”Ekologinen, kestävä ja laadukas puukomposiitti” – Mutta kuinka kestävä ja laadukas?

Puukomposiittilaudat eri valmistajien välillä saattavat vaikuttaa hyvinkin
samankaltaisilta, eikä ensinäkemältä tiedosteta tuotteiden eroja. Onhan
puukomposiitti rakennusmateriaalina kuitenkin aika tuore juttu vielä Suomen markkinoilla.

Onkin hyvä aika pohjustaa teknistä tietämystä puukomposiitista rakennusmateriaalina, koska tuotetuntemus on merkittävä osa sitä prosessia, kun osto- ja hankintapäätös tehdään.

Tutustu MexyTechin puukomposiittilautavaihtoehtoihin>>

MexyTech on rekisteröity tavaramerkki Suomessa ja vain valtuutetut jälleenmyyjät saavat myydä tuotteita.MexyTech on rekisteröity tavaramerkki Suomessa ja vain valtuutetut jälleenmyyjät saavat myydä tuotteita.

Se, että todetaan tuotteen olevan hyvä, ei riitä! Tarvitaan referenssejä, tietoa tuotteen toimivuudesta sekä kertomuksia tyytyväisiltä asiakkailta. Luottamus yritykseen ja sen tuotteisiin syntyy vuosien työllä ja näytöillä. MexyTechillä on kokemusta alan markkinoista jo yli kymmenen vuoden ajalta ja tyytyväisiä asiakkaita löytyy ympäri maailmaa.

Miten puukomposiittia valmistetaan?

Kymmenessä vuodessa on ehditty keräämään riittävästi tietoa ja taitoa sekä kehittämään tuotteita kuluttajille. Suomeen MexyTechin maahantuonti on aloitettu vuonna 2013. Ensin tehtiin yli vuoden mittainen testijakso, missä tutkittiin tuotteiden toimivuutta Suomen haastavissa olosuhteissa sekä tehtiin vertailuja muihin jo markkinoilla oleviin tuotteisiin. Puukomposiitilta vaaditaan huipputason suorituskykyä kohteesta riippumatta, ja yksi erityisimmistä referenssikohteista onkin Ocean World Disney-luksusristeilijän uima-altaiden puukomposiittituotteiden toimittaminen.

Markkinoilta löytyy tuotteita laidasta laitaan ja eri hintakategorioista. Pääraaka-aineina käytetään kierrätysmuovia (muovipolymeeriä) ja puukuitua (tai muita luonnonkuituja). Muovilla on merkittävä vaikutus puukomposiitin teknisiin ominaisuuksiin, vaikka muovin osuus valmistusmassasta on vain noin kolmasosa. Muovilaatuja on erilaisia, mutta pääsääntöisesti käytetään polypropyleenimuovia tai polyeteenimuovia. Koska käytettävä muovi on kierrätystavaraa, on tärkeää varmistaa, että se on erittäin puhdasta ja tasalaatuista. Muovilaatuja ei saa sekoittaa keskenään. MexyTechillä onkin hyvä kotikenttäetu valmistuksessa, koska heillä on aikaisempaa kokemusta muovikierrätystehtaana ennen kuin aloittivat puukomposiittituotteiden valmistuksen.

Puukomposiittituotteiden valmistusprosessi on nopea ja selkeä, on vain varmistettava että käytettävät raaka-aineet ovat laadukkaita.Puukomposiittituotteiden valmistusprosessi on nopea ja selkeä, on vain varmistettava että käytettävät raaka-aineet ovat laadukkaita.

MexyTech käyttää puukomposiittituotteiden valmistuksessa korkean lujuusluokan polyeteenimuovia (HDPE), koska sen ehdottomat vahvuudet ovat alhainen veden imeytyminen sekä kylmä-kesto-ominaisuudet (esimerkiksi lumikolat valmistetaan polyeteenistä). Valtaosa eli noin 2/3 osaa puukomposiittimassasta on puukuitua tai luonnonkuituja. Yhtä tärkeää kuin muovin valinnassa, on valita samaa puulajia tuotantoon, jotta laatu pysyy tasaisena. MexyTech käyttää vain tiettyä kovapuulajiketta, joka tulee kierrätyspuuna huonekaluteollisuuden ylijäämistä. 

Materiaalin valmistusprosessissa lisätään pieni määrä lisäaineita millä parannetaan tuotteen kestoa sääolosuhteita vastaan, ehkäistään homehtumista ja lahoamista sekä määritellään haluttu värisävy. MexyTechin tuotteissa on lisäksi lisäaine palon estämiseen ja hidastamiseen. Koska Suomen sääolosuhteet ovat varsin vaihtelevat ja melko kosteat, on hyvä, että puukomposiittituotteista saadaan hyvin kosteutta kestävää materiaalia.

Valmistusprosessissa sekoitetaan keskenään muovimateriaali, puukuitu ja lisäaineet. Seos lämmitetään, homogenisoidaan ja puristetaan suulakepuristuksella tiiviiksi massaksi. Tästä muodostunut massa pursotetaan halutun muotin läpi (esim. terassilautamuotti) ja valmis kappale vain jäähdytetään.

