Lisäneliöitä asuntoon ilmanvaihtoratkaisun avulla

Kerrostaloissa ilmanvaihtoputkia ei aina pystytä vetämään katolle, vaan tulo- ja poistoilma otetaan rakennuksen seinästä. Silloin tarvitaan ilmanvaihdon seinäelementtiä. Niiden avulla kerrostaloasuntojen neliömäärää voi kasvattaa, kun jokaisesta asunnosta ei tarvitse viedä putkien avulla ulospuhallusyksikköä rakennuksen katolle. Kerrostalon seinäelementit ovatkin yhä suositumpia.

VILPE® IO -seinäelementti edustaa suunnittelun huippua. Huolellisesti suunnitellussa tuotteessa ei ole esimerkiksi vaaraa seinän likaantumisesta, joka on yleinen haitta rakennusten seinäelementeissä. Niiden päälle kertyvä katupöly nimittäin valuu usein sadeveden mukana seinään ja likaa sen. VILPE® IO:n alareunan muotoilun ansiosta vesi kuitenkin valuu suoraan alas eikä seinään.

Esimerkki asunnosta, jossa ilmanvaihtoon käytetään VILPE® IO -seinäelementtiä.Esimerkki asunnosta, jossa ilmanvaihtoon käytetään VILPE® IO -seinäelementtiä.

Viimeistelty design

Suunnittelun tuloksena VILPE® IO:n painehäviö on pieni ja sen design on viimeistelty. Tuote sulautuu hyvin seinärakenteisiin, ja sen saa useassa eri värissä. VILPE® IO:n kanavakoot ovat 125 ja 160 mm. Rakenteensa ansiosta VILPE® IO pysyy luotettavasti seinällä vuosia, sillä kiinnitys on varmistettu erillisen asennuskehikon avulla. Poistoilman sekoittumista tuloilmaan pyritään vähentämään ohjaamalla poistoilmavirta kauas seinäpinnoista.

VILPE® IO sopii hyvin seinärakenteisiin. Sen saa valkoisena, harmaana, punaisena tai mustana.VILPE® IO sopii hyvin seinärakenteisiin. Sen saa valkoisena, harmaana, punaisena tai mustana.

VILPE® IO

  • Säädettävä tuote sopii kaikenkokoisiin asuntoihin, koska ilmavirtausta voidaan helposti säätää mukana tulevalla supistusosalla.
  • VILPE® IO:n puhallinosan kätisyyttä voidaan helposti vaihtaa, ja siten tuote mukautuu sekä vasemman- että oikeanpuolisiin puhallus- ja imusuuntiin.
  • VILPE® IO täyttää uuden sisäilmasto- ja ilmanvaihtoasetuksen vaatimukset seinäpuhalluslaitteelle, joten sen voi huoletta valita kerrostalon seinäpuhalluslaitteeksi.
  • Valmistusmateriaalina on käytetty kestävää polypropeenimuovia (PP), joka ei ole haitallinen ympäristölle.
  • Ainutlaatuisen UV-suojan ansiosta tuotteen väri kestää kovan auringonpaisteen, ja siksi VILPE Oy myöntää tuotteelle 10 vuoden väritakuun. VILPE® IO:lla on myös 20 vuoden tekninen takuu.
Lue lisää

Referenssi. Jotta Smart Lucia -elämystilan lasiseinät ja -katto pääsivät oikeuksiinsa, oli välttämätöntä käyttää mahdollisimman huomaamattomia teknisiä ratkaisuja. Siksi ilmanvaihtoon valittiin VILPE® IO -seinäelementti.

Lue lisää

Smart Lucia -elämystilassa käytetään VILPE® IO -seinäelementtiä.Smart Lucia -elämystilassa käytetään VILPE® IO -seinäelementtiä.

Voit myös jättää yhteydenottopyynnön Vilpelle

Mikäli asia kiinnosti ja tarvitaan lisätietoa, voi jättää yhteydenottopyynnön.

 
Päivitetty
1.4.2019