Miksi toimiva ilmanvaihtokone kannattaisi uusia?

Ilmanvaihto ja siihen panostaminen jää helposti huomioimatta remontteja suunnitellessa.

Kun ilmanvaihto toimii hyvin, se on käytännössä täysin huomaamaton. Vielä, kun ilmanvaihto jo kaipaisi parannusta, siihen ei tule välttämättä kiinnitettyä huomiota. Kun puutteellinen ilmanvaihto huomataan, tilanne voi olla jo huono: huonosti nukutut yöt, tunkkainen ilma tai jopa haju ja märkätilat eivät koskaan tunnu kuivuvan. Tällöin voi laajempikin ongelma jo päässyt muodostumaan, esimerkiksi kosteusvaurio.

Ilmanvaihdon kuntoon laittaminen tuo asuinviihtyisyyttä, terveellisen ja hyvän sisäilman ja suojaa myös rakenteita liialliselta kosteusrasitukselta.

Energiatehokkaat ja hiljaiset Comfort-sarjan LTO-koneet soveltuvat erinomaisesti useimpien vanhojen IV-koneiden tilalle.Energiatehokkaat ja hiljaiset Comfort-sarjan LTO-koneet soveltuvat erinomaisesti useimpien vanhojen IV-koneiden tilalle.

Energiatehokkuus ja energiansäästö ovat jo jonkin aikaa olleet varsin pinnalla kohonneen energian hinnan takia ja edelleen edessä olevien ”ilmastotalkoiden” myötä merkitys vain kasvaa. Energiatehokkuusvaatimukset saattavat kasvaa ja energian hinta nousta. Käytännössä vanhan toimivan tuntuinen ilmanvaihtokonekin kannattaa yleensä uusia. Uusi LTO (lämmöntalteenotto) -ilmanvaihtokone käy harvemmin ja tasaisemmin, tarpeen mukaan, säästää energiaa ja ottaa talteen hukkalämpöä ja lämmittää sillä korvausilmaa.

Talon koosta ja ilmamääristä riippuen ilmanvaihtokoneen uusimisella saavutettu säästö on vuositasolla 200 - 700 euroa.

Tiivistettynä: energiatehokkuus, parempi sisäilma ja mahdollisesti myös rakenteiden kunto säilyy pidempään hyvänä, kun vanha ilmanvaihtokone uusitaan.
 

Ei kustannus vaan investointi

Tekniikan kehittyminen ja ominaisuuksien parantuminen ei kuitenkaan näy kustannuksissa. Ilmanvaihtokoneet eivät ole nykyisin kalliimpia, kuin vanhat edeltäjänsä, vaikka ovatkin parantuneet merkittävästi. Ilmanvaihtokoneen uusimisen voi hyvin katsoa olevan sijoitus, joka maksaa itsensä takaisin.

Energiatehokkuus on Nilanin avainosaamista

Nilan kehittää ja valmistaa huippulaadukkaita energiaa säästäviä ilmanvaihto- ja lämpöpumppuratkaisuja,
joiden avulla saavutetaan terveellinen sisäilma ja pieni energiankulutus ympäristöystävällisellä tavalla.

Energiatehokkaat ja hiljaiset Comfort-sarjan LTO-koneet soveltuvat erinomaisesti useimpien vanhojen IV-koneiden tilalle. Mallistosta löytyy vaihtoehdot niin pysty- kuin vaaka-asennuksiin, sekä erittäin energiatehokas Comfort CT300 -malli.
 

Nilan Comfort CT300 – energiatehokkuus huipussaan

Comfort CT300 on passiivitalosertifioidulla lämmöntalteenottotoiminnolla varustettu energiatehokas ilmanvaihtoyksikkö. Comfort CT300 -laite soveltuu hyvin omakotitaloihin, kerrostaloasuntoihin ja toimistoihin, joissa asennuksen on oltava helppoa ja sisäilman optimaalinen.

Comfort CT300 -laitteessa on seuraavat vakiovarusteet:

  • G4-suodattimet
  • Automaattinen sataprosenttinen ohituspelti
  • EC-puhaltimet
  • Komposiittinen vastavirtalämmönvaihdin
  • Kosteusanturi
  • Ajastimella varustettu suodattimen valvonta
  • CTS 602 -ohjausjärjestelmä, kosketusnäytöllisellä HMI-ohjauspaneelilla
  • Polar-jäätymisenesto

Voit jättää myös tarjouspyynnön tai teknisen kysymyksen ilmanvaihtokoneista

Jätä tarjouspyyntö

Kysymyksiä laitteista

 
Päivitetty
6.2.2023