5 syytä, miksi kodin säilytysratkaisuihin kannattaa kiinnittää huomiota

Kaaos ja sekasotku ympärillä. Tunnet kenties olosi hämmentyneeksi siitä, että nopeasti tarvitsemasi hansikkaat eivät löytyneetkään sieltä missä niiden piti olla. Lopulta, pitkän ajan kuluttua, kun et kadoksissa ollutta hansikasta tarvitse, putkahtaa se esille jostain aivan muualta ja täysin odottamattomasta paikasta. Tuttu tunne, eikö?

Arjen säilytysongelmiin on olemassa muutama helppo ratkaisu, tässä niistä viisi:

1. Säilytystilaa ei ole koskaan liikaa

Monessa kodissa voidaan puhua niin sanotuista hukkaneliöistä. Nurkista ja kulmauksista, joita ei vain millään ole saatu hyötykäyttöön ja joita on jopa hankala puhdistaa. Etenkin, jos neliöitä on kodissa muutenkin vähän, tulisikin ottaa niistä kaikki mahdollinen hyöty irti.

Erityistä säilytystilantarvetta on sisäänkäyntien yhteydessä eteistiloissa. Kausivaatteiden säilytys tarvitsee yllättävän paljon tilaa.

Tuttu näky lapsiperheissä.Tuttu näky lapsiperheissä.

Kotien neliöt suunnitellaan yleensä asumisen mukaan ilman että välttämättä otetaan huomioon säilytystilan tarve. Standardi moduulimitoituksella olevat irtokaapit tuovat kyllä helpotuksen säilytysongelmiin, mutta seuraavaksi ongelmaksi saattaa tulla pienet rakoset ja kolot, joita et saa otettua käyttöön ja jotka kuitenkin keräävät pölyä sekä roskia. Inarian mittatilauskalusteilla on mahdollista luoda itselleen hyvää ja toimivaa säilytystilaa ilman, että neliöitä jäisi hyödyntämättä.

2. Oven valinnalla on merkitystä

Vaikka huone tuntuisi tilavalle, saa siitä helposti tukkoisen oloisen saranoitujen kaapinovien avulla - sinun täytyy muistaa varata ovien aukeamiselle tilaa. Liukuoviratkaisujen avulla voit sijoittaa muut kalusteet vapaammin, ja ennen kaikkea kulkureitti säilyy avoimena. Liukuovien pinnaksi voit valita valoa ja avaruutta tuovan peilin, tai vaihtoehtoisesti lasin, levyn tai puuviilun.

Kaapistojen sekä liukuovien materiaalivaihtoehdoista löytyy helposti niin moderniin kuin perinteisempäänkin ympäristöön sopiva väri sekä pinta. Yhdistelemällä eri ratkaisuja toisiinsa, saa luotua mieleisensä kokonaisuuden.

Oletko jo testannut Inarian Suunnittelutyökalua?

Liukuvat peiliovet tuovat sekä avaruuden tunnetta että säästävät tilaa.Liukuvat peiliovet tuovat sekä avaruuden tunnetta että säästävät tilaa.

3. Valoa pimeään

Milloin viimeksi olet harmitellut aamuhämärissä toisen sukan katoamista laatikon syövereihin? Valojakaan ei voi napsauttaa päälle ilman että muu perhe herää.

Tiesitkö, että kaapistojen hyllyjen alareunoihin on mahdollista asentaa upotetut valaisimet? Hyvän valaistuksen avulla löydät myös tummemmasta materiaalista valmistetusta kaapista myös sen kadonneen sukan ongelmitta.

750 inaria-valolista-ja-vaatetanko

4. Varustelulla on merkitystä

Syvien kaappien ongelmana on perinteisesti olleet ne perimmäisimmät nurkat, jonne ei oikein näe, eikä oikein edes tahdo ylettyä. Kukapa meistä ei olisi tehnyt yllättävää löytöä vaatekaappinsa perältä kaappia siivotessaan: vielä hintalapulla varustettu paita, joka oli vain eksynyt kaapin syövereihin.

Arkea voi nyt helpottaa kaapistojen oikeanlaisella varustelulla. Ulosvedettävät vaatetangot, kenkähyllyt, laatikot niin suuremmille kuin pienemmillekin tarvikkeille tekevät toiminnallisuuteen aivan uuden ulottuvuuden. Erilaisia varusteita yhdistelemällä on helppo luoda kokonaisuus, joka toimii juuri sinun arjessasi parhaiten.

750-105-nauha

5. Älä tee kompromisseja

Älä tyydy johonkin tai osta väliaikaista ratkaisua vain siksi että voisit sillä hetkellä hieman säästää. Kun investoit kerralla toimivaan kokonaisuuteen, sinulla ei ole tarvetta muutoksille. Mittatilauksena ja omien toiveiden mukaan toteutettu kokonaisuus on päätös, jota ei kadu ja joka kannattaa.

Inarian kaapistot ovat kotimaista laatua, joka kestää arjen käyttöä ja kulutusta. Tuotteet valmistetaan mittatilaustyönä, millilleen kohteeseensa sopivaksi. -Ja mikä parasta, halutessasi voit suunnitella unelmiesi liukuovikaapin ihan itse!

Testaa Suunnittelutyökalua

inaria-suunnittelutyokalu-2-823x412

Kiinnostuitko, heräsikö kysymyksiä? Ota yhteyttä:


 
Päivitetty
14.3.2019