Suomalaista ilmanvaihdon huipputekniikkaa

Vallox-ilmanvaihtokoneet sopivat erinomaisesti kaikkiin asuntoihin: matalaenergia- ja passiivitaloihin, peruskorjauskohteisiin sekä rivi-ja kerrostaloasuntoihin. Koneet on kehitetty, valmistettu ja testattu Suomessa lähes 50 vuoden ilmanvaihdon kokemusta hyödyntäen. Niiden valmistuksessa panostetaan korkeaan laatuun, turvallisuuteen ja pitkäikäisyyteen.

Ilmanvaihtokone sijoitetaan tyypillisesti tekniseen tilaan, vaatehuoneeseen tai kylpyhuoneeseen. Mallista riippuen asennus tehdään joko kattoon tai lattia-asennuksena jalustalla. Kondenssivettä varten tilassa tulee olla lattiakaivo. Ohjain sen sijaan sijoitetaan asuintiloihin, sinne, jossa sitä on helppo ja kätevä käyttää.Ilmanvaihtokone sijoitetaan tyypillisesti tekniseen tilaan, vaatehuoneeseen tai kylpyhuoneeseen. Mallista riippuen asennus tehdään joko kattoon tai lattia-asennuksena jalustalla. Kondenssivettä varten tilassa tulee olla lattiakaivo. Ohjain sen sijaan sijoitetaan asuintiloihin, sinne, jossa sitä on helppo ja kätevä käyttää.

Sopiva kone jokaiseen kotiin

Hyvä nyrkkisääntö sopivan koneen valitsemiselle on, että iv-koneen on normaalioloissa pystyttävä vaihtamaan asunnon laskennallinen ilmatilavuus kerran kahdessa tunnissa noin puolella teholla. Näin jää varaa myös ilmanvaihdon tehostukselle. Näppärän ilmanvaihtokonevalitsimen avuilla voit katsoa mikä valikoiman koneista sopii sinun taloosi. Myös jälleenmyyjät ympäri Suomen auttavat koneen valinnassa.
 

Asumismukavuutta helposti

Vallox-ilmanvaihto pitää huolta sekä talon rakenteista että asukkaista. Koneiden levylämmönvaihdin ei koskaan palauta poistoilman hajuja asuntoon ja korkealaatuinen suodatus pitää tuloilman puhtaana. Laitteet ovat hiljaisia, joten niiden käyntiääni ei häiritse kodin rauhaa. Lämmitetyn tuloilman ansiosta ei synny vedontunnetta ja kotona on mukava oleskella – vaikka lattiatasossa.

MyVallox-koneiden säätäminen perustuu helppoon tilaohjaukseen: Kotona, Poissa, Tehostus ja Takkatoiminto. Ohjaus tapahtuu kotona seinässä olevan ohjaimen avulla tai kotiverkossa tietokoneella. Lisäksi ohjauksen voi tehdä etänä MyValloxCloud-pilvipalvelun avulla esimerkiksi älypuhelimella.
 

Korkea lämmöntalteenoton hyötysuhde ja energiaa säästävät tasavirtapuhaltimet

Valloxin ilmanvaihtokoneissa lämmöntalteenoton poistoilman vuosihyötysuhde on jopa yli 75 %. Tämän ansiosta ne saivat ensimmäisinä asuntoilmanvaihtokoneina Suomessa VTT:n myöntämän A+ -energiamerkinnän. Kaikissa valmistajan ilmanvaihtokoneissa on energiaa säästävät tasavirtapuhaltimet. Niiden sähkönkulutus on jopa alle puolet vaihtovirtapuhaltimien kulutuksesta.
 

Tehokas ilmansuodatus

Vallox-ilmanvaihtokoneissa on tehokkaat tuloilmasuodattimet, jotka suodattavat niin pölyt kuin pienhiukkaset. Suodatuksen ansiosta ulkoilman epäpuhtaudet eivät ole asujien kiusana. Lisäksi poistoilmassa on karkeasuodattimet. Suodattimien vaihtoväliksi suositellaan kahdesti vuodessa. Lähes jokaisessa valmistajan koneessa on kätevä huoltomuistutin. Suodattimet on helppo tilata suoraan verkkokaupasta.
 

Testatusti tiivis

Jokaisen ilmanvaihtokoneen tiiviys mitataan tehtaan tuotantolinjalla. Tiivis vaippa tarkoittaa hyvää lämpö- ja äänieristystä. Yrityksen investointi äänilaboratorioon mahdollistaa nopeat äänitekniset mittaukset ja parantaa tulevaisuudessa entisestäänkin tuotteiden ääniteknisiä ominaisuuksia.
 

Edistyksellinen sulatusautomatiikka

Lähes kaikissa Vallox-koneissa on MC-sulatusautomatiikka. Se ei muuta kennon sulatusjaksojen aikana tulo-ja poistoilmavirran suhdetta ja ilmanvaihtokone toimii myös kovimmilla pakkasilla luotettavasti, korkealla hyötysuhteella. Etulämmitys­patteria ei tarvita ja molemmat puhaltimet käyvät jatkuvasti.

Lue vinkit hyvän ilmanvaihdon suunnitteluun

 
Päivitetty
15.3.2019