Ratkaisu sisäilmanongelmiin – näin saat kodin ilmanvaihdon kuntoon

Rakennuksen sisäilmaongelmista kertovat muun muassa tunkkainen haju sisätiloissa, liika kosteus kylpyhuoneessa tai jatkuva tarve tuulettaa asuntoa. Nämä merkit kertovat, että asunnon ilmanvaihto ei toimi kunnolla. Ne on syytä ottaa vakavasti, sillä muuten tilanne voi johtaa kosteusvaurioihin.

iStock-509100340%202_800600

Miten saada toimiva ilmanvaihto kotiin?

Sisäilmanongelmien ja kosteusvauroiden syntyä voi ehkäistä toimivan ilmanvaihdon avulla. Toimivassa ilmanvaihtojärjestelmässä asuntoon virtaa riittävästi puhdasta ilmaa ulkoa, ja vastaavasti likainen, ”käytetty” sisäilma poistetaan.

Uusissa asunnoissa ilmanvaihdosta huolehtii yleensä ilmanvaihtokone, jossa on lämmöntalteenottojärjestelmä. Sen asentaminen remonttikohteisiin on kuitenkin melko työlästä ja kallista. Remontoitavien kohteiden ilmanvaihdon päivittämiseen sopiva ratkaisu on VILPE® ECo Ideal Wireless.

VILPE® ECo Ideal Wireless on uuden ajan älykäs ilmanvaihtoa ohjaava järjestelmä, jossa kodin oleskelutiloihin asennetut kosteus- ja hiilidioksidianturit mittaavat huoneen ilmanlaatua ja säätävät sisäilman laatua automaattisesti.
 

Vaihtoehto kalliille ilmanvaihtoremontille

Ilmanvaihdon parantamisesta koituu helposti vaivaa ja kustannuksia, jos taloon joudutaan vetämään uusia putkistoja ja sähköjohtoja. VILPE® ECo Ideal Wireless -järjestelmä on kuitenkin helppo asentaa olemassa olevia ilmanvaihtokanavia ja -hormeja käyttäen.

Talon rakenteet voidaan jättää ennalleen eikä ylimääräisiä kaapelointeja tarvita, sillä anturit ja ohjausyksikkö toimivat langattomasti. Vain järjestelmän ohjausyksikkö, mahdollinen CO2-anturi ja vesikatolta löytyvä huippuimuri kaipaavat sähkökytkentää. Mikä parasta, järjestelmä toimii asentamisen jälkeen ihan itsestään!
 

ECo Ideal Wireless ratkaisi perheen ilmanvaihto-ongelmat

Ahlskogin perheen omakotitaloon asennettiin remontin yhteydessä VILPE® ECo Ideal Wireless -ilmanvaihtojärjestelmä. Mustasaaressa Pohjanmaalla asuva perhe on ollut erittäin tyytyväinen ratkaisuun. Aikaisemmin talossa oli painovoimainen ilmanvaihto, joka ei poistanut kosteutta riittävästi.

”Suihkun jälkeen pesuhuoneen ikkunat huurtuivat ja kosteutta oli joka puolella. Saunomisen jälkeen jopa pesuhuoneen vastakkaisen huoneen ikkunat huurtuivat. Pyykki ei kuivunut ollenkaan pesuhuoneessa kosteuden takia”, Martin Ahlskog kertoo.

VILPE® ECo Ideal Wireless -ilmanvaihtojärjestelmä toimii automaattisesti, mistä on apua lapsiperheen arjessa.

”Meillä oli jonkin aikaa ilmanvaihtojärjestelmä, joka piti muistaa laittaa päälle aina ennen suihkua ja sulkea suihkun jälkeen. Arjen kiireissä se unohtui helposti. Lisäksi lapsia piti aina muistutella asiasta”, Heli Ahlskog sanoo.

Lue lisää

ECo Ideal Wireless -peruspakettiin kuuluu muun muassa käyttöpaneeli, jonka avulla ilmanvaihtoa voi tehostaa esim. lastenkutsujen tai illanistujaisten ajaksi.ECo Ideal Wireless -peruspakettiin kuuluu muun muassa käyttöpaneeli, jonka avulla ilmanvaihtoa voi tehostaa esim. lastenkutsujen tai illanistujaisten ajaksi.

Miksi valita ECO Ideal Wireless?

  • Automaattinen järjestelmä helpottaa arkea. Ilmanvaihtoa ei tarvitse muistaa säätää suuremmalle teholle esimerkiksi suihkun jälkeen, vaan järjestelmä säätää itseään.
  • Säästät rahaa, sillä sähkölasku pienentyy, kun ilmanvaihto on tarpeenmukainen.
  • Kodin asukkaat pysyvät terveinä ja talon arvo säilyy, kun ilmanvaihto toimii.

Voit myös jättää yhteydenottopyynnön ilmanvaihdosta


 
Päivitetty
13.3.2019