Tehokasta lämmöntalteenottoa ja viilennystä ilmanvaihdolla

Uusissa ilmanvaihtokoneissa on ollut jo jonkin aikaa LTO (lämmöntalteenotto), joka hyödyntää poistuvan ilman sisältämää lämpöenergiaa tuloilman lämmittämiseen. Tällöin ilmanvaihtokone säästää lämmityskustannuksissa. Mikäli ilmanvaihtokone on varustettu poistoilmalämpöpumpulla, se on tavallista LTO-konetta tehokkaampi.

Poistoilmalämpöpumpulla voidaan myös tarvittaessa ottaa lämpöä tuloilmasta eli viilentää tuloilmaa helteillä. Lämpöpumpulla viilentäminen poistaa myös kosteutta ilmasta, mikä parantaa asunnon viihtyisyyteen ja suojaa rakenteita.

Ilmanvaihdon yksi tärkeimmistä tehtävistä on liiallisen kosteuden poisto.
 

nilan-vpl-15-tc-iv-poistoilma-1

VPL 15 TC - viilentävä ilmanvaihtokone poistoilmalämpöpumpulla

Ilmanvaihtokone VPL 15 TC sisältää tehokkaan poistoilmalämpöpumpun, joka hyödyntää poistoilman lämpöä asunnon lämmityksessä ja auttaa säästämään lämmityskustannuksissa. Laite soveltuu pystyasennukseen – niin uudis- kuin remonttikohteisiin. VPL 15 TC soveltuu myös kerrostaloasuntoihin vanhan ilmanvaihtokoneen tilalle. Huomionarvoista on myös se, ettei erillistä ulkoyksikköä tarvita, vaan kaikki on ilmanvaihtokoneen sisään rakennettu.

Ilmanvaihtokone VPL 15 TC sisältää helppokäyttöisen CTS 602 -ohjausjärjestelmän erillisellä ohjauspaneelilla. CTS 602 -ohjaus sisältää kolme esiohjelmoitua ja valmista viikko-ohjelmaa, joista voit valita sopivimman juuri sinun perheesi elämänrytmiin. Lisävarusteilla voit saada vielä enemmän helppoutta ja mukavuutta.
 

 

  • Viilennysratkaisu perustuu ulkoa sisään tuotavan ilman sisältämän lämmön talteenottoon. Näin saat noin 6 – 8 astetta ulkoilmaa viileämpää raikasta tuloilmaa asuntoosi.
  • Poistoilmalämpöpumpulla varustettu Nilan-ilmanvaihtokone on noin 50 % tehokkaampi kuin tavallinen LTO-kone. Tehokkaampi lämmöntalteenotto tarkoittaa myös pienempiä asunnon lämmistyskustannuksia.
  • Säästät noin 400 euroa vuodessa, kun vaihdat vanhan ilmanvaihtokoneesi VPL-sarjalaiseen.
Vuosittaisen säästön arvio perustuu VPL-koneen lämpökertoimeen, ilmamäärällä 70 l/s, sähkön hinnalla 10 snt/kWh

Lisävarusteet:

  • Ulkoiset suodatinlaatikot (suositus)
  • EM-Box liesikuvun LTO
  • CTS 602 -laajennuskortti
  • Hiilidioksidianturi
  • Sähköinen esilämmityspatteri
  • Sähköinen jälkilämmityspatteri
  • Vesilämmitteinen jälkilämmityspatteri


Tutustu lisävarusteisiin


Voit jättää myös tarjouspyynnön tai teknisen kysymyksen ilmanvaihtokoneista


Jätä tarjouspyyntö

Kysymyksiä laitteista

 
Päivitetty
9.6.2022