Vihdoin vaatehuoneen kaaos on taltutettu

KOHDE 2 / VIIHTYISÄ VAATEHUONE
Raportti 3

Vastavalmistuneen omakotitalon päämakuuhuoneen yhteydessä olevaan 2,8 neliön kokoiseen vaatehuoneeseen asennetaan Sovella-säilytysjärjestelmä.


Sovellan hyllyt ovat nyt paikallaan. Asennus sujui hyvin ja lopputulos vastasi ja jopa ylitti odotukset. Pohdimme suunnitteluvaiheessa paljon hyllyjen syvyyttä. Loppujen lopuksi valitsemamme syvyys 50 cm oli meidän kohteeseemme juuri sopiva. Olimme ajatelleet käyttävämme hyllyillä metallilankakoreja ja korit toimivatkin hyvin, kun syvyyttä on riittävästi. Myös tila oli sen verran reilu, että syvemmät hyllyt oli mahdollista asentaa. Korien avulla on näppärä jaotella esimerkiksi farkut ja trikoohousut erikseen. Korien paikkaa vaihtamalla voi myös kausivaatteet nostaa ylemmille hyllyille odottamaan käyttöä ja ottaa tarvittavat vaatteet esille.

Ota nämä asiat huomioon vaatehuoneen suunnittelussa
 

3-sovella-vaatehuone-1-1920x1080

Hillittyä valkoista

Valitsimme Sovellan hyllyt valkoisina. Vaihtoehtona olisi ollut myös hopeanharmaa väri, mutta ajattelimme valkoisen sulautuvan hyvin vaatehuoneen valkoisiin seiniin. Valkoinen on myös hyvin ajaton väri, johon uskoisin myös tulevaisuudessa löytyvän saman värisiä lisäosia. Osa Sovellan tuotteista on saatavana nyt myös mustana. Musta väri olisi tyylikäs ratkaisu etenkin, jos hyllyjä ei ole tarkoitus peittää. Pohdimme varmasti mustaa väriä, kun jatkossa hankimme hyllyjä muun muassa tekniseen tilaan.

Hyllyt mukautuvat omiin tarpeisiin

Asennuksen jälkeen emme malttaneet odottaa edes seuraavaan aamuun, että saamme laittaa hyllyt käyttöön. Jo samana iltana nostimme tavarat paikalleen. Oli kätevää, kun järjestelmää pystyi muokkaamaan vielä asennuksenkin jälkeen. Säätölistoissa on tihein välein koloja hyllynkannattimille. Halusimme käyttää meillä jo ennestään käytössä olleita metallilankalaatikostoja. Siirsimme hyllyt sellaiselle korkeudelle, että laatikostot mahtuivat passelisti paikalleen. Hukkatilaa ei juurikaan tullut. Tilaa jäi onneksi myös pyykkikorille, joka on näppärä olla vaatehuoneessa.

Tangolla homma etenee

Hyllytila piti saada jaettua meidän kahden vaatteille. Kaksi allekkain olevaa vaatetankoa oli näppärä ratkaisu. Lopullinen korkeus tangoille selvisi vasta asennuksen yhteydessä. Kokeilimme eri korkeuksia. Nyt alatanko on asetettu niin, että vaatteet ovat noin 10 senttiä lattiasta irti. Ylätanko on asennettu mahdollisimman alas, jotta myös naisväki yltää vaatteita sieltä ottamaan. Homma toimi hyvin ja vaatteet mahtuvat roikkumaan (yhtään liioittelematta) täydellisesti. Miehillä on tunnetusti vähemmän vaatteita ja asusteita, joten vaatetangon lisäksi talon isäntä tarvitsi vain yhden hyllyn vaatehuoneesta. Pidempi seinä on 214 cm, joten yhden miehen vaatteet mahtuvat siihen reilusti. Meillä molemmilla on myös oma mielipide siitä, miten vaatteet halutaan hyllyillä säilyttää. Tästä johtuen osa vaatteista on nyt metallikoreissa ja osa suoraan hyllylle pinottuna.

Homma toimi hyvin ja vaatteet mahtuvat roikkumaan (yhtään liioittelematta) täydellisesti.

3-sovella-vaatehuone-2-1080x1920

Vaatehuoneeseen viihtyisyyttä

Alusta alkaen olemme molemmat toivoneet käytännöllisyyttä vaatehuoneen toteutuksessa. Tärkeä näkökulma on myös viihtyisyys ja se, että vaatteet tulevat hyvin esille. Kaikille shoppailusta pitäville voi joskus käydä niin, että löytää kaapin tai hyllyn perältä täysin unohtuneen vaatteen. Voi olla jopa, että vaatteessa on vielä hintalappu paikallaan. Kun vaatteet ovat tilavasti hyllyillä, ne tulevat paremmin esille. Erilaisten asujen kokeileminen on myös mukavampaa nyt kun vaatteita on helpompi ottaa hyllyiltä. Tilaa jäi myös korujen säilytykseen.
 

Kun vaatteet ovat tilavasti hyllyillä, ne tulevat paremmin esille.


Lue lisää hyödyllisiä säilytysvinkkejä

3-sovella-vaatehuone-4-1080x1920

Kaikelle on paikkansa - jiihaa

Aivan ylimmät hyllyt vaatehuoneessa ovat lähellä kattoa. Aiemmassa asunnossa vieraille tarkoitetut peitot ja tyynyt olivat tiukasti tungettuina kaapin perälle. Kokeilemme nyt niiden säilytystä tyhjiöpakkauspusseissa. Ilman poistamisen myötä petivaatteet vievät vain murto-osan tilasta ja ne mahtuvat hyvin ylähyllylle. Ylähyllyille sai myös mahtumaan country-tanssiin tarvittavat esiintymisvaatteet sekä tilaa vievät stetsonit.

Suunnittele oma tilasi

3-sovella-vaatehuone-3-1920x1080

Kiinnostuitko? Tilaa tuote-esite veloituksetta.

 
Julkaistu
1.4.2019