Moninkertaista mökin viihtyvyys

Suomi, kesä ja mökki ovat kuin luodut toisilleen. Mökkeilykausi kestää vain pienen hetken, joten mökillä vietetystä ajasta halutaan ottaa kaikki irti. Muuttuvien sääolosuhteiden vuoksi ulkona istuskelu, ruokailu ja muu oleskelu saattavat toisinaan olla haastavia. Tuuli ja sade kuuluvat normaaliin kesäämme.

Mökin tai vapaa-ajanasunnon terassi on suosittu ajanviettopaikka. Avoin terassi ei aina kuitenkaan suojaa sateelta ja tuulelta. Sade kastelee terassin ja tuuli kuljettaa roskia. Sadesää pakottaa viettämään aikaa sisätiloissa. Lasiterassista saa mökille tuulensuojaisan ja mieluisen lisätilan moneen käyttöön. Lasituksen ansiosta terassille ei myöskään pääse vettä eikä lunta ja mökin terassikalusteet ovat turvassa.

vk15-lumon-mokki-3
vk15-lumon-mokki-4
vk15-lumon-mokki-6

Lasitettu terassi ei ole vain omakotitalon tai rivitalon luksusta

Vie mökkeily uudelle tasolle lasitetun terassin avulla. Se tarjoaa viihtyisän lisätilan ja suojaisan paikan luonnosta nauttimiselle. Lasitettu terassi mahdollistaa ruokailun, leikkimisen, kirjan lukemisen ja seurustelun perheen ja ystävien kanssa on keli mikä hyvänsä. Voit huoletta nauttia mökkeilystä säätilan vaihtelusta huolimatta ja mikä parasta hyttysetkään eivät haittaa. Koleallakin kelillä lasitetulla terassilla on lämpimämpää.

Muita lasituksen etuja:

  • Lasitus suojaa terassia puista putoavilta lehdiltä ja havuilta sekä sateen vaikutuksilta
  • Siitepöly ei pääse tahraamaan terassia, terassikalusteita ja niiden pehmusteita.
  • Kalusteita ei tarvitse siirtää erikseen varastoon ja takaisin, vaan säilyvät hyvässä kunnossa terassilasituksen suojassa läpi vuoden.
  • Lasitus tarjoaa myös pitkäaikaista suojaa mökin rakenteille.
  • Lasituksen ansiosta terassia ei tarvitse käsitellä suojaöljyillä vuosittain.
  • Terassilasit tuovat iloa vuosikymmeniksi.

Pystytäänkö mökille asentamaan terassilasit?

Mökille on yhtä yksinkertaista hankkia lasitettu terassi kuin omakoti- tai rivitaloon. Esimerkiksi hirsirakenteiset mökit tai terassin muodot eivät muodostu esteiksi lasituksen toteuttamiselle. Myös vanhaan, pienikokoiseen mökkiin voi hankkia lasiterassin, joka se tuokin aivan uudenlaisen lisätilan mökkeilijöiden käyttöön. Kesäyön voi jopa viettää nukkuen terassilla.

Paras keino selvittää terassilasien saatavuus on pyytää asiantuntija käymään paikan päällä. Se onnistuu maksutta, eikä myöskään sido hankintaan. Samalla voi keskustella omista terassitoiveista ja -tarpeista sekä suunnitella yhdessä asiantuntijan kanssa terassin toiminnallisuutta. Asiantuntijan avustuksella voidaan tarkistaa myös mahdolliset lupakäytännöt, mikäli mökkikunta vaatii esimerkiksi toimenpideluvan hakemista.

vk15-lumon-mokki-2
vk15-lumon-mokki-1

Hanki ajoissa

Vaikka mökillä viidytään enimmäkseen kesällä, pystyy terassilasit asentamaan ympäri vuoden. Esimerkiksi talviasennus on suositeltavaa, sillä sesongin ulkopuolella asentajien aikatauluissa on enemmän neuvotteluvaraa ja toimitusajat ovat monesti nopeammat. Talvella asennettu terassi palvelee jo heti kevään ensimmäisistä mökkireissuista lähtien.
 

Mökkeilijän opas terassilasien hankintaan, LATAA OPAS

Mökkeilijän oppaasta saat vastauksen mm. seuraaviin kysymyksiin:
- Miksi terassilasit kannattaa hankkia mökille?
- Mitä lasitetun terassin hankkiminen vaatii mökiltä tai vapaa-ajan asunnolta?
- Miten lupa-asioista kannattaa huolehtia?
- Milloin on paras aika hankkia lasitettu terassi mökille tai vapaa-ajan asunnolle?

Tyytyväinen terassilasituksen hankkija, katso video

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö tai tilaa esite.


 
Julkaistu
8.4.2019