No mistä se hinta sitten puukomposiittituotteille muodostuu?

MexyTechin tuotteet ovat erittäin tarkan laadunvalvonnan alla, jotta lopputuotteet vastaavat niille asetettuja kriteerejä kaikissa olosuhteissa. MexyTechin tehtaalla on yli kymmenen vuoden kokemus alalta ja yhtenä tehtaan osaomistajana toimii yksi Etelä-Kiinan johtavista yliopistoista. Yliopisto on tiiviisti mukana MexyTechin tuotannon kehittämisessä. Tuotteita testataan jatkuvasti ja testit perustuvat laajalti eurooppalaisiin, englantilaisiin ja USA:n testistandardeihin. Yritys jakaa julkisesti lähes kaikki data-analyysinsä tuotteista ja tiedot löytyvät yrityksen kotisivuilta.

MexyTech valmistaa puukomposiittituotteet ekologisesti itse ja kertoo valmistuksesta spesifillä tasolla kotisivuillaan. On hyvin tärkeää tietää, että eri valmistajien puukomposiittituotteista ei irtoa mitään eläimille tai ympäristölle haitallisia aineita tai kemikaaleja. Esimerkiksi erittäin haitallisen formaldehydin (haihtuva orgaaninen yhdiste) pitoisuudet ovat MexyTech-puukomposiittituotteissa tasolla 0 ja tämä voidaan todentaa tarvittaessa puolueettoman tutkimuslaitoksen tekemästä raportista.

Jokainen tuote-erä testataan ja niistä tehdään testiraportit, joista ilmenee kaikki tuotteen suoritusarvot, jotta voidaan varmistua siitä, että asiakkaalle lähetetään sitä mitä luvataan.Jokainen tuote-erä testataan ja niistä tehdään testiraportit, joista ilmenee kaikki tuotteen suoritusarvot, jotta voidaan varmistua siitä, että asiakkaalle lähetetään sitä mitä luvataan.

MexyTech kehittää tuotteitaan koko ajan asiakaspalautteiden pohjalta ja omaa innovatiivista tuotekehitystä pidetään yllä tuomalla tasaisesti markkinoille uusia tuotteita. Viimeisin uutuus onkin näyttävällä 3D-kohokuvioinnilla varustettu SB 03 terassilauta.

No mistä se kokonaishinta muodostuu?

Kaikilla esitellyillä osa-alueilla (raaka-aineet, valmistusprosessi, design, tuotekehitys, kokemus) on vaikutusta laatuun ja sitä kautta hintaan. Tuotekehitys, raaka-aineiden laatu ja käsittely tuovat kuluja valmistajille. Laadukas tuote syntyy vain huipputeknologian omaavilla koneilla ja laitteilla ja näyttävä design (kuten 3D-tuotteet) syntyy vuosien kokemuksella sekä innovatiivisella tuotekehityksellä. Laatu maksaa. Ja sen pitää maksaa.

Lataa esite (pdf)>>

Jätä yhteydenottopyyntö>>

MexyTechin uusin innovaatio - 3D puukomposiittilautaMexyTechin uusin innovaatio - 3D puukomposiittilauta

Millaisia puukomposiittimalleja MexyTech tarjoaa?

MexyTechin puukomposiittituotteet ovat luonnollisen sävyisiä ja näyttävät hyvältä kohteessa kuin kohteessa.MexyTechin puukomposiittituotteet ovat luonnollisen sävyisiä ja näyttävät hyvältä kohteessa kuin kohteessa.

Puukomposiitti on erinomainen ja kestävä valinta pihanrakentamiseen. Puukomposiittia käytetään yhä yleistyvissä määrin terassien lisäksi aitoihin, seinäpaneeleina, sisäkattoina, puutarhakalusteissa sekä yleisesti pihanrakennustuotteissa. MexyTechin puukomposiittituotteissa on sydänpuupintakuvioinnin (WoodGrain2) lisäksi mahdollisuus valita joko sileä (sanding) pinta tai hieman karheampi harjattu (brushed) pinta. Suomeen ei urallisia terassilautoja tuoda ollenkaan niiden hankalan puhtaanapidon vuoksi.

MexyTech on pyrkinyt tuotteissaan luomaan mahdollisimman hyvin luonnollisiin väreihin sointuvia sävyjä. Puukomposiittilaudan ulkonäkö on yksi merkittävimmistä osatekijöistä ostopäätöstä tehdessä, kun mietitään kokonaisuutta. Esimerkiksi terassin värien tulee istua ympäristössä olevaan värimaailmaan niin rakennusten kuin luonnonvärienkin osalta. Eläväisyyttä haetaan yleensä sillä, että valitaan lautamalli, jonka pinta mukailee luonnonpuuta. Laudan pintaa voidaan myös käsitellä erilaisilla kuvioinneilla.

Tutustu lisää puukomposiittilautavaihtoehtoihin>>

Jätä yhteydenottopyyntö


 
Julkaistu
29.4.2019