Miksi hyvä ilmanvaihto on tärkeää ja voiko kevytyrittäjä auttaa sen varmistamisessa?

Kevään pikkuhiljaa saapuessa tänne pohjoiseenkin moni huomaa katupölyn lisääntymisen ja ilmanlaadun huonontumisen erityisesti kaupunkialueilla. Teiden ja vilkkaiden kulkuväylien yhteydessä sijaitsevat rakennukset kärsivät usein tästä runsaasta katupölystä, sillä pölyä kulkeutuu sisätiloihin ikkunoiden, ovien sekä parvekkeiden ja rappukäytävien kautta.

Pölyn kulkeutumisesta sisälle ei tarvitse olla huolissaan, jos kiinteistön ilmanvaihto toimii moitteetta. Toimiva ilmanvaihto on tärkeää sekä rakennuksen kunnolle että ihmisten hyvinvoinnille. Jos oma osaaminen ei riitä ilmanvaihdon toimivuuden arviointiin, kannattaa kääntyä asiantuntijan puoleen.

Ilmanvaihto on toisellakin tapaa ajankohtaista, sillä nykyaikana ei ole mahdollista välttyä sisäilma-, home- tai sädesieniongelmia käsitteleviltä keskusteluilta tai uutisilta. Oman havainnoinnin lisäksi välillä voi siis olla syytä ottaa yhteyttä alan asiantuntijaan, jos kodin tai vaikkapa työpaikan ilman laatu tai ilmanvaihdon toimivuus mietityttää.

Monesti ongelmia voi kyllä havaita omien aistien välityksellä, mutta luotettavilla laitteilla ja mittareilla saadaan ehdottomasti tarkempia tuloksia. Piilevät ja korjaamattomat sisäilmaongelmat aiheuttavat haittaa niin ihmisten terveydelle kuin rakennusten arvollekin.

Tiesitkö, että likainen, pölyinen tai tukkeutunut IV-kanavisto on myös paloturvallisuusriski?

Ammattilaisille on kysyntää – kevytyrittäjille riittää keikkaa

Juuri näin keväisin ilmanvaihdon ammattilaisille on suurta kysyntää, kun sekä teollisuus, kotitaloudet, ravintolat, koulut ja asunto-osakeyhtiöt kaipaavat osaavia henkilöitä varmistamaan sisäilmansa laatua.

IV-alan osaajat voivat hakea pätevyyttä toimia esimerkiksi ilmanvaihto- ja ilmastointijärjestelmien kuntotutkijoina tai suunnittelijoina FISEn kautta.

Alalla toimiakseen ei tarvitse kuitenkaan perustaa omaa yritystä, sillä kevytyrittäjä voi laskuttaa omista töistään yksityishenkilönä ilman y-tunnusta. Kevytyrittäjäksi voi ryhtyä helposti, kunhan intoa ja osaamista riittää. Ilmanvaihto onkin sellainen asia, josta harvalla tavallisella tallaajalla on minkäänlaista kokemusta, joten avun tarvitsijoita eli asiakkaita riittää varmasti.

Kevytyrittäjä voi keskittyä tekemään osaamaansa hommaa ja hankkimaan asiakkaita, sillä kaikki paperityöt ja byrokratia hoituvat laskutuspalvelun toimesta.

Jos ammattitaitoa on, miten kevytyrittäjäksi pääsee?

Kevytyrittäjyyden aloittaminen on helppoa ja nopeaa! Koska kyse on yksityishenkilönä yksittäisten keikkojen laskuttamisesta, ei aloittaminen vaadi suuria ponnistuksia tai pitkää prosessia. Riittää, että etsii itselleen sopivan palveluntarjoajan ja rekisteröityy palveluun. Aloittamaan pääsee miltei saman tien! Jos jokin askarruttaa, auttaa laskutuspalvelu kaikissa eteen tulevissa kysymyksissä.

UKKO.fi on Suomen suurin ja suosituin laskutuspalvelu, jolla on yli 65 000 käyttäjää. Palveluun rekisteröityminen ei velvoita mihinkään ja kaiken lisäksi se on ilmaista – mitään juoksevia kuluja palvelun käytöstä ei myöskään tule.

Tilaa sähköinen kevytyrittäjyysopas veloituksetta

Kevytyrittäjyysopas kokoaa yksiin kansiin kaikki perustiedot siitä, mitä kevytyrittäjyys on ja kenelle se sopii.

Opas sisältää mm. vastaukset kysymyksiin:

  • Mitä on kevytyrittäjyys?
  • Sopiiko kevytyrittäjyys minulle?
  • Toiminimi vs. kevytyrittäjyys - mitä eroa näillä on?
  • Kuinka myyt osaamisesi asiakkaalle?
  • Kuinka kevytyrittäjyys toimii ja mitä se maksaa?


Saako ilmanvaihtotöistä kotitalousvähennystä?

Tämä onkin mainio asia, sillä kyllä vaan! Verottaja kertoo, että esimerkiksi ilmanvaihtolaitteiden puhdistus, mittaus, säätäminen ja huolto omalla tai vapaa-ajan asunnolla ovat kotitalousvähennykseen oikeuttavia töitä. Myös kevytyrittäjän tekemä työ oikeuttaa kotitalousvähennykseen, kunhan tehty työ vastaa kotitalousvähennykseen oikeuttavaa työnkuvaa.

Kotitalousvähennyksen avulla voi vähentää 50 % työn tekemiseen liityvistä kustannuksista. Vuonna 2019 kotitalousvähennystä on hyödynnettävissä 2 400 euroon saakka per henkilö.

Kevytyrittäjyys on joustava työnteon muoto, joka mahdollistaa yrittäjämäisen toiminnan jo ennen oman yrityksen perustamista. Kevytyrittäjä laskuttaa tekemästään työstä yksityishenkilönä, ilman toiminimeä – siis ilman omaa y-tunnusta.

Kevytyrittäjyys ei sido mihinkään, eikä siihen liity juoksevia kuukausimaksuja tai liittymiskuluja. Palvelua voi käyttää vain yhden keikan tekemiseen tai sitten jatkuvaan, vaikkapa kokoaikaiseen toimintaan.

KOKEILE KEVYTYRITTÄJYYTTÄ 
Päivitetty
18.3.2019