Laadukas multa on kukoistavan pihan perusta

Hyvällä mullalla voit antaa puhtia esimerkiksi vanhoille istutuksille tai luoda laadukkaan kasvualustan uudelle nurmikolle.

Kotipihankin nurmikko tarvitsee hyvälaatuisen kasvualustan.Kotipihankin nurmikko tarvitsee hyvälaatuisen kasvualustan.

Niin uuden kuin vanhankin pihan ja istutusten kunnostamiseen tarvitaan runsaasti hyvänlaatuista multaa. Joskus riittää, että olemassaolevaa kasvualustaa parannetaan kasvien tarpeisiin suunnitellulla säkkimullalla − toisinaan on tarpeen levittää ehkä isollekin alueelle kerros hyvää multaa. Esimerkiksi uutta pihaa perustettaessa on tärkeää, että muotoillun pohjamaan päälle levitetään laadukasta viherrakentamisen kasvualustaa.
 

Hyvässä kasvualustassa kasvit kasvavat ja kukoistavat!

Tarvitsetko isomman määrän irtomultaa?
 

IMG_0070-1_rajattu

Hyvälaatuinen kasvualusta säilyttää kasvien juuristoa tukevan rakenteen, jolloin vesi ja ravinteet varastoituvat ja liikkuvat kasvien käyttöön muodostaen parhaan mahdollisen kasvualustan. Uuden nurmikon tai istutusryhmän perustaminen tontilla kenties olevan tai sille tuodun peltomullan päälle johtaa helposti heikkoon kasvuun, rikkaruohoinvaasioon ja istutusten kalliisiin uusimisiin.

Pihan perustaminen – millaista on hyvä multa?

Hyvä multa tai kasvualusta on tasalaatuinen seos kivennäis- ja eloperäistä ainesta; siinä on sopivassa suhteessa hiekkaa, turvetta ja kompostia – ja siinä on otettu huomioon myös kasvien tarpeet ja mullan käyttötarkoitus.

Hyvän mullan laatukriteerit vaihtelevat kasvualustan ominaisuuksien mukaan. Esimerkiksi kotipihalla hyvä kasvualusta on melko multavaa, vettä kohtuullisesti läpäisevää ja pidättävää. Seoksen orgaaninen aines pidättää hyvin vettä ja ravinteita. Kivennäisaines tuo rakenteeseen kestävyyttä ja läpäisevyyttä.

Hyvän mullan ominaisuudet

Kekkilän multa on valmistettu multa-asemilla valvotusti ja tarkasti kasvien tarpeisiin laadittujen reseptien mukaan; kasvualustan fysikaaliset, kemialliset ja biologiset ominaisuudet muodostavat siinä kasvien kasvulle – hapen ja veden sekä ravinteiden saannin kannalta – sopivan kasvupaikan. Kekkilän valmistama multa sisältää käyttötarkoituksesta riippuen sopivassa suhteessa hiekkaa, turvetta ja kompostia.
 

Tarkka omavalvonta ja valmistamisesta annettujen ohjeiden ja määräysten noudattaminen takaavat laadukkaan kasvualustan: ja se on valvotusti valmistettua ja vapaata monivuotisten rikkakasvien juurista.

Laadukas kasvualusta varmistaa kasvien juurtumisen ja hyvän kasvun.Laadukas kasvualusta varmistaa kasvien juurtumisen ja hyvän kasvun.

Miksi valita juuri Kekkilän multaa?

Kekkila_logoweb1

Kekkilä Oy on palvellut viherrakentamisen ammattilaisia yli 30 vuoden ajan ja on sinä aikana noussut Suomen johtavaksi viherrakentamisen kasvualustojen toimittajaksi!

Kekkilän pitkä kokemus näkyy monipuolisina palveluina ja kohteen mukaan räätälöityinä tuotteina, joiden laatuun voi luottaa – ja esimerkiksi kuluttajien tilaama irtomulta on aivan samaa, jota ammattimaiset viherrakentajat käyttävät.

Uusi piha - mitä multaa ja kuinka paljon?

 

Tee pihan perustaminen kerralla kunnolla, oikeilla tuotteilla ja riittävällä määrällä, niin säästät aikaa, vaivaa ja rahaa.

Tilaa irtomultaa helposti Kekkilästä

Tarvittavan multamäärän laskeminen ja irtomullan tilaaminen Uudenmaan alueelle hoituvat kätevästi Kekkilän nettisivuilla. Tilauslomakkeen laskuri ottaa huomioon myös kasvualustan tiivistymisen*, joten sitä ei tarvitse huomioida. Irtomullan tilaaminen muualle Suomeen onnistuu ottamalla yhteyttä Kekkilän asiakaspalveluun joko alla olevan yhteydenottopyyntöpalvelun kautta, puhelimitse 020 331 404 tai sähköpostilla tilaukset@kekkila.fi. Asiakaspalvelu on avoinna ma-pe klo 8-16.

*Multa tiivistyy perustusvaiheessa noin 20 % toimitustilavuudestaan.

P.S. Otathan huomioon, että multakuorma kannattaa tilata 3–4 päivää ennen toivottua toimitusta (toimitukset arkipäivisin). Sinun ei ole välttämätöntä olla paikalla toimitushetkellä, kunhan olet merkinnyt kuorma-autolle sopivan purkupaikan ja merkinnyt kippauspaikan selkeästi esimerkiksi pressulla tai kyltillä. Kasettikuorma vie tilaa noin 9 m x 5 m ja nuppikuorma noin 5 m x 5 m.


Minne voimme toimittaa kuorman laadukasta Kekkilän multaa?Minne voimme toimittaa kuorman laadukasta Kekkilän multaa?

Haluatko lisätietoa tai tehdä tilauksen?

Jätä yhteydenottopyyntö, niin Kekkilän asiakaspalvelu ottaa sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.

 
Päivitetty
18.8.2021