sokkelista löydettiin kosteutta. Selvisi, että vanhat salaojat eivät enää hoitaneet tehtäväänsä, Henri Sipilä kertaa.

Henri ja Mirja Sipilä ja Sira-koira

Henri ja Mirja Sipilä ja Sira-koira

Sipilät valitsivat salaojaremontin ja uuden sadevesiviemäröinnin toteuttajaksi Salaojakympit Oy:n. Samassa prosessissa liityttiin myös Helsingin hulevesiverkkoon.

– He tekivät pitkää päivää ja todella hyvää työtä. Itse arvostin todella paljon sitä, että he pitivät meidät hyvin ajan tasalla. Saimme käydä katsomassa vieressä ja kyselemässä tyhmiä, Henri Sipilä kuvailee.

"Nyt meidän ei tarvitse huolehtia siitä, että kosteus aiheuttaisi muita ongelmia rakenteille."

Keväällä 2018 tehdyn remontin hyödyt ovat Sipilöiden mukaan jo huomattavissa. Kosteusmittarilla katsoessa huomaa, että sokkeli on alkanut kuivumaan.

– Kuivuminen mahdollistaa sen, että pystymme uusimaan sokkelin pinnan. Nyt meidän ei tarvitse huolehtia siitä, että kosteus aiheuttaisi muita ongelmia rakenteille.

Sipilöiden kokemuksia salaojaremontista – katso video!


 
Julkaistu
15.4.2019