Unelmien koti 2019 -äänestyksen tulokset

Rakentaja.fin Unelmien koti 2019 -äänestys järjestettiin alkuvuodesta. Äänestyksessä esiteltiin 9 erilaista talomallia julkisivu- ja pohjaratkaisuineen. Äänestykseen osallistui 4 749 äänestäjää.

Äänestystulokset jakaantuivat melko tasaisesti. Voittajaksi ylsi Honka Pyry 150 1A, joka sai 20 % annetuista äänistä. Toiseksi sijoittui Kuusamo Kirjola 148 keräten 15 % ääniä ja kolmanneksi sijoittunut Kastelli Kuori 135/157 sai 13 % äänistä. Voittajakaksikkoa yhdistää hirsi rakennusmateriaalina.

1. sija - Honka Pyry 150 1A

Pandamaisen sympaattinen Honka Pyry moderni ja selkeälinjainen hirsitalo. Ähtärin nimikkopandan mukaan nimensä saanut malli on ulkoasultaan tyylikäs, ja sopii hyvin sekä kaupunkirakentamiseen että luonnon keskelle. Pyryn L-muotoinen pohjaratkaisu on avara ja käytännöllinen. Riittävä määrä makuuhuoneita takaa sen, että Pyry sopii myös isomman perheen kodiksi.

L-muotoinen pohjaratkaisu luo suojaisan takapihan.L-muotoinen pohjaratkaisu luo suojaisan takapihan.
honka_B

2. sija - Kuusamo Kirjola 148

Toiseksi sijoittunut Kirjola 148 on kaksikerroksinen, jossa yläkerta on varattu makuuhuoneille, ns. yksityiseksi tilaksi ja alakerrassa löytyy avara avokeittiö, tupa ja olohuone -kokonaisuus vaikka ystävien kanssa oleskeluun. Tuvan katto nousee kahden kerroksen korkuiseksi ja se tuo valoa ja avaruutta yhteisiin tiloihin. Useammat sisäänkäynnit helpottavat arjen rutiineissa ja parvekkeet tuovat ripauksen luksusta ja lisäavaruutta makuuhuoneiden yhteyteen. 

Moderni hirsiprofiili sopii kaupunkikaava-alueelle. Moderni hirsiprofiili sopii kaupunkikaava-alueelle. 
Ensimmäinen kerros. Ensimmäinen kerros.
Toinen kerrosToinen kerros

3. sija - Kastelli Kuori 135/157

Tämä neljän makuuhuoneen koti sopii monenlaisille tonteille tarjoten luksusta asumiseen. Läpi talon ulottuva eteinen mahdollistaa pääsisäänkäynnin joko sisäpihalta tai ulkokehältä. Makuuhuoneet ja pesutilat sijaitsevat ulkokehällä, jolloin kodin sydämen muodostavat keittiö, ruokailu ja oleskelutilat.

Kuori-malliston L-muoto tuo yksityisyyttä terassi- ja pihaelämään myös pienille tonteille. Suuret sisäpihalle suunnatut ikkunat ja lasiovet häivyttävät sisä- ja ulkotilojen rajapintaa tuoden ulko-oleskelun osaksi asumista.

Terassin päälle kaareutuva kuori antaa suojaa sateelta ja paahteelta.Terassin päälle kaareutuva kuori antaa suojaa sateelta ja paahteelta.
Kuori 135_pohja

Muut äänestykseen osallistujat satunnaisessa järjestyksessä

Wienerberger JokiDuoWienerberger JokiDuo
Lammi ValoLammi Valo
Kontio Sky House 100AKontio Sky House 100A
Jukkatalo 108-11M, muunnosJukkatalo 108-11M, muunnos
Jetta Oslo 104Jetta Oslo 104
Ainoa Idea 106Ainoa Idea 106

Arvonta suoritettu

Kaikkien äänestäjien kesken arvottiin Unikulman vuodevaatteita.

1. palkinto: Setti: 2 x Astro-tyyny + 2 x SteadyBody® -peitto. Voittaja Juhani Oksanen, Siivakkala

2. palkinto: 2 x Hybrid-tyyny + 2 x SteadyBody® light -peitto. Mirja Hakala, Nokia

Voittajille ilmoitettu henkilökohtaisesti.

Unikulma_setti
 
Julkaistu
12.3.2019