Eteinen on nyt huomattavasti toimivampi ja helppokäyttöisempi

KOHDE 1 / ELÄMÄNMAKUINEN ETEINEN
Raportti 3

Vuonna 1927 rakennettua, viisihenkisen uusioperheen kotia vaivaa säilytystilan puute. Ongelmat korostuvat eteisessä, joka järjestetään uuteen uskoon Sovella-tuotteiden avulla.


Tavaran paljous

Hyllyt oli kasattu hetkessä. Hyllyjen ollessa tyhjänä, tuntui että säilytystilaa on ruhtinaallisesti. Vanhasta kaapista oli kannettu tavarat keittiöön ja ruokahuoneeseen odottelemaan uuden hyllykön valmistumista. Tavaraa tuntui olevan valtavasti; varsinkin kenkiä ja takkeja sekä lasten vaatteita ja harrastusvälineitä. Tuntui, että joka paikka pursusi tavaraa. Miten ne olivat edes mahtuneet vanhaan kaappiin? Kieltämättä heräsi epäilys, että näinköhän kaikki kuitenkaan mahtuu uuteen hyllykköön, vaikka tilaa onkin reilusti.

3-sovella-eteinen-1-1920x1080

Kaikelle paikkansa

Harrastusvälineille ja sesonkiasusteille haluttiin yhteneväiset säilytyskorit. Niinpä kaikki korit hankittiin mittojen mukaan hyllyväleihin sopivina. Koreihin mahtuu runsaasti tavaraa ja tuntuu, että tilaa jää ylikin. Kannellisissa koreissa harvemmin tarvitut tavarat eivät myöskään pölyty niin helposti. Pyöräilykypärien paikkaa mietittiin ja arveltiin, että hyllysäilytyksen sijasta toimivampi ratkaisu on ripustaa kypärät seinälle. Kypärille päätettiin hankkia vielä irralliset seinäkoukut ja yhteen tyhjään nurkkaan muodostui niille säilytyspaikka. 

3-sovella-eteinen-2-800x800
3-sovella-eteinen-3-800x800

Laukkujen uusi koti

Jennin intohimona on vintage-käsilaukut ja käsilaukut ylipäätään, joita on kertynyt aikojen saatossa paljon. Iso osa niistä lahjoitettiin vastikään eteenpäin, mutta silti laukkuja jäi useita ja laukut ovat todella tilaa vieviä. Niiden säilytys on ollut aiemmin aikamoinen ongelma, eikä järkevää ratkaisua ole keksitty. Takkien taakse asennettiin koukut laukkuja varten, mikä osoittautui loistavaksi ideaksi. Laukut ovat takkien takana piilossa, mutta kuitenkin helposti saatavilla. Näin laukut eivät myöskään vie hyllytilaa. Laukkumäärän taas kasvaessa koukkurivejä voi tulevaisuudessa asentaa takkien taakse lisää.

Käsilaukkuja varten asennettiin koukut.Käsilaukkuja varten asennettiin koukut.

Vaaterekki

Ylimpien hyllyjen alle laitettiin vaaterekki takkeja varten. Hylly ja rekki asennettiin tietoisesti aika ylös, jotta kenkähyllyille jää enemmän tilaa. Tarvittaessa rekkiä ja ylähyllyjä voi laskea, jos käyttö tuntuu hankalalta. Hieman epäilytti, kuinka paljon painoa vaaterekki kestää, tai lähinnä kestääkö hyllyt rekin painon kanssa kipsilevyseinässä kiinni. Takkeja on paljon ja niissä on valtava paino.

Rekki tuntui kuitenkin todella tukevalta, eikä notkumista ole huomattu suuresta taakasta huolimatta. Kaikki takit mahtuivat helposti ja tilaa jäi ylikin.

Lapsia varten asennettiin oma naulakkonsa heille sopivalle korkeudelle.Lapsia varten asennettiin oma naulakkonsa heille sopivalle korkeudelle.
::::: Valmistajan vastaa
Vaatteiden kannatinputken kantavuus on 65 kg ja esimerkiksi 40 cm syvien hyllynkannattimien, joihin vaatteiden kannatinputki ripustetaan, kantavuus on 120 kg. Jos säilytysjärjestelmä on asennettu asianmukaisesti oikeilla kiinnitystarvikkeilla seinään kiinni, niin tällöin mainitut kantavuudet toteutuvat ongelmitta. :::::

Hyllyt ja lasten vaatteet

Kenkähyllyjä haluttiin uuteen kokonaisuuteen runsaasti. Aiemmin kenkiä lojui lattialla, mutta nyt kaikki kengät mahtuvat hyllyihin helposti ja ovat siitä helppo ottaa käyttöön. Lasten ulkovaatteiden sijoitus oli myös yksi olennainen ongelma aiemmassa eteisessä, ja lapsia varten asennettiin oma naulakkonsa heille sopivalle korkeudelle. Puvut ja takit mahtuvat hyvin ja pysyvät yllättävän hyvin myös järjestyksessä, kun lasten on helppo laittaa omat vaatteensa niihin.

Katso lisää vaatetangoista ja vaateripustuksesta

Vanhan kaapin alahyllyllä tilaa vei talon vesimittari. Nyt mittari jäi alimman hyllyn alle, mistä se ei juurikaan näy, eikä vie myöskään arvokasta hyllytilaa. Mittari on kuitenkin helppo lukea. Myös entinen viemäriliitos jäi piiloon hyllyn alle.

Hyllyt täyttävät eteisen lähes koko leveydeltään. Oikeasta reunasta hyllyt jätettiin hieman irti seinästä, joten hyllyjen vieressä on vielä sopiva kolonen sähly- ja jääkiekkomailoille jne, joita voi säilyttää pystyssä.

WC-oven vieressä oleva puunrunkonaulakko oli tarkoitus alun perin ottaa pois, mutta se päätettiin kuitenkin jättää vierastakkeja varten. Nyt, kun se ei täyty enää omista takeista, niin naulakko toimii käytössään aivan mainiosti. Eteinen on nyt toimiva ja huomattavasti helppokäyttöisempi kuin aiemmin. Tila pysyy myös paremmin siistinä, kun kaikelle on oma paikkansa.

Suunnittele oma tilasi

3-sovella-eteinen-8-800x800
3-sovella-eteinen-7-800x800

Kiinnostuitko? Tilaa tuote-esite veloituksetta.

 
Julkaistu
1.4.2019