Fiksu taloyhtiö säästää energiaa ilmanvaihdossa

Tiedätkö, mikä tarkoitus kerrostalon katolle olevilla putkilla on? Ne ovat osa talon ilmanvaihtoa ja rakenteiden tuuletusta. Niiden puuttuminen voi johtaa kosteus- tai homevaurioihin. Onhan omassa taloyhtiössäsi kunnollinen ilmanvaihto?

Likainen ilma poistuu katon putkien kautta

Kerrostalon asunnoista lähtevät putket johtavat likaisen ja käytetyn ilman katon poistoputkien kautta ulos. Ykkösvalinta poistoputkille on VILPEn FLOW-sarja. VILPE FLOW sopii modernin muotoilunsa ja laajan värivalikoiman ansiosta katolle kuin katolle.

Teknisiltä ominaisuuksiltaan VILPE FLOW on huippuluokkaa. Poistoputken hatuissa on peräti 40 prosenttia pienempi painehäviö kuin perinteisissä VILPE-tuotteissa. Kun painehäviö on pieni, likaisen ilman ulospuhallukseen kuluu vähemmän energiaa, mikä tuo säästöä taloyhtiön energiankulutukseen.

Lue lisää

 

Kerrostalon asunnoista lähtevät putket johtavat likaisen ja käytetyn ilman katon poistoputkien kautta ulos. VILPE FLOW sopii modernin muotoilunsa ja laajan värivalikoiman ansiosta katolle kuin katolle.Kerrostalon asunnoista lähtevät putket johtavat likaisen ja käytetyn ilman katon poistoputkien kautta ulos. VILPE FLOW sopii modernin muotoilunsa ja laajan värivalikoiman ansiosta katolle kuin katolle.

VILPE on tuonut markkinoille myös kerrostalon seinäelementin VILPE IO:n. Sen ansiosta jokaisesta asunnosta ei tarvitse vetää putkia katolle erikseen, vaan ulospuhallus- ja ulkoilma pääsevät virtaamaan seinäelementin kautta asunnosta pois ja sisälle.

Lue lisää


Huippuimuri tehostaa ilmanvaihtoa

Joissain kerrostaloissa katolla on lisäksi huippuimureita. Ne tehostavat ilmanvaihtoa puhaltamalla likaista ilmaa pois. Samoin kuin poistoputkissa, myös huippuimureissa kannattaa luottaa VILPEn FLOW-sarjaan. VILPE FLOW -huippuimureissa on tasavirtamoottori ja huoltokytkin. Ne säädetään portaattomasti 0–10 V jänniteviestillä, tai ne ovat myös liitettävissä taloteknisiin järjestelmiin.

Sekä FLOW-sarjan poistoputkissa että huippuimureissa on erinomainen vedenerotuskyky, joten sadeveden joutumisesta putkiin ei tarvitse huolehtia.

VILPE FLOW on varma valinta sekä kerrostaloihin että omakotitaloihin.VILPE FLOW on varma valinta sekä kerrostaloihin että omakotitaloihin.

Estä kosteusvauriot kattorakenteita tuulettamalla

Kattorakenteiden tuuletus on erittäin tärkeää, koska se estää kondenssiveden muodostumista ja siten home- ja mikrobikasvustojen syntymistä kattorakenteisiin. Kerrostaloissa yksittäiset kosteus- ja homekorjaukset voivat tehdä ison loven taloyhtiön budjettiin.

Kerrostalojen konesauma- ja rivipeltikatteet tulee tulettaa siten, ettei kohteisiin jää tuulettumattomia osia. Vain tuulettamalla voidaan poistaa rakennusaikainen kosteus ja rakenteisiin tiivistyvä kosteus. Saneerauskohteissa tuulettamalla ehkäistään lämpövuodoista aiheutuvat jääpuikot ja niistä johtuvat vaaratilanteet. Näiden kattojen tuuletukseen voidaan käyttää muun muassa VILPE Harjapeltituuletinta.

Tasakatot (tai loivat katot) tulee tuulettaa siten, että kohteisiin ei jää tuulettumattomia kohtia. Varsinkin varjoon jäävät tuulettumattomat kohdat keräävät kosteutta katteen alle ja aiheuttavat riskejä rakenteille. Tuuletustarpeen määrittää suunnittelija kohteen ominaisuuksien mukaan.

Alipainetuuletukseen loivalle huopakatolle sopivat esimerkiksi VILPE Alipai 110 tai VILPE Alipai 160. Tarvittaessa tuuletusta voidaan tehostaa myös huippuimurilla.

Estä kosteusvauriot kattorakenteita tuulettamalla. Tähän sopii esimerkiksi VILPEn Harjapeltituuletin tai VILPE Alipai FLOW 160. Oikea tuote valitaan katon perusteella.Estä kosteusvauriot kattorakenteita tuulettamalla. Tähän sopii esimerkiksi VILPEn Harjapeltituuletin tai VILPE Alipai FLOW 160. Oikea tuote valitaan katon perusteella.

Voit myös jättää yhteydenottopyynnön


 
Julkaistu
23.7.2